ΑΓΓΛΙΑ

Οδοιπορικό στο νέο "σπίτι του Καραγκούνη"

Οδοιπορικό στο νέο "σπίτι του Καραγκούνη"

Το Sport24.gr επισκέφθηκε το "Κρέιβεν Κότατζ" διασχίζοντας το αχανές πάρκο Μπίσοπ στις όχθες του Τάμεση. Διαβάστε την εκπληκτική ιστορία του γηπέδου της Φούλαμ, για τα αγάλματα των Χέινς, Μάικλ Τζάκσον και τα οικογενειακά πικ νικ (photos).

Στο Νοτιοδυτικό Λονδίνο εδρεύει η Φούλαμ, η οποία ανέκαθεν βρισκόταν στη σκιά της Τσέλσι.

Άλλωστε αμφότερες υπάγονται στην περιφέρεια του Φούλαμ (Metropolitan Borough of Fulham).

Η Φούλαμ είναι η αρχαιότερη ομάδα του Λονδίνου αφού ιδρύθηκε το 1879. Το ιστορικό "Κρέιβεν Κότατζ" με χωρητικότητα 25.700 θέσεων αποτελεί έδρα του συλλόγου από το 1896!

Βρίσκεται σε ειδυλλιακή τοποθεσία σε απόσταση αναπνοής από το αχανές πάρκο Μπίσοπ αλλά και τον Τάμεση. Αρχικά το Κρέιβεν Κότατζ αποτελούσε μέρος συνάντησης για κυνηγούς! Η ιστορία του ξεκίνησε πριν από 300 περίπου χρόνια.

Ο πλησιέστερος σταθμός μετρό από την έδρα της λονδρέζικης ομάδας είναι το Πάτνι Μπριτζ. Στα 15 περίπου λεπτά που απαιτούνται για να διασχίσεις τον δρόμο Ράνελαγκ Γκάρντενς και εν συνεχεία το πανέμορφο πάρκο Μπίσοπ, αντιλαμβάνεσαι για ακόμη μία φορά πως ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνονται το ποδόσφαιρο οι Άγγλοι απέχει παρασάγγας από την μίζερη ελληνική πραγματικότητα.

Οδοιπορικό στο νέο "σπίτι του Καραγκούνη"

Ένας οικογενειακός περίπατος στο τεράστιας έκτασης πάρκο αποτελεί συνήθεια για τους οπαδούς των "Κότατζερς" πριν από κάθε ματς του συλλόγου.

Άλλωστε πληροί όλες τις προδιαγραφές για ξέγνοιαστες στιγμές, με θέα τον Τάμεση. Εκ πρώτης όψεως το "Κρέιβεν Κότατζ" δεν φαίνεται στον ορίζοντα.

Οδοιπορικό στο νέο "σπίτι του Καραγκούνη"

Όσο όμως προχωράς κατά μήκος του πάρκου διακρίνεις στο βάθος τους προβολείς του γηπέδου. Στα σύνορα του Μπίσοπ Παρκ με το νέο "σπίτι" του Γιώργου Καραγκούνη τα τμήματα υποδομής της Φούλαμ προπονούνται.

Οι συνθήκες για ποδόσφαιρο είναι εξαιρετικές. Φτάνοντας στο "Κρέιβεν Κότατζ" το πρώτο πράγμα που αντικρίζεις είναι το επιβλητικό άγαλμα του Τζόνι Χέινς. Προς τιμήν του μάλιστα ο δρόμος έξω από το γήπεδο μετονομάστηκε από Στίβενεϊτζ Ρόουντ σε Τζόνι Χέινς Σταντ!

Οδοιπορικό στο νέο "σπίτι του Καραγκούνη"

Πρόκειται για τον σπουδαίότερο ίσως στράικερ του συλλόγου με 18 χρόνια καριέρας (1952-1970) τα οποία μεταφράζοντα σε 594 συμμετοχές και 147 γκολ!

Εκτός από τον Χέινς από την Φούλαμ πέρασαν ποδοσφαιριστές τεράστιας κλάσης όπως ο Τζορτζ Μπεστ και ο Μπόμπι Ρόμπσον.

Ο τελευταίος οδήγησε μάλιστα τον σύλλογο που τότε μετείχε στην δεύτερη κατηγορία στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, όπου ηττήθηκε με 2-0 από την Γουέστ Χαμ.

Εκτός από το άγαλμα του Τζόνι Χέινς, τουριστική ατρακτιόν του "Κρέιβεν Κότατζ" αποτελεί και το ομοίωμα του Μάικλ Τζάκσον!

Τα αποκαλυπτήρια έγιναν στις 3 Απριλίου 2011, πριν την έναρξη του αγώνα με την Μπλάκπουλ. Ο διάσημος Αμερικανός τραγουδιστής, ο οποίος έφυγε από την ζωή το 2009, μπορεί να μην ενδιαφέρονταν για ποδόσφαιρο και δη για την Φούλαμ, όμως είχε παρακολουθήσει αγώνα της ομάδας του Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ.

Οδοιπορικό στο νέο "σπίτι του Καραγκούνη"

Μάλιστα είχει δηλώσει πως " οι οπαδοί της Φούλαμ είναι σαν τους θαυμαστές μου στις συναυλίες". Ο Αιγύπτιος μεγιστάνας ήταν φίλος με τον Τζάκσον και θέλησε να τιμήσει την μνήμη του με αυτό τον τρόπο.

Ο Αλ Φαγέντ άλλαξε την μοίρα της Φούλαμ το 1997 όταν αποφάσισε να αναλάβει τα ηνία της. Το 2001 πήρε προαγωγή για την Πρέμιερ Λιγκ φέρνοντας στη συνέχεια ποδοσφαιριστές εγνωσμένης αξίας όπως οι Μαρλέ, Μοντέλα και Φαν Ντερ Σαρ. Την σεζόν 2002-2003 πήρε μέρος στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ βάζοντας τα θεμέλια για μία ανοδική πορεία.

Το "Κρέιβεν Κότατζ" λόγω της περιοχής όπου φωλιάζει προσελκύει πλήθος κόσμου που θέλει να περάσει ευχάριστα το απόγευμα του. Πρόκειται για ένα νοικοκυρεμένο γήπεδο, το οποίο έχει ανακαινιστεί ουκ ολίγες φορές προκειμένου να εξυπηρετεί τις ανάγκες των οπαδών της Φούλαμ.

Οδοιπορικό στο νέο "σπίτι του Καραγκούνη"

Την περυσινή σεζόν ο μέρος όρος εισιτηρίων της αγγλικής ομάδας ανέβηκε κατακόρυφα φτάνοντας τα 25.293 ανά παιχνίδι.

Το γήπεδο έχει χωριστεί σε τέσσερις εξέδρες (Hammersmith End, Putney End, Riverside Stand, Johnny Haynes Stand).

Οδοιπορικό στο νέο "σπίτι του Καραγκούνη"

Ο Γιώργος Καραγκούνης με τεράστια εμπειρία και προϋπηρεσία σε Ιντερ και Μπενφίκα ήδη τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση βλέποντας πως οι συνθήκες που του προσφέρει ακόμη και μία μικρομεσαία ομάδα της Αγγλίας όπως είναι η Φούλαμ φαντάζουν ιδανικές.

Οδοιπορικό στο νέο "σπίτι του Καραγκούνη"
TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ