ΑΓΓΛΙΑ

Συγγνώμη της "Sun" για τα θύματα του Χίλσμπορο!

Συγγνώμη της "Sun" για τα θύματα του Χίλσμπορο!

Η "Sun" προχώρησε σε ιστορική επανόρθωση καθώς 23 χρόνια μετά την τραγωδία του Χίλσμπορο ζήτησε συγγνώμη για πρωτοσέλιδο με το οποίο είχε κυκλοφορήσει τότε. Η "απάντηση" αμερικανικού Μέσου.

Λίγες ώρες ύστερα από τη "συγγνώμη" του Βρετανού πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον, προς τις οικογένειες των θυμάτων του Χίλσμπορο (αφού είχε προηγηθεί βέβαια η δημοσίευση του πορίσματος που επιρρίπτει ευθύνες στην Αστυνομία για εγκληματικά λάθη και παραποίηση καταθέσων ) ήρθε και μία ακόμα συγγνώμη, ακόμα πιο ηχηρή, αυτή τη φορά από τον Κέλβιν ΜακΚένζι.

Ο λόγος για τον συντάκτη της "Sun" την εποχή που έγινε η τραγωδία στο Χίλσμπορο, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για το πρωτοσέλιδο με τον τίτλο "The Truth" ("Η Αλήθεια"), στο οποίο ισχυριζόταν πως εκείνη την αποφράδα ημέρα μεθυσμένοι οπαδοί κατουρούσαν τους αστυνομικούς και έκλεβαν τα πορτοφόλια των νεκρών.

"Την πιο βαθιά συγγνώμη στους ανθρώπους της Λίβερπουλ για αυτό το δημοσίευμα. Πήρε πάνω από δύο δεκαετίες, 400.000 έγγραφα και έρευνα δύο ετών για να ανακαλύψω έντρομος ότι θα ήμουν πιο ακριβής εάν είχα γράψει στο πρωτοσέλιδο "Τα ψέματα" παρά "Η αλήθεια".

Έκανα εκείνη τη δημοσίευση πιστεύοντας ότι έγραφα την αλήθεια και λυπάμαι που έκανα ένα τέτοιο λάθος".

Η ειρωνία της Huffingtonpost προς την Sun

Φυσικά, η δημόσια παραδοχή από πλευράς "Sun" πως έκανε τεράστιο λάθος με εκείνο πρωτοσέλιδο δεν έμεινε ασχολίαστη ούτε από... συναδέλφους.

Έτσι, οι άνθρωποι της Huffington Post βρήκαν την ευκαιρία να κοροϊδέψουν την αγγλική εφημερίδα, παραποιώντας το πρωτοσέλιδο που συκοφαντούσε τους οπαδούς της Λίβερπουλ και προσθέτοντας δίπλα στην λέξη "Αλήθεια" τη λέξη "Ψέματα".

Συγγνώμη της "Sun" για τα θύματα του Χίλσμπορο!
TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ