EURO

Ελλάδα-Τσεχία 1-2 (videos, 3D replays, photos)

Ελλάδα-Τσεχία 1-2 (videos, 3D replays, photos)
INTIME SPORTS

Η Εθνική πέταξε ένα ακόμη ημίχρονο στα "σκουπίδια" και πληρώνοντας τα αμυντικά λάθη στο ξεκίνημα γνώρισε την ήττα από την Τσεχία με 2-1 στο Βρότσλαβ. Ακυρώθηκε γκολ του Φωτάκη

Αποστολή στην Πολωνία: Παναγιώτης Χαραλάμπους

Μετά το πρώτο ημίχρονο με την Πολωνία στην πρεμιέρα, η Εθνική μας ομάδα πέταξε και το πρώτο ημίχρονο με την Τσεχία στα "σκουπίδια".

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πληρώνοντας τα λάθη των πρώτων λεπτών, γνώρισε την ήττα στο Βρότσλαβ από την Τσεχία με 2-1 για την 2η αγωνιστική του 1ου ομίλου.

"Όλο το Euro εκπομπή! - Κάθε βράδυ στις 22.00, οι Παντελής Βλαχόπουλος, Μανόλης Γρηγοράκης και Γιάννης Φιλέρης αναλύουν, σχολιάζουν και συζητάνε μαζί σας όσα συμβαίνουν στη διοργάνωση, μέσα από την Euro 2012 Live Web TV. Μην χάσετε το ποδοσφαιρικό ραντεβού μας".

Το πρώτο ημίχρονο ήταν και πάλι τραγικό για την Εθνική μας η οποία από πολύ νωρίς (μόλις στο 6') βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο μάλιστα τέρματα. Παράλληλα υπήρξε μια ακόμη απώλεια (τραυματίστηκε ο Χαλκιάς), ενώ για δεύτερο ματς η διαιτησία έπαιξε τον ρόλο της ακυρώνοντας γκολ της Ελλάδας με τον Φωτάκη.

Από την άλλη οι Τσέχοι έπαιξαν όπως ξέρουν με γρήγορες κάθετες μπαλιές και αντεπιθέσεις και εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη της άμυνας ώστε να πάρουν το προβάδισμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο και με την είσοδο του Γκέκα, η Ελλάδα έγινε πιο απειλητική. Κατάφερε έστω και από σπόντα να πετύχει ένα γκολ και να μειώσει στο σκορ, στην συνέχεια είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν έφτανε μόνο αυτό.

Οι Τσέχοι από την πλευρά τους δεν έκαναν κάτι αξιοσημείωτο στο δεύτερο μέρος και χάρη στα δύο τέρματα πήραν την πρώτη τους νίκη.

Πλέον μετά από δύο αγωνιστικές η Τσεχία έχει τρεις βαθμούς, ενώ η Ελλάδα έμεινε στον έναν που πήρε στην πρεμιέρα, κόντρα στην Πολωνία.

Το προσεχές Σάββατο (16/6) η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει την Ρωσία στην Βαρσοβία, ενώ η Τσεχία θα παίξει στο Βρότσλαβ με την Πολωνία.

Πόλη: Βρότσλαβ (Πολωνία)

Γήπεδο: Δημοτικό γήπεδο Βρότσλαβ

Διαιτητής/ Βοηθοί: Λανουά (Γαλλία)/ Κανό (Γαλλία), Ανοέ (Γαλλία)

Ελλάδα (Σάντος): Χαλκιάς (23' λ.τρ. Σηφάκης), Τοροσίδης, Χολέμπας, Κυρ. Παπαδόπουλος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Μανιάτης, Φωτάκης (46' Γκέκας), Σαλπιγγίδης, Φορτούνης (71' Μήτρογλου), Σαμαράς.

Τσεχία (Μπίλεκ): Τσεχ, Γκέμπρε Σελάσιε, Σίβοκ, Κάντλετς, Λιμπέρσκι, Χούμπσμαν, Πλάζιλ, Γιράτσεκ, Ροζίτσκι (46' Κόλαρ, 90' Ραϊτόλαρ), Πίλαρ, Μπάρος (64' Πέχαρτ).

Κίτρινες κάρτες: Τοροσίδης (34', Ελλάδα), Κυρ. Παπδόπουλος (56', Ελλάδα), Σαλπιγγίδης (57', Ελλάδα)-Ροζίτσκι (26', Τσεχία), Γιράτσεκ (35', Τσεχία), Κόλαρ (66', Τσεχία)

Σκόρερ: Γκέκας (53', Ελλάδα)-Γιράτσεκ (3', Τσεχία), Πίλαρ (6', Τσεχία)

Τα πλάνα των δύο τεχνικών

Ο Φερνάντο Σάντος παρέταξε την Εθνική μας με τον Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια, Τοροσίδη δεξιά, Χολέμπας αριστερά στην άμυνα με τους Κυριάκο Παπαδόπουλο και Κατσουράνη αμυντικό δίδυμο. Στην μεσαία γραμμή ήταν οι Φωτάκης, Καραγκούνης, Μανιάτης με τους Φορτούνη (αριστερά), Σαλπιγγίδη (δεξιά) και Σαμαρά στην κορυφή.

Από την άλλη ο Μπίλεκ επέλεξε τους: Τσεχ (τερματοφύλακας), Γκέμπρε Σελάσιε (δεξιά), Λιμπέρσκι (αριστερά), Σίβοκ, Κάντλετςκεντρικό αμυντικό δίδυμο. Χούμπσμαν και Πλάζιλ ήταν τα αμυντικά χαφ, ο Πίλαρ αριστερά στην μεσαία γραμμή, ο Γιράτσεκ δεξιά, πιο μπροστά ο Ροζίτσκι και στην κορυφή ο Μπάρος.

Χειρότερα δεν μπορούσε

Χειρότερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να κάνει η Εθνική μας ομάδα στο ματς με την Τσεχία. Οι απουσίες των Παπασταθόπουλου και Αβραάμ Παπαδόπουλου φάνηκαν από την αρχή, καθώς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δέχθηκε δύο τέρματα σε διάστημα τριών λεπτών.

Στο 3 λεπτό και μετά από λάθος του Τοροσίδη στο κέντρο, ο Γιράτσεκ έγινε κάτοχος της μπάλας και με πλασέ άνοιξε το σκορ για την Τσεχία.

Τρία λεπτά αργότερα (6'), Ο Ροζίτσκι έκανε την κάθετη πάσα στον Γκεμπρε Σελασιέ, ο τελευταίος γύρισε την μπάλα στην μικρή περιοχή και ο Πίλαρ την έσπρωξε στα δίχτυα για το 0-2 της Τσεχίας.

Η Τσεχία παρουσιάστηκε πολύ διαβασμένη και στην συνέχεια του παιχνιδιού, αφήνοντας χώρο στην ελληνική ομάδα και όποτε έπαιρνε την μπάλα έβγαινε γρήγορα στην αντεπίθεση.

Από την άλλη η Ελλάδα έφτανε στην περιοχή της Τσεχίας και μέχρι εκεί. Παράλληλα συνεχίστηκε και η κακοδαιμονία, με τον Κώστα Χαλκιά να ζητά αλλαγή μόλις στο 20', λόγω τραυματισμού και την θέση του να παίρνει ο Μιχάλης Σηφάκης.

Στο 29' ο Σηφάκης αντέδρασε σωστά, διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ από το δυνατό συρτό σουτ του Ροζίτσκι.

Και η διαιτησία απτόητη

Στην συνέχεια και ενώ η Ελληνική ομάδα άρχισε σιγά σιγά να ισορροπεί την αναμέτρηση θέλοντας να δημιουργήσει προϋποθέσεις για επικίνδυνες καταστάσεις, ε εκεί ανέλαβε δράση ο επόπτης.

Για δεύτερο παιχνίδι, ο επόπτης ο οποίος είναι Γάλλος ακύρωσε ως οφσάιντ γκολ του Φωτάκη με κεφαλιά, κρατώντας το 0-2 της Τσεχίας στο 42'.

Ελλάδα-Τσεχία 1-2 (videos, 3D replays, photos)

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι με την Τσεχία να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το υπέρ της 2-0 και την Ελλάδα με μια κακή εμφάνιση.

Ελλάδα-Τσεχία 1-2 (videos, 3D replays, photos)

Μπήκε ξανά στο παιχνίδι

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Φερνάντο Σάντος έκανε ακόμη πιο επιθετική την ελληνική ομάδα, βάζοντας στο γήπεδο τον Γκέκα στην θέση του Φωτάκη.

Η Εθνική άρχισε να παίρνει πρωτοβουλίες και έστω και από σπόντα κατάφερε να μειώσει στο σκορ.

Ήτα το 53ο λεπτό, όταν ο Τσεχ δεν συνεννοήθηκε καλά με την άμυνά του, η μπάλα έφτασε στον Γκέκα και αυτός σε κενή εστία την έστειλε στα δίχτυα για να κάνει το 1-2.

Αυτό το γκολ αποσυντόνισε τους Τσέχους και η Εθνική μας ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και άρχισε να δείχνει αυτό που μπορεί για να φτάσει στην ισοφάριση.

Μάλιστα στην συνέχεια ο Σάντος έκανε ακόμη πιο επιθετική την ομάδα ρίχνοντας στην μάχη και τον Μήτρογλου.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης η Ελλάδα κυρίως με σέντρες προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά χωρίς αποτέλεσμα και έτσι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους Τσέχους να πανηγυρίζουν τη νίκη με 2-1.

TAGS EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ