ΑΓΓΛΙΑ

"Θύμα του παιδεραστή Μπάρι Μπένελ και ο Γκάρι Σπιντ που αυτοκτόνησε"

Wales' soccer team manager Gary Speed watches his team during a training session at Wembley Stadium in London, Monday, Sept. 5, 2011. Wales will play a Euro 2012 qualifier soccer match against England Tuesday at Wembley. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Wales' soccer team manager Gary Speed watches his team during a training session at Wembley Stadium in London, Monday, Sept. 5, 2011. Wales will play a Euro 2012 qualifier soccer match against England Tuesday at Wembley. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP PHOTO/KIRSTY WIGGLESWORTH

Ο Γκάρι Σπιντ, ο προπονητής της εθνικής Ουαλίας που αυτοκτόνησε, φέρεται να ήταν ένα από τα θύματα του Μπάρι Μπένελ, όπως κατέθεσε στο δικαστήριο θύμα του παιδεραστή προπονητή και σκάουτ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δίκη του Μπάρι Μπένελ, του προπονητή και σκάουτ σε διάφορες αγγλικές ομάδες τις προηγούμενες δεκαετίες, που κατηγορείται για δεκάδες αδικήματα σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων.

Την Τετάρτη, ένα από τα θύματα του Μπένελ τον καιρό που προπονούσε στην Κρου, υποστήριξε στο δικαστήριο του Λίβερπουλ ότι ο Γκάρι Σπιντ, ο διεθνής Ουαλός μέσος, με σπουδαία καριέρα σε Λιντς, Νιούκαστλ και Μπόλτον, υπήρξε κι αυτός ένα από τα θύματα του Μπένελ.

Μάλιστα, υποστήριξε στη δικαστική αίθουσα ότι επιχείρησε να επικοινωνήσει με τους γονείς του Σπιντ μετά από την αυτοκτονία του προπονητή της εθνικής Ουαλίας, ο οποίος απαγχονίστηκε το 2011 σε ηλικία 42 ετών.

"Τέσσερα άτομα από τις ομάδες που αγωνίστηκα και είχαν προπονητή τον Μπένελ έχουν αυτοκτονήσει. Εάν το έκαναν λόγω του Μπάρι και μόνο δεν το ξέρω, αλλά αυτό που γνωρίζω είναι ο αντίκτυπος που είχε σε μένα και πώς θα μπορούσε να επηρεάσει και άλλο κόσμο".

Το θύμα υποστήριξε ότι γνώριζε ανθρώπους που "καταστράφηκαν" από τον Μπένελ και που κατέληξαν με προβλήματα αλκοολισμού ως αποτέλεσμα της κακοποίησης από τον 64χρονο σήμερα κατηγορούμενο.

Ο Μπένελ έκανε μεταξύ άλλων σκάουτινγκ για τμήματα υποδομής συλλόγων διαφόρων συλλόγων, με άλλον μάρτυρα να υποστηρίζει ότι κακοποιήθηκε πάνω από 100 φορές κατά την τετραετή διάρκεια συνύπαρξής τους στη Μάντσεστερ Σίτι, όταν ήταν 11 ετών και μέχρι τα 15 του.

Πρόσθεσε, δε, ότι είχε μιλήσει για το ζήτημα στον επικεφαλής σκάουτ Κεν Μπαρνς, ο οποίος δεν έκανε τίποτα γι' αυτό, ενώ υποστήριξε ότι ο Μπαρνς γνώριζε για τη συμπεριφορά του Μπένελ, όμως δεν έλαβε κανένα μέτρο εναντίον του. Η ίδια καταγγελία υπάρχει και για έναν πρώην προπονητή ακαδημιών της Σίτι, τον Μάικ Γκρίμσλεϊ, ο οποίος επίσης φέρεται να γνώριζε για τη δράση του Μπένελ.

Ο Μπένελ, ο οποίος δεν δίνει το "παρών" στο δικαστήριο λόγω προβλημάτων υγείας και εμφανίζεται μέσω video σύνδεσης, αρνείται 48 κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από 11 διαφορετικά άτομα μεταξύ 1979 και 1991, το νεότερο εκ των οποίων μόλις 9 ετών.

Ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε την κακοποίηση τριών αγοριών ηλικίας 11 έως 14 ετών και ομολόγησε στις αστυνομικές αρχές ότι ελκόταν από 13χρονους, επειδή ήταν "εκκολαπτόμενοι ποδοσφαιριστές, που ήταν αθλητές και όμορφοι".

Η δίκη άρχισε στις 9 Ιανουαρίου και αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον οκτώ εβδομάδες, με τα στοιχεία να είναι πολλά και οι μαρτυρίες ανατριχιαστικές.

Photo credits: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ