EURO

Δανία - Πορτογαλία 2-3 (video)

Portuguese forward Silvestre Varela celebrates after scoring during the Euro 2012 championships football match Denmark vs Portugal on June 13, 2012 at the Arena Lviv.               AFP PHOTO / ANNE-CHRISTINE POUJOULAT        (Photo credit should read ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/AFP/GettyImages)
Portuguese forward Silvestre Varela celebrates after scoring during the Euro 2012 championships football match Denmark vs Portugal on June 13, 2012 at the Arena Lviv. AFP PHOTO / ANNE-CHRISTINE POUJOULAT (Photo credit should read ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/AFP/GettyImages) AFP/GETTY IMAGES

Με γκολ του Σιλβέστρε Βαρέλα στο 87' η Πορτογαλία νίκησε με 3-2 την Δανία και έμεινε ζωντανή για πρόκριση στους "8". Οι Ίβηρες είχαν προηγηθεί 2-0, αλλά οι Σκανδιναβοί με δύο γκολ του Μπέντνερ ισοφάρισαν, χωρίς τελικά να πάρουν βαθμό (video)

Η Πορτογαλία επικράτησε με 3-2 της Δανίας σε ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη ματς, έτσι έμεινε ζωντανή για πρόκριση στους "8", πιάνοντας τους Σκανδιναβούς στους 3 βαθμούς.

Ήρωας για τους Ίβηρες ήταν ο Σιλβέστρε Βαρέλα, με τον άσο της Πόρτο να μπαίνει στο ματς στο 84' και στο 87' να χαρίζει την νίκη στην ομάδα του.

Οι Πορτογάλοι προηγήθηκαν με 2-0 χάρη στα τέρματα των Πέπε και Έλντερ Ποστίγκα, όμως ο Μπέντνερ μείωσε αρχικά στο 41' με κεφαλιά και με τον ίδιο τρόπο ισοφάρισε στο 80'.

Ουσιαστικά τιμώρησε την αστοχία του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έχασε δύο απίστευτα τετ-α-τετ και την ευκαιρία να "τελειώσει" το ματς, αλλά τελικά την... γλίτωσε η ομάδα του.

Τα στοιχεία του ματς

Σκόρερς: 41' και 80' Μπέντνερ / 24' Πέπε, 36' Έλντερ Ποστίγκα, 87' Βαρέλα

Γήπεδο: "Arena Lviv", Λβιβ

Διαιτητής: Κρεγκ Τόμσον (Σκωτία)

ΔΑΝΙΑ: Άντερσεν, Γιάκομπσεν, Κιέρ, Άγκερ, Σίμον Πόουλσεν, Κβιστ, Ζίμλινγκ (16' Γιάκομπ Πόουλσεν), Έρικσεν, Ρόμενταλ (60' Μίκελσεν), Κρον-Ντέλι (90' Σόνε), Μπέντνερ.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ρουί Πατρίσιο, Ζοάο Περέιρα, Μπρούνο Άλβες, Πέπε, Φάμπιο Κοεντράο, Μιγκέλ Βελόζο, Ραούλ Μεϊρέλες (87' Σιλβέστρε Βαρέλα), Ζοάο Μοουτίνιο, Νανί (89' Ρολάντο), Κριστιάνο Ρονάλντο, Έλντερ Ποστίγκα (64' Νέλσον Ολιβέιρα).

*κίτρινες κάρτες: 56' Γιάκομπ Πόουλσεν, 81' Γιάκομπσεν / 29' Ραούλ Μεϊρέλες, 92' Κρ. Ρονάλντο

**κόκκινες κάρτες: -

Πως παρατάχθηκαν Δανία και Πορτογαλία

Ίδια 11άδα για την Δανία, όπως και για την Πορτογαλία, με αυτές που ξεκίνησαν και στην πρώτη αγωνιστική.

Άντερσεν στο τέρμα των Δανών, και στην άμυνα δεξιά ο Γιάκομπσεν, αριστερά ο Σίμον Πόουλσεν και στόπερς οι Κιέρ και Άγκερ.

Αμυντικά χαφ οι Κβιστ και Ζίμλινγκ, μπροστά τους Έρικσεν, δεξιά ο Ρόμενταλ, αριστερά ο Κρον-Ντέλι και κορυφή ο Μπέντνερ.

Για τους Πορτογάλους στο τέρμα ο Ρουί Πατρίσιο, δεξί μπακ ο Ζοάο Περέιρα, αριστερό ο Φάμπιο Κοεντράο και δίδυμο στο κέντρο της άμυνας οι Πέπε και Μπρούνο Άλβες.

Τριάδα στο κέντρο οι Μιγκέλ Βελόζο, Ραούλ Μεϊρέλες και Ζοάο Μοουτίνιο, δεξιά ο Νανί, αριστερά ο Κριστιάνο Ρονάλντο και στράικερ ο Έλντερ Ποστίγκα.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Η Δανία ξεκίνησε με 3 γρήγορα κόρνερ, χωρίς όμως να απειλήσει τον Ρουί Πατρίσιο, ξεκίνησε όμως και με γρήγορη αναγκαστική αλλαγή, με τον Γιάκομπ Πόουλσεν να αντικαθιστά τον Νίκι Ζίμλινγκ στο 16'.

Μετά τα δύο άστοχα σουτ του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 18' και το 21' (φάουλ το δεύτερο) η Πορτογαλία κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Πέπε στο 24'.

Ο κεντρικός αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης έκανε το 1-0 για τους Ίβηρες με εξαιρετική κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μιγκέλ Βελόζο από αριστερά.

Στο 34' νέα εκτέλεση φάουλ του Ρονάλντο χτύπησε στο τείχος και πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Άντερσεν.

MVP: Νίκλας Μπέντνερ

Δύο λεπτά αργότερα η Πορτογαλία πέτυχε και δεύτερο τέρμα, με τον Έλντερ Ποστίγκα να κάνει το 0-2 με πλασέ στην κίνηση στο πρώτο δοκάρι, από την χαμηλή πάσα του Νανί από δεξιά.

Ο Ποστίγκα, ο οποίος φέτος έπαιξε στην Σαραγόσα ως δανεικός από την Σπόρτινγκ, έγραψε ιστορία με αυτό το γκολ, καθώς έγινε το 6ος που σκοράρει σε 3η διαφορετική διοργάνωση του Euro, με τους άλλους 5 να είναι οι Ανρί, Σμίτσερ, Νούνο Γκόμες, Κλίνσμαν και Ιμπραχίμοβιτς.

Ο Νίκλας Μπέντνερ στο 41' σκόραρε σε κενό τέρμα με κοντινή κεφαλιά, έπειτα από κεφαλιά-πάσα του Κρον-Ντέλι και έτσι μείωσε η Δανία σε 1-2, με τον άσο της Άρσεναλ (πέρσι δανεικός σε Σάντερλαντ) να βρίσκει δίχτυα και στο 5ο του ματς κόντρα στην Πορτογαλία.

Το δεύτερο ημίχρονο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο 50' έφυγε ολομόναχος από δεξιά, όμως στο τετ-α-τετ με τον Άντερσεν νικήθηκε, με τον Δανό πορτιέρο να αποκρούει το χαμηλό πλασέ του CR7.

Ο Μιγκέλ Βελόζο προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Στέφαν Άντερσεν στο 57', εκτελώντας απευθείας εκτέλεση φάουλ από πολύ πλάγια αριστερά, αλλά ο πορτιέρο της Εβιάν απομάκρυνε με γροθιές.

Οι Σκανδιναβοί απείλησαν για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο με τον Βίλιαμ Κβιστ να πιάνει ένα πανίσχυρο σουτ στην κίνηση λίγο έξω από την περιοχή και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Το σουτ του Νέλσον Ολιβέιρα στο 71' ήταν αδύναμο και μπλόκαρε ο Άντερσεν, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα στην απέναντι εστία ήταν πολύ πιο επικίνδυνο το σουτ του Μπέντνερ, αλλά πέρασε άουτ.

Νέα απίστευτη ευκαιρία έχασε ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο 78', καθώς από πάσα του Νανί βρέθηκε εντελώς μόνος με τον Άντερσεν, το γκολ έμοιαζε σίγουρο, αλλά ο άσος της Ρεάλ έκανε κακό πλασέ εκ νέου και η μπάλα πέρασε άουτ, δύο μέτρα από το αριστερό δοκάρι.

Αδύναμος κρίκος: Κριστιάνο Ρονάλντο

Δύο λεπτά αργότερα ο Νίκλας Μπέντνερ "χτύπησε" και πάλι και τιμώρησε την αστοχία του Ρονάλντο, ισοφαρίζοντας για την Δανία σε 2-2 στο 80'.

Από σέντρα του Λαρς Γιάκομπσεν από δεξιά ο Μπέντνερ στο δεύτερο δοκάρι έπιασε την δυνατή κεφαλιά, ο Ρουί Πατρίσιο την βρήκε την μπάλα, αλλά αυτή χτύπησε στο αριστερό δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα του.

Η λύτρωση για την Πορτογαλία ήρθε στο 87', με τον Σιλβέστρε Βαρέλα να κάνει το 3-2, με εξαιρετικό σουτ μέσα από την περιοχή.

Από σέντρα του Φάμπιο Κοεντράο από αριστερά, ο μεσοεπιθετικός της Πόρτο, ο οποίος είχε μπει στο ματς 3 λεπτά νωρίτερα, έπιασε αρχικά... αέρα, αλλά ήταν τυχερός, η μπάλα έμεινε στην κατοχή του και με πολύ δυνατό σουτ την έστειλε στην αριστερή γωνία του Άντερσεν.

Δανία - Πορτογαλία 2-3

TAGS EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ