EURO

Γερμανία - Πορτογαλία 1-0

L'VIV, UKRAINE - JUNE 09:  Mario Gomez of Germany celebrates scoring their first goal during the UEFA EURO 2012 group B match between Germany and Portugal at Arena Lviv on June 9, 2012 in L'viv, Ukraine.  (Photo by Joern Pollex/Getty Images)
L'VIV, UKRAINE - JUNE 09: Mario Gomez of Germany celebrates scoring their first goal during the UEFA EURO 2012 group B match between Germany and Portugal at Arena Lviv on June 9, 2012 in L'viv, Ukraine. (Photo by Joern Pollex/Getty Images) GETTY IMAGES

Η Γερμανία ξεκίνησε με νίκη το Euro 2012, καθώς επικράτησε με 1-0 της Πορτογαλίας χάρη σε γκολ του Μάριο Γκόμεθ. Οι Πορτογάλοι επικεντρώθηκαν στην άμυνα, αλλά προδόθηκαν από αδράνεια του Πέπε, ενώ είχαν δύο δοκάρια (video)

Η Γερμανία επικράτησε με 1-0 της Πορτογαλίας χάρη σε γκολ του Μάριο Γκόμεθ και μοιράζεται την κορυφή στον B' όμιλο με την Δανία μετά την 1η αγωνιστική.

Ο στράικερ της Μπάγερν Μονάχου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ρουί Πατρίσιο στο 72' με εξαιρετική κεφαλιά, εκμεταλλευόμενος και την αδράνεια του Πέπε.

Η Πορτογαλία κατάφερε να απειλήσει για πρώτη φορά στο 45', αλλά έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Πέπε να πλασάρει μέσα από την περιοχή και την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία στην γραμμή τέρματος!

Μετά το τέρμα του Μάριο Γκόμεθ οι Ίβηρες πίεσαν για την ισοφάριση και είχαν καλές στιγμές, με κορυφαία ένα τετ-α-τετ του Σιλβέστρε Βαρέλα που απέκρουσε ο Νόιερ στο 88', ενώ είχαν και δεύτερο δοκάρι, από σέντρα σουτ όμως του Νανί (84').

Με 3 βαθμούς πλέον η Γερμανία και η Δανία στον Β' όμιλο μετά την πρώτη αγωνιστική, αντιμετωπίζουν τις Ολλανδία και Πορτογαλία σε 4 μέρες και με νίκες εξασφαλίζουν την πρόκριση.

Τα στοιχεία του ματς

Σκόρερ: 72' Μάριο Γκόμεθ

Γήπεδο: "Arena Lviv", Λβιβ

Διαιτητής: Στεφάν Λανουά (Γαλλία)

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Τζερόμ Μπόατενγκ, Χούμελς, Μπάντστουμπερ, Λαμ, Κεντίρα, Σβάινσταϊγκερ, Μεσούτ Εζίλ (87' Κρόος), Τόμας Μίλερ (94' Λαρς Μπέντερ), Ποντόλσκι, Μάριο Γκόμεθ (80' Κλόζε).

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ρουί Πατρίσιο, Ζοάο Περέιρα, Μπρούνο Άλβες, Πέπε, Φάμπιο Κοεντράο, Μιγκέλ Βελόζο, Ραούλ Μεϊρέλες (82' Σιλβέστρε Βαρέλα), Ζοάο Μοουτίνιο, Νανί, Κριστιάνο Ρονάλντο, Έλντερ Ποστίγκα (70' Νέλσον Ολιβέιρα).

*κίτρινες κάρτες: 43' Μπάντστουμπερ, 69' Τζερόμ Μπόατενγκ / 13' Έλντερ Ποστίγκα, 60' Φάμπιο Κοεντράο

**κόκκινες κάρτες: -

Πως παρατάχθηκαν Γερμανία και Πορτογαλία

Καμία έκπληξη στην ενδεκάδα από τους Γιόαχιμ Λεβ και Πάουλο Μπέντο. Ο πρώτος επέλεξε φυσικά τον Νόιερ για τον τέρμα, δεξί μπακ τον Τζερόμ Μπόατενγκ και αριστερό τον Λαμ ενώ στόπερς ήταν οι Χούμελς και Μπάντστουμπερ.

Κεντίρα με Σβάινσταϊγκερ στο κέντρο, μπροστά τους ο Μεσούτ Εζίλ, δεξιά ο Τόμας Μίλερ, αριστερά ο Ποντόλσκι και στην κορυφή της επίθεσης ο Μάριο Γκόμεθ.

Ο Ρουί Πατρίσιο στο τέρμα της Πορτογαλίας, και στην άμυνα δεξιά ο Ζοάο Περέιρα, αριστερά ο Ζοάο Περέιρα και στο κέντρο δίδυμο οι Πέπε και Μπρούνο Άλβες.

Τριάδα στα χαφ οι Μιγκέλ Βελόζο, Ραούλ Μεϊρέλες και Ζοάο Μοουτίνιο, δεξιά ο Νανί, αριστερά ο Κριστιάνο Ρονάλντο και στράικερ ο Έλντερ Ποστίγκα.

Η εξέλιξη του ματς

Μόλις στο 2ο λεπτό ο Μάριο Γκόμεθ έγινε απειλητικός, με τον Ρουί Πατρίσιο να μπλοκάρει την κεφαλιά του, όπως έκανε και στο 9' σουτ του Λούκας Ποντόλσκι.

Άσχημο ήταν το σουτ του Ποντόλσκι στο 30' και του Κεντίρα στο 38', ενώ στο 40' από πλεονεκτικότερη θέση αστόχησε και ο Τόμας Μίλερ.

Μία ευκαιρία έκανε η Πορτογαλία στο πρώτο ημίχρονο, στο τελευταίο του λεπτό (45') αλλά ήταν η κορυφαία στο πρώτο 45άλεπτο.

MVP: Μάριο Γκόμεθ

Συγκεκριμένα, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ζοάο Μοουτίνιο από δεξιά η μπάλα έφτασε στον Πέπε, ο κεντρικός αμυντικός της Ρεάλ πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι και η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, εν συνεχεία στην γραμμή τέρματος.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο διαμαρτυρήθηκε πως η μπάλα πέρασε, αλλά δεν είχε δίκαιο, καθώς χτύπησε ακριβώς πάνω στην γραμμή και εν συνεχεία οι Γερμανοί απομάκρυναν.

Το δεύτερο ημίχρονο

Έπρεπε να περάσουν 12 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο για την πρώτη τελική προσπάθεια, αλλά δεν ήταν ακριβώς ευκαιρία, καθώς η κεφαλιά του Μάριο Γκόμεθ ήταν απελπιστικά άστοχη.

Στο 64' ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρέθηκε στην μεγάλη περιοχή από αριστερά, αλλά ο Τζερόμ Μπόατενγκ με εξαιρετικό τάκλιν πρόλαβε τον άσο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Τα "πάντσερ" κατάφεραν να.... ξεκλειδώσουν την πορτογαλική άμυνα με τον Μάριο Γκόμεθ να είναι ο δράστης στο 72'.

Ο Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ έκανε την σέντρα από δεξιά, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και πήρε λίγο περισσότερο ύψος, έτσι πήγε ιδανικά τον Μάριο Γκόμεθ, οποίος με εξαιρετική κεφαλιά στην απέναντι γωνία έκανε το 1-0.

Ο Ρουί Πατρίσιο δεν μπορούσε να κάνει και πολλά, σίγουρα όμως μπορούσε να κάνει περισσότερα ο Πέπε, ο οποίος έχασε τον Μάριο Γκόμεθ και ο Γερμανο-Ισπανός δεν συγχώρεσε αυτήν την αδράνεια.

Αδύναμος κρίκος: Πέπε

Το μακρινό σουτ του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 81' απέκρουσε σε κόρνερ ο Μάνουελ Νόιερ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Φάμπιο Κοεντράο σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά τον σταμάτησε η άμυνα (κόρνερ), ενώ στο 84' η σέντρα σουτ του Νανί κατέληξε στην συμβολή των δοκαριών του Νόιερ (και άουτ).

Φοβερή ευκαιρία έχασαν οι Πορτογάλοι στο 88', με τον Νέλσον Ολιβέιρα με πλάτη αριστερά στην περιοχή να κάνει το γύρισμα, τον Σιλβέστρε Βαρέλα με αρκετή τύχη να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Νόιερ, όμως δεν έκανε καλό πλασέ, ο Γερμανός πορτιέρο κινήθηκε σωστά και η μπάλα χτύπησε στο σώμα του.

Γερμανία - Πορτογαλία 1-0 (highlights)

TAGS EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ