ΑΓΓΛΙΑ

"Χρυσό" πληρώνουν το twitter οι Άγγλοι ποδοσφαιριστές

"Χρυσό" πληρώνουν το twitter οι Άγγλοι ποδοσφαιριστές
Άσλεϊ Κόουλ © CHELSEA FC/PRESS ASSOCIATION IMAGES

Τα λάθη πληρώνονται και συγκεκριμένα στην Αγγλία ποδοσφαιριστές έχουν τιμωρηθεί με περισσότερα από 445.000 ευρώ για προσβλητικά tweets.

Από τη μέρα που τα social media μπήκαν στη ζωή μας, σχεδόν, τα πάντα έχουν επηρεαστεί. Έτσι ο αθλητισμός δεν θα μπορούσε να μείνει απ έξω. Υπάρχει όμως μία μεγάλη διαφορά.

Οι αθλητές είναι δημόσια πρόσωπα και οι τοποθετήσεις τους έχουν βαρύνουσα σημασία. Γι αυτό πολλές ομοσπονδίες τιμωρούν διάφορους αθλητές, όταν το περιεχόμενο των posts τους είναι υβριστικό ή προσβάλει κάποια κοινωνική ομάδα.

Από το 2011 μέχρι και σήμερα η ομοσπονδία της Αγγλίας έχει επιβάλει πρόστιμα που ξεπερνούν τις 445.000 ευρώ σε ποδοσφαιριστές/μέλη της, μόνο από τη χρήση του twitter.

Πρωταθλητής για τους Βρετανούς είναι ο Άσλεϊ Κόουλ, ο οποίος πλήρωσε 114.000 ευρώ ένα προσβλητικό σχόλιο κατά της ομοσπονδίας.

Βαριά πρόστιμα έχουν πληρώσει και οι Ρίο Φέρντιναντ, Ράιαν Μπάμπελ. Συνολικά από το 2011 η αγγλική ομοσπονδία έχει παραπέμψει στα πειθαρχικά της όργανα 121 υποθέσεις, χωρίς φυσικά όλες να κρίνονται παράτυπες.

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ