EURO

Αγγλία - Ουκρανία 1-0

English forward Wayne Rooney (R) and English defender John Terry celebrate after scoring during the Euro 2012 football championships match England vs Ukraine on June 19, 2012 at the Donbass Arena in Donetsk.      AFP PHOTO / PATRICK HERTZOG        (Photo credit should read PATRICK HERTZOG/AFP/GettyImages)
English forward Wayne Rooney (R) and English defender John Terry celebrate after scoring during the Euro 2012 football championships match England vs Ukraine on June 19, 2012 at the Donbass Arena in Donetsk. AFP PHOTO / PATRICK HERTZOG (Photo credit should read PATRICK HERTZOG/AFP/GettyImages) AFP/GETTY IMAGES

Με τον Γουέιν Ρούνι να πετυχαίνει γκολ στο ντεμπούτο του στο Euro 2012, η Αγγλία επικράτησε με 1-0 της Ουκρανίας και πέρασε ως πρώτη από τον 4ο όμιλο. Αντίπαλός της η Ιταλία στα προημιτελικά (video)

Στην κορυφή του 4ου ομίλου τερμάτισε η Αγγλία, που νίκησε με 1-0 την Ουκρανία και εκμεταλλεύτηκε την ήττα της Γαλλίας με 0-2 από τη Σουηδία.

Έτσι, η ομάδα του Ρόι Χότζσον θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Ιταλία στην προημιτελική φάση, σε μία αναμέτρηση που θα διεξαχθεί το βράδυ της Κυριακής (24/06, 21:45).

Το γκολ της νίκης για τα "τρία λιοντάρια" ήρθε στο 48ο λεπτό, όταν ο Ρούνι εκμεταλλεύθηκε την ωραία σέντρα του Τζέραρντ, αλλά και τα λάθη των αμυντικών και του Πιάτοβ, και με κοντινή κεφαλιά δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει.

Γήπεδο: Donbass Arena, Ντόνετσκ

Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)

Γκολ: 48' Ρούνι

Κίτρινες κάρτες: Τζέραρντ, Κόουλ / Τιμοστσούκ, Ρακίτσκι, Σεβτσένκο

Αγγλία (Χότζσον): Χαρτ, Τζόνσον, Κόουλ, Τέρι, Λέσκοτ, Τζέραρντ, Γιάνγκ, Μίλνερ (69' Ουόλκοτ), Πάρκερ, Ρούνι (87' Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν), Ουέλμπεκ (82' Κάρολ)

Ουκρανία (Μπλαχίν): Πιάτοβ, Σέλιν, Χατσερίντι, Ρακίτσκι, Τιμοστσούκ, Γκάρμας (78' Ναζάρενκο), Γκούσεβ, Γιαρμόλενκο, Κονοπλιάνκα, Μιλέβσκι (77' Μπουτκό), Ντέβιτς (70' Σεβτσένκο)

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Ουκρανία ήταν καλύτερη από τους Άγγλους στο πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης, έχοντας κάποια καλά σουτ με τους Κονοπλιάνκα και Ντέβιτς. Η ομάδα του Ρόι Χότζσον πραγματοποίησε την πρώτη της καλή φάση στο 28ο λεπτό, με τον Γουέιν Ρούνι να μην μπορεί να πιάσει καλά την κεφαλιά σε σέντρα του Γιάνγκ.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Γιαρμόλενκο απέφυγε ωραία τον προσωπικό του αντίπαλο και πλάσαρε, αλλά ο Χαρτ ήταν σε ετοιμότητα και με ωραία επέμβαση μπλόκαρε την μπάλα.

MVP ο Τζέραρντ

Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου, οι Άγγλοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Στο 48', ο Τζέραρντ έκανε ωραία ενέργεια από δεξιά, σέντραρε και η μπάλα, αφού βρήκε σε δύο Ουκρανούς και έφυγε μέσα από τα χέρια του Πιάτοβ, κατέληξε στον Ρούνι που με κοντινή κεφαλιά έκανε το 1-0. Με αντίστοιχο τρόπο προσπάθησε η Ουκρανία να ισοφαρίσει, αλλά η κοντινή κεφαλιά του Μιλέβσκι στο 61' πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Χαρτ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, είχαμε μία φάση, στην οποία έγιναν δύο σοβαρά διαιτητικά λάθη και συγκεκριμένα από τον ίδιο επόπτη. Αρχικά, δεν υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ ο Μιλέβσκι, ο οποίος πάσαρε εν συνεχεία στον Ντέβιτς, που απέφυγε τον Τέρι και πλάσαρε. Ο Χαρτ απέκρουσε ασθενώς, αλλά η μπάλα κινήθηκε προς την εστία, με τον Τέρι τελικά να την απομακρύνει ενώ βρισκόταν στον αέρα. Τελικά, όμως, όπως αποδείχθηκε και από το ριπλέι, η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή του τέρματος. Δηλαδή, γκολ για τους Ουκρανούς, αλλά σε μια φάση που θα έπρεπε να θεωρείται ως μη γενόμενη λόγω του οφσάιντ στο ξεκίνημα.

Αδύναμος κρίκος ο Πιάτοβ

Η Αγγλία έφτασε πολύ κοντά στο 2-0 στο 68ο λεπτό, όταν ο Πιάτοβ βρισκόταν εκτός θέσης, αλλά τελικά κατάφερε να απομακρύνει ένα κοντινό πλασέ του Άσλι Κόουλ. Από την άλλη πλευρά, ένα πανίσχυρο μακρινό σουτ του Κονοπλιάνκα στο 73' δυσκόλεψε τον Χαρτ, που χρειάστηκε τη συνδρομή του Τέρι για να σώσει την εστία του. Η τελευταία καλή στιγμή για τους διοργανωτές σημειώθηκε στις καθυστερήσεις, με τον Γιαρμόλενκο να πλασάρει λίγο πάνω από την εστία του Χαρτ.

Αγγλία - Ουκρανία 1-0

TAGS EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ