ΑΓΓΛΙΑ

Θύελλα αντιδράσεων για Ντι Κάνιο

Θύελλα αντιδράσεων για Ντι Κάνιο
© AP

Οργισμένη είναι μεγάλη μερίδα των φιλάθλων της Σάντερλαντ με την πρόσληψη του Πάολο Ντι Κάνιο λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων. Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος της ομάδας, "θα μποϊκοτάρουμε τη Σάντερλαντ" λένε οι οπαδοί, έξαλλοι οι βετεράνοι πολέμου.

Μόνο θετικά δεν αντιμετωπίζει μεγάλη μερίδα των οπαδών της Σάντερλαντ την έλευση του Πάολο Ντι Κάνιο.

Ο Ιταλός προπονητής παρουσιάστηκε την Τρίτη από τους ανθρώπους της ομάδας, αλλά ήδη έχουν υπάρξει οι πρώτες αντιδράσεις, ενώ αναμένεται και συνέχεια.

Τον χορό έσυρε η παραίτηση του Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, η οποία υποβλήθηκε αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η πρόσληψη του Ντι Κάνιο. Ο Μίλιμπαντ ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου και αντιπρόεδρος, ενώ έχει συντελέσει στο παρελθόν και υπουργός Εξωτερικών με το Εργατικό Κόμμα. Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν μπορούσε να συνεργαστεί με έναν δηλωμένο φασίστα και γι' αυτό αποχώρησε έχοντας προηγουμένως ευχηθεί κάθε επιτυχία στις "μαυρόγατες".

Η συνέχεια δόθηκε από τον Ντέιβ Χούπερ, γενικό γραμματέα του Συλλόγου Ανθρακωρύχων του Ντάρχαμ, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων: "Εγώ όπως και χιλιάδες ανθρακωρύχοι υποστηρίζουμε τη Σάντερλαντ και είμαστε παθιασμένοι με το ποδόσφαιρο. Μαχόμαστε σκληρά για τα δικαιώματα των εργαζομένων, τα οποία εκμηδενίστηκαν από τον φασισμό της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Χιλής. Η πρόσληψη του Ντι Κάνιο είναι ντροπή και προδοσία για όλους όσους πολέμησαν και πέθαναν από τον φασισμό".

Θύελλα αντιδράσεων για Ντι Κάνιο
© AP

Σε αυτά ήρθε να προστεθεί η δήλωση του Ρομπ Τζόνσον, οπαδού της Σάντερλαντ, ο οποίος δήλωσε: "Δεν υπάρχουν λέξεις για να εκφράσω την αηδία και τη ντροπή μου για την απόκτηση του Ντι Κάνιο. Ας μην ξεχνάμε πως κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου 267 άτομα σκοτώθηκαν και πάνω από 1000 τραυματίστηκαν από τους βομβαρδισμούς των Ναζί. Ο Ντι Κάνιο ιδεολογικά πιστεύει σε αυτούς τους δολοφόνους. Θα μποϊκοτάρω τη Σάντερλαντ όσο είναι προπονητής της".

Την ίδια ώρα έχουν ήδη δημιουργηθεί σύμφωνα με τη "Sun" γκρουπ στο Facebook μέσω των οποίων οπαδοί διαμαρτύρονται. Χαρακτηριστικό είναι πως αυτά τα γκρουπ έχουν χιλιάδες like, ενώ εκατοντάδες έχουν υπογράψει μία διαδικτυακή αίτηση με την οποία τονίζουν πως ο Ιταλός θα έπρεπε να απολυθεί πριν καν προλάβει να κάτσει στον πάγκο της ομάδας τους σε επίσημο παιχνίδι.

Επιπλέον, ο υπεύθυνος για το περιοδικό της Σάντερλαντ "A Love Supreme", βετεράνος πολέμου είπε: "Έχουμε μερικούς μεγαλύτερους αναγνώστες οι οποίοι πάλεψαν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, έναν πόλεμο κατά του φασισμού. Όλοι αυτοί αισθάνονται πως δεν μπορούν να υποστηρίζουν πλέον τον σύλλογο".

Θύελλα αντιδράσεων για Ντι Κάνιο

Ποια είναι η απάντηση του Πάολο Ντι Κάνιο για όλα αυτά; Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν επηρεάζεται από όσα ακούγονται και όσα γράφονται, ενώ προσέθεσε: "Δε θέλω να μιλάω για πολιτική, δεν είναι ο τομέας μου. Δεν είμαστε το κοινοβούλιο εδώ, μιλάμε για ποδόσφαιρο. Επίσης, όταν ήμουν στην Αγγλία οι καλύτεροι φίλοι μου ήταν οι Τρέβορ Σινκλέρ και Κρις Πάουελ (αμφότεροι έγχρωμοι)".

Τέλος, άξιο αναφοράς είναι οι άνθρωποι της Σουίντον προεξέχοντος του Τζέρεμι Ράι, πρώην προέδρου, τον υπερασπίστηκαν τονίζοντας πως στο διάστημα που έμεινε στους "κοκκινολαίμηδες" δεν έκανε ποτέ πολιτικές συζητήσεις και δεν αναφερόταν στις πολιτικές του πεποιθήσεις.

** FILE **  Lazio's Paolo Di Canio gives a straight-arm salute to supporters, at the end of the Serie A top league soccer match between Lazio and AS Roma at Rome's Olympic stadium, in this Thursday, Jan. 6, 2005 file photo. Italy's soccer federation said it would investigate Di Canio for making what appeared to be a neo-fascist salute.
** FILE ** Lazio's Paolo Di Canio gives a straight-arm salute to supporters, at the end of the Serie A top league soccer match between Lazio and AS Roma at Rome's Olympic stadium, in this Thursday, Jan. 6, 2005 file photo. Italy's soccer federation said it would investigate Di Canio for making what appeared to be a neo-fascist salute. AP
TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ