ΑΓΓΛΙΑ

Τριάρες για Άρσεναλ και Τσέλσι, πρώτη νίκη για τη Λέστερ

Τριάρες για Άρσεναλ και Τσέλσι, πρώτη νίκη για τη Λέστερ

Η Άρσεναλ πέρασε από την έδρα της Γουότφορντ επικρατώντας με 3-1, ενώ η Τσέλσι έκανε περίπατο με 3-0 απέναντι στη Μπέρνλι. Πρώτη νίκη με 2-1 για τη Λέστερ κόντρα στη Σουόνσι.

Πολλά γκολ έκρυβε το... κυρίως πιάτο της 3ης αγωνιστικής της Premier League αφού σε πέντε αναμετρήσεις μπήκαν 12 τέρματα με τους γηπεδούχους να έχουν τον πρώτο λόγο με εξαίρεση ένα παιχνίδι από το οποίο θα αρχίσουμε κιόλας.

Ξεκινάμε την ανασκόπηση μας από το ματς της Γουότφορντ με την Άρσεναλ. Οι φιλοξενούμενοι ευτύχισαν να βρεθούν μπροστά στο σκορ μόλις στο 9'. Ο Άμραμπατ ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Αλέξις Σάντσες, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα και ο Καθόρλα νίκησε τον Γκόμες για το 1-0. Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια πήραν τα ηνία του αγώνα και προσπάθησαν να φτάσουν στη ισοφάριση, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Αντίθετα η Άρσεναλ με δύο γκολ μέσα σε έξι λεπτά ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0.

Στο 40' ο Αλέξις Σάντσες εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Γουόλκοτ και με το αριστερό έκανε το 2-0, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Χιλιανός επιθετικός έγινε δημιουργός με τον Εζιλ με κεφαλιά να διαμορφώνει το 3-0 του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο ημίχρονο η Γουότφορντ πίεσε και προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Ο Περέιρα κατάφερε να σκοράρει στο 57' και να κάνει το 3-1 το οποίο όμως ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Τριάρες για Άρσεναλ και Τσέλσι, πρώτη νίκη για τη Λέστερ

* Το εξαιρετικό πλασέ του Αζάρ με το οποίο έγινε το 1-0

Συνεχίζουμε με τον αγώνα της Τσέλσι με την Μπέρνλι. Η αναμέτρηση στο πρώτο της ημίχρονο ήταν ένας απίστευτος μονόλογος για τους μπλε του Λονδίνου. Οι παίκτες του Κόντε προηγήθηκαν στο 9' με σουτ του Αζάρ έπειτα από ασίστ του Μάτιτς. Στη συνέχεια έχασαν πολλές ευκαιρίες με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βέλγο μέσο ο οποίος ήταν σε ένα ακόμα ματς ο κινητήριος μοχλός των γηπεδούχων. Εκείνος όμως που έκανε το 2-0 στο 41' ήταν ο Γουίλιαν μετά από ασίστ του Ντιέγκο Κόστα. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο αφού οι παίκτες της Τσέλσι συνέχισαν να πιέζουν για να πετύχουν και άλλα τέρματα χάνοντας πολλές ευκαιρίες. Τελικά στο 89' ο Μόουζες κατάφερε να σκοράρει και να διαμορφώσει το τελικό 3-0 υπέρ των μπλε.

Τριάρες για Άρσεναλ και Τσέλσι, πρώτη νίκη για τη Λέστερ

* Το γκολ του Βάρντι που άνοιξε το δρόμο για τη νίκη στη Λέστερ

Την πρώτη της νίκη στην Premier League πήρε η πρωταθλήτρια Λέστερ. Το παιχνίδι ήταν ανοικτό με τον Σίγκουρντσον να χάνει δύο καλές ευκαιρίες για να βάλει την Σουόνσι μπροστά στο σκορ. Αντίθετα, ο Βάρντι στο 32' με εξαιρετικό σουτ άνοιξε το σκορ για τις "αλεπούδες". Το δεύτερο τέρμα των παικτών του Ρανιέρι ήρθε μετά από στατική φάση. Μετά από κόρνερ του Μαχρέζ ο Χουτ πήρε την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα στρώθηκε στον Μόργκαν και εκείνος έκανε το 2-0 στο 52'. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έχασαν την ευκαιρία να κάνουν το 3-0 αφού ο Μαχρέζ έχασε το πέναλτι που κέρδισε ο Οκαζάκι. Ότι δεν κατάφερε να κάνει η Λέστερ το έκανε η Σουόνσι. Ο Φερ στο 80' με εντυπωσιακή κεφαλιά νίκησε τον Τσίλερ που είχε μπει νωρίτερα στη θέση του τραυματία Σμάιχελ και μείωσε σε 2-1. Στη συνέχεια οι "κύκνοι" προσπάθησαν για το γκολ της ισοφάρισης, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Τριάρες για Άρσεναλ και Τσέλσι, πρώτη νίκη για τη Λέστερ

* Άτυχος στάθηκε ο Σέι Γκίβεν

Από την τύχη κρίθηκε η αναμέτρηση της Έβερτον με την Στόουκ. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι είχαν περισσότερες ευκαιρίες και θα μπορούσαν να φτάσουν πιο εύκολα στην τελική επικράτηση. Τελικά, τα κατάφεραν στο 51'. Ο Γουίλιαμς ανατράπηκε από τον Μπάρντσλεϊ μέσα στην περιοχή και ο Μπέινς ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι. Η μπάλα κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Γκίβεν, όμως στη συνέχεια βρήκε στο κεφάλι του και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του.

Τριάρες για Άρσεναλ και Τσέλσι, πρώτη νίκη για τη Λέστερ

* Νταν, ο λυτρωτής για την Κρίσταλ Πάλας

Ένα δυνατό παιχνίδι είχαμε ανάμεσα στην Κρίσταλ Πάλας και την Μπορνμουθ. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μόλις στο 11' με τον Τζόσουα Κινγκ να πετυχαίνει το πρώτο του τέρμα στην Premier League. Πέντε λεπτά αργότερα ο Μπεντεκε κέρδισε το πέναλτι για την Κρίσταλ Πάλας, αλλά ο Μπόρουτς απέκρουσε το πέναλτι του Καμπάιγ. Οι παίκτες της Κρίσταλ Πάλας πίεζαν σε όλη τη διάρκεια για το γκολ της ισοφάρισης και τελικά το πέτυχαν στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Σκοτ Νταν με κεφαλιά έκανε το 1-1 στο 93' και κατάφερε να νικήσει τον Μπόρουτς που πραγματοποίησε μια σπουδαία εμφάνιση.

Τριάρες για Άρσεναλ και Τσέλσι, πρώτη νίκη για τη Λέστερ

* Ο Ροντρίγκες χάρισε το βαθμό της ισοπαλίας στη Σαουθάμπτον

Πέντε λεπτά ήταν όλη η ιστορία της αναμέτρησης ανάμεσα στην Σαουθάμπτον και τη Σάντερλαντ. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 1-0 στο 80΄με τον Ντεφόου να ευστοχεί σε εκτέλεση πέναλτι. Στο 85' ήρθε η απάντηση για τους γηπεδούχους με ωραίο σουτ του Ροντρίγκες έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Τσέλσι: Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Αθπιλικουέτα, Τέρι, Κέιχιλ, Μάτιτς, Καντέ, Οσκάρ, Γουίλιαν (77' Μόουζες), Αζάρ (81' Πέδρο), Ντιέγκο Κόστα (80' Μπατσουαγί)

Μπέρνλι: Χίτον, Κιν, Γουόρντ, Λόουτον, Μι, Μάρνεϊ (72' Ταρκόβσκι), Μπόιντ, Ντεφούρ (57' Γκουντμουντσον), Άρφιλντ (57' Ο' Νιλ), Γκρέι, Βόουκς

Γουότφορντ: Γκόμες, Καμπούλ, Καμπασέλε (52' Γιανματ), Πρεντλ, Άμραμπατ (77' Σαξές), Χολέμπας, Καπού, Μπεχράμι, Γκεντιούρα (45' Περέιρα), Ντίνι, Ιγκάλο

Άρσεναλ: Τσεχ, Κονσιελνί, Χόλντινγκ, Μπελερίν, Μονρεάλ (74' Γκιμπς), Γουόλκοτ, Καθόρλα, Τζάκα, Όξλεϊντ-Τσεϊμπερλέν (70' Γουίλσιρ), Εζίλ (70' Ελνενί), Σάντσες

Λέστερ: Σμάιχελ (57' Τζιλερ), Μόργκαν, Χουτ, Φουχς, Αμαρτέι, Ντρινκγουότερ, Μαχρέζ, Ολμπράιτον (75' Μούσα), Οκαζάκι (80' Ουγιόα), Βάρντι

Σουόνσι: Φαμπιάνσκι, Κίνγκσλεϊ, Νότον, Φερνάντες, Άματ, Κορκ (86' ΜακΜπέρνι), Σίγκουρτσον (59' Μοντέρο), Ράουτλετζ (59' Κι), Μπάροου, Γιορέντε.

Έβερτον: Στεκέλενμπουργκ, Χόλγκεϊτ, Μπέινς, Τζαγκιέλκα, Γουίλιαμς, Μπολασί (88' Ντέιβις), Μπάρι, Μιραλάς (70' Κονέ), Γκουέγ, Μπάρκλεϊ (84' Ραμίρο), Λουκακού

Στόουκ: Γκίβεν, Σόκρος, Κάμερον, Μπάρντσλεϊ, Πίτερς, Άλεν, Γουίλαν, Ιμπουλά-Ουάνγκα (78' Σομπχί), Ντιούφ (78' Μπόγιαν), Αρναούτοβιτς, Κράουτς (65' Γουόλτερς)

Κρίσταλ Πάλας: Μανταντά, Γουόρντ (88' Κέλι), Νταν, Ντιλέινι, Σουαρέ, Καμπάιγ, Πάντσεον, Τάουνσεντ, ΜακΑρθουρ (66' Λι), Μπεντεκέ, Γουίκαμ (66' Ζαά)

Μπόρνμουθ: Μπόρουτς, Σμιθ, Φράνσις, Κουκ, Ντάνιελς, Άρτερ, Σέρμαν, Φρέιζερ (88' Ακέ), Κινγκ, Γουίλσον (71' Γκράμπαν), Ίμπε (59' Γκόσλινγκ)

Σαουθάμπτον: Φόρστερ, Φόντε, Φαν Ντάικ, Τάργκετ, Σοάρες, Τάντιτς (67' Λονγκ), Χόιμπεργκ (82' Γουόρντ-Πρόουζ), Ρομέου, Ντέιβις, Όστιντ (74' Ροντρίγκες), Ρέντμοντ

Σάντερλαντ: Μανόνε, Μανγκουίγιο, Τζιλομποτζί, Κονέ, Φαν Άανχολτ, Ρόντγουελ, Πίεναρ (67' Λενς), Μπορίνι (64' Γουάτμορ), Γκουτς (77' Λοβ), Γιανουζάι, Ντεφόου

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής

Σάββατο 27/8

Τότεναμ - Λίβερπουλ 1-1 Μίλνερ (43' πέναλτι), 1-1 (Ρόουζ 72').

Τσέλσι - Μπέρνλι 3-0 (9' Αζάρ, 41' Γουίλιαν, 89' Μόουζες)

Κρίσταλ Πάλας - Μπόρνμουθ 1-1 (93' Νταν / 11' Κινγκ)

Έβερτον - Στόουκ 1-0 (51' αυτ. Γκίβεν)

Λέστερ - Σουόνσι 2-1 (32' Βάρντι, 52' Μόργκαν / 81' Φερ)

Σαουθάμπτον - Σάντερλαντ 1-1 (85' Ροντρίγκες / 79' πεν. Ντεφόου)

Γουότφορντ - Άρσεναλ 1-3 (57' Περέιρα / 9' Καθόρλα, 40' Σάντσες, 45+1' Εζίλ)

Χαλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 19:30

Κυριακή 28/8

Γουέστ Μπρομ - Μίντλεσμπρο 15:30

Μάντσεστερ Σίτι - Γουέστ Χαμ 18:00

Η βαθμολογία

1. Τσέλσι 9

2. Έβερτον 7

3. Μάντσεστερ Σίτι 6 (2 ματς)

4. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 6 (2 ματς)

5. Χαλ 6 (2 ματς)

6. Τότεναμ 5

7. Άρσεναλ 4

8. Μίντλεσμπρο 4 (2 ματς)

9. Λέστερ 4

10. Λίβερπουλ 4

11. Γουέστ Μπρομ 3 (2 ματς)

12. Γουέστ Χαμ 3 (2 ματς)

13. Μπέρνλι 3

14. Σουόνσι 3

15. Σαουθάμπτον 2

16. Σάντερλαντ 1

17. Κρίσταλ Πάλας 1

18. Γουότφορντ 1

19. Μπόρνμουθ 1

20. Στόουκ 1

Επόμενη αγωνιστική

Σάββατο 10/9

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μάντσεστερ Σίτι 14.30

Άρσεναλ - Σαουθάμπτον 17.00

Μπόρνμουθ - Γουέστ Μπρομ 17.00

Μπέρνλι - Χαλ 17.00

Μίντλεσμπρο - Κρίσταλ Πάλας 17.00

Στόουκ - Τότεναμ 17.00

Γουέστ Χαμ - Γουότφορντ 17.00

Λίβερπουλ - Λέστερ 19.30

Κυριακή 11/9

Σουόνσι - Τσέλσι 18.00

Δευτέρα 12/9

Σάντερλαντ - Έβερτον

Η εξαιρετική προσπάθεια και το γκολ του Αζάρ με το οποίο έγινε το 1-0 για την Τσέλσι

Το 2-0 από τον Γουίλιαν

Το 3-0 για την Τσέλσι από τον Μόουζες

Η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Καθόρλα

Το 2-0 από τον Αλέξις Σάντσες

Η κεφαλιά του Εζίλ που έκανε το 3-0

Το τέρμα του Περέιρα με το οποίο μείωσε η Γουότφορντ σε 3-1

Το γκολ του Βάρντι για το 1-0 της Λέστερ απέναντι στη Σουόνσι

Με τη βοήθεια και της τύχης ο Μοργκαν έκανε το 2-0

Η κεφαλιά του Φερ με την οποία μείωσε η Σουόνσι σε 2-1

Η άτυχη στιγμή του Γκίβεν

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ