ΑΓΓΛΙΑ

"Υποχρεωτικοί" πανηγυρισμοί μπροστά από χορηγούς στην εθνική Αγγλίας

"Υποχρεωτικοί" πανηγυρισμοί μπροστά από χορηγούς στην εθνική Αγγλίας

Ο πρώην ατζέντης, Τζον Σμιθ, αποκάλυψε στο BBC ότι οι διεθνείς Άγγλοι ποδοσφαιριστές είχαν την "υποχρέωση" να πανηγυρίζουν μπροστά από συγκεκριμένες διαφημιστικές πινακίδες-χορηγούς επί τεχνικής ηγεσίας, Μπόμπι Ρόμπσον (1982-1990).

Το marketing υπήρχε πάντα στο ποδόσφαιρο, ακόμη και στα φαινομενικά πιο αθώα χρόνια. Σε συνομιλία που είχε με το δημοσιογράφο του BBC, Κόνορ ΜακΝαμάρα, ο πρώην ατζέντης, Τζον Σμιθ, αποκάλυψε ότι υπήρχε οδηγία στους ποδοσφαιριστές της εθνικής Αγγλίας να πανηγυρίζουν μπροστά από συγκεκριμένες διαφημιστικές πινακίδες-χορηγούς με σκοπό την προβολή αυτών.

Όπως αναφέρεται στη συνομιλία, τα εν λόγω περιστατικά έλαβα χώρα επί ομοσπονδιακής τεχνικής ηγεσίας, Μπόμπι Ρόμπσον, δηλαδή τη χρονική περίοδο 1982-1990.

"Το αγαπώ αυτό, είναι κάτι που κάναμε. Δεν θα μπορούσες να μην το κάνεις, αλήθεια. Υπήρχε μια συγκεκριμένα εταιρία ένδυσης, η οποία έτρεχε το όλο σόου για την Αγγλία και ψάχναμε απελπισμένα να φέρουμε κι άλλους χορηγούς. Ο Μπόμπι Ρόμπσον ήταν υπέροχος και το επέτρεψε να ωριμάσει, με την άδειά του. Εάν επρόκειτο για φιλικό ματς, θα μου επέτρεπε να μιλήσω με τα παιδιά πριν φύγουν για το ξενοδοχείο. Ως ένα είδος ομιλίας στην ομάδα.

Έλεγα, κοιτάξτε, έχουμε έναν συγκεκριμένο χορηγό και η διαφημιστική πινακίδα είναι στο μισό της δεξιάς πλευράς. Οπότε όταν σκοράρεις, εάν το κάνεις, τρέξε προς αυτό. Α, παρεμπιπτόντως, όταν πας σε αυτό πέσε. Γιατί η κάμερα θα σε πιάσει να πέφτεις στο έδαφος και η πινακίδα θα είναι στο ύψος του προσώπου σου.

Υπάρχει ένα πλάνο με τους διεθνείς να σκοράρουν και να κοιτάζουν γύρω τους. Τώρα, θα πρέπει να τρέξουμε; Ξαφνικά ένας το εντοπίζει και τρέχουν όλοι μαζί καλύπτοντας απόσταση 80 γιαρδών. Και κανείς δεν αναρωτήθηκε γιατί το έκαναν".

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ