EURO

Γερμανία-Ελλάδα 4-2

Γερμανία-Ελλάδα 4-2
INTIME SPORTS

Το ταξίδι της Εθνικής μας ομάδας στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας σταμάτησε στους "8". Πάλεψε η Ελλάδα κόντρα στο φαβορί για την κατάκτηση του Euro Γερμανία παρά την ήττα με 4-2 (video)

Αποστολή στην Πολωνία: Παναγιώτης Χαραλάμπους

Το όμορφο ταξίδι της Ελλάδας στο Euro του 2012 που ξεκίνησε στις 8 Ιουνίου από την Βαρσοβία σταμάτησε στις 22 Ιουνίου στο Γκντανσκ και στην προημιτελική φάση.

Η Ελληνική ομάδα το βράδυ της Παρασκευής γνώρισε την ήττα με 4-2 από την Γερμανία, ωστόσο γι αυτήν την ομάδα η οποία έφτασε στους "8" της Ευρώπης δεν χρειάζονται δάκρυα.

Η Ελλάδα πάλεψε με όσα ψυχικά αποθέματα είχε κόντρα στο μεγαθήριο και φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου Γερμανία και επιστρέφει στην πατρίδα με ψηλά το κεφάλι από το συγκεκριμένο τουρνουά παρά το βαρύ σκορ.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό για την Εθνική μας ομάδα. Οι Γερμανοί είχαν την απόλυτη υπεροχή πέτυχαν και το γκολ που ήθελαν. Από την άλλη η Ελληνική ομάδα εκτός από μια δυο φάσεις, δεν έδειξε κάτι καλό και δεν είναι υπερβολή να πούμε πως κορυφαίοι ήταν οι Σηφάκης, Κυριάκος Παπαδόπουλος και Παπασταθόπουλος, ενώ ήταν λάθος η επιλογή του Σάντος να ξεκινήσει τον Νίνη δεξιά και τον Σαλπιγγίδη στην κορυφή.

Στο δεύτερο ημίχρονο με τις αλλαγές που έκανε ο Σάντος κατάφερε να κάνει πιο δραστήρια την Εθνική μας και τα κατάφερε μέχρι το 55', όπου ο Σαμαράς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Στην συνέχεια όμως η Γερμανία ανέβασε την απόδοσή της κατά πολύ πέτυχε τρία ακόμη τέρματα και εξασφάλισε την συμμετοχή της στα ημιτελικά της διοργάνωσης, με την Ελλάδα το μόνο που κατάφερε να μειώσει με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Σαλπιγγίδη σε 4-2.

Από την άλλη όπως και να έχει το ταξίδι της Ελλάδας στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας ήταν όμορφο και οι Έλληνες παίκτες πέτυχαν τον στόχο που ήταν η είσοδος στις οκτώ κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Επόμενος στόχος για την "γαλανόλευκη" η συμμετοχή στο Μουντιάλ του 2014 που θα γίνει στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Πόλη: Γκντανσκ (Πολωνία)

Γήπεδο: "Γκντανσκ Αρένα"

Διαιτητής/ Βοηθοί: Σκόμινα (Σλοβενία)/ Άρχαρ (Σλοβενία), Ζούνιτς (Σλοβενία)

Γερμανία (Λεβ): Νόιερ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Μπάντστουμπερ, Λαμ, Σβάινσταϊγκερ, Κεντίρα, Ρόις (80' Ρόις), Εζίλ, Σέρλε (68' Μίλερ), Κλόζε (79' Γκόμεθ).

Ελλάδα (Σάντος): Σηφάκης, Τοροσίδης, Τζαβέλλας (46' Γκέκας), Κυρ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Μάκος (70' Λυμπερόπουλος), Μανιάτης, Νίνης (46' Φωτάκης), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης.

Κίτρινες κάρτες: Σαμαράς (14', Ελλάδα), Παπασταθόπουλος (75', Ελλάδα)

Σκόρερ: Λαμ (39', Γερμανία), Κεντίρα (61', Γερμανία), Κλόζε (68', Γερμανία), Ρόις (74', Γερμανία)-Σαμαράς (55', Ελλάδα), Σαλπιγγίδης (88' πεν. Ελλάδα)

Τα πλάνα των δύο τεχνικών

Ο Φερνάντο Σάντος παρέταξε την Εθνική μας με τον Σηφάκη κάτω από τα δοκάρια, Τοροσίδη δεξιά, Τζαβέλλα αριστερά στην άμυνα με τους Κυριάκο Παπαδόπουλο και Παπασταθόπουλο αμυντικό δίδυμο. Στην μεσαία γραμμή ήταν οι Κατσουράνης, Μάκος, Μανιάτης με τους Σαμαρά (αριστερά), Νίνη (δεξιά) και Σαλπιγγίδη στην κορυφή.

Από την άλλη ο Γιοακίμ Λεβ επέλεξε τους: Νόιερ (τερματοφύλακας), Μπόατενγκ (δεξιά), Λαμ (αριστερά), Μπάντστουμπερ-Χούμελςκεντρικό αμυντικό δίδυμο. Πιο μπροστά ήταν οι Κεντίρα και Σβάινσταϊγκερ και στην επίθεση οι Ρόις (δεξιά), Εζίλ (κέντρο), Σέρλε (αριστερά), Κλόζε (κορυφή).

Κακό το ξεκίνημα της Εθνικής

Με το ξεκίνημα του αγώνα η Γερμανία έδειξε τις προθέσεις της καθώς μπήκε πολύ δυνατά ψάχνοντας το γκολ.

Η Εθνική μας είχε κάποια προβλήματα στην αρχή, αλλά στην συνέχεια τα διόρθωσε. Οι Γερμανοί στο 4' σημείωσαν γκολ με τον Σβάινσταϊνγκερ ο οποίος ωστόσο ήταν σε θέση οφσάιντ και σωστά ακυρώθηκε.

Τα σουτ του Κεντίρα και του Ρόις δεν ανησύχησαν τον Σηφάκη, ενώ η Εθνική μας είχε ένα καλό σουτ του Μάκου στο 8' με τον Νόιερ να μπλοκάρει την μπάλα.

Ο Σηφάκης στην συνέχεια κράτησε ανέπαφη την ελληνική εστία στο 23' στο σουτ του Εζίλ, ενώ στο 25΄από το σουτ του Ρόις η μπάλα έφυγε άουτ.

Η Εθνική μας και ενώ είχε αφήσει τους χώρους στην Γερμανία να πιέζει, έψαχνε τις αντεπιθέσεις. Σε μια από αυτές στο 33', ο Νίνης έκανε το σουτ από δεξιά, με τον Νόιερ να πέφτει στην δεξιά του γωνία και να μπλοκάρει την μπάλα με δεύτερη προσπάθεια.

Στην συνέχεια της φάσεις ο Σέρλε έκανε το σουτ από αριστερά για τους Γερμανούς με την μπάλα να φεύγει έξω από αριστερό κάθετο δοκάρι του Σηφάκη.

Τρία λεπτά αργότερα (36'), ο Σηφάκης είπε και πάλι "όχι" στους Γερμανούς αυτή τη φορά στο δυνατό σουτ του Κεντίρα.

Τα πράγματα ωστόσο δεν εξελίχθηκαν καλά για την Εθνική μας στο 39', όταν ο Λαμ έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την μεγάλη περιοχή έκανε και το σουτ στέλνοντας στην μπάλα στα δίχτυα του Σηφάκη για να κάνει το 1-0 για τους Γερμανούς.

Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου η Γερμανία συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας, με την Εθνική μας να μην μπορεί να δημιουργήσει κάτι καλό.

Αλλαγές από τον Σάντος στο δεύτερο

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Σάντος έκανε δύο αλλαγές, βάζοντας στο γήπεδο Γκέκα και Φωτάκη, βγάζοντας Τζαβέλλα και Νίνη.

Έτσι, ο Σαλπιγγίδης πήγε δεξιά ο Γκέκας στην κορυφή της επίθεσης, ο Τοροσίδης αριστερό μπακ, ο Μανιάτης γύρισε δεξί μπακ και ο Φωτάκης πήγε στην μεσαία γραμμή μαζί με Κατσουράνη και Μάκο.

Η Γερμανία συνέχισε να έχει την υπεροχή πάντως και στο δεύτερο ημίχρονο, αν και η Εθνική μας έγινε πιο δραστήρια.

Και φτάσαμε στο 55', όπου σε μια υποδειγματική αντεπίθεση η Ελλάδα ισοφάρισε. Ο Φωτάκης έκανε την μακρινή μπαλιά στον Σαλπιγγίδη αυτός προχώρησε μπήκε από δεξιά έκανε την κατάλληλη στιγμή την παράλληλη μπαλιά και ο Σαμαράς την έσπρωξε στα δίχτυα κάνοντας το 1-1 για την Εθνική μας.

Οι Γερμανοί μετά από το γκολ της Ελλάδας άρχισαν να πιέζουν ακόμη περισσότερο και έξι λεπτά αργότερα (61') πήραν εκ νέου το προβάδισμα, όταν ο Μπόατενγκ έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Κεντίρα με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σηφάκη για το 2-1.

Δύο λεπτά αργότερα (63') η Ελλάδα έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά από το σουτ του Γκέκα από το ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 68' η Εθνική μας δέχθηκε και τρίτο γκολ, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ από δεξιά, ο Σηφάκης δεν βγήκε καλά και ο Κλόζε με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα για να κάνει το 3-1.

Όπως ήταν λογικό το τρίτο γκολ λειτούργησε αρνητικά για την Εθνική μας η οποία στο 74' δέχθηκε ένα ακόμη με σουτ από τον Ρόις (4-1).

Στο 83' ο Φωτάκης δοκίμασε το μακρινό σουτ με τον Νόιερ να πέφτει και να μπλοκάρει την μπάλα.

Πέντε λεπτά αργότερα η Εθνική μας κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Μπόατενγκ. Ο Σαλπιγγίδης ανέλαβε την εκτέλεση στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 4-2 υπέρ της Γερμανίας.

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους Γερμανούς να πανηγυρίζουν την πρόκριση στα ημιτελικά και τους Έλληνες φιλάθλους που βρέθηκαν στις εξέδρες να χειροκροτούν τους Έλληνες παίκτες για το όμορφο ταξίδι στο Euro 2012 που κράτησε μέχρι τους "8".

Επόμενο ραντεβού τα προκριματικά για την πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014...

Γερμανία - Ελλάδα 4-2

TAGS EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ