ΑΓΓΛΙΑ

Στον τελικό του League Cup η Λίβερπουλ

Στον τελικό του League Cup η Λίβερπουλ
© IAN HODGSON

Η Λίβερπουλ νίκησε με 6-5 την Στόουκ στα πέναλτι και προκρίθηκε στον τελικό του League Cup. Με γκολ του Αρναούτοβιτς νίκησαν στο "Άνφιλντ" οι φιλοξενούμενοι, αλλά ο Μινιολέ έπιασε δύο πέναλτι (video)

Για 12η φορά στην ιστορία της η Λίβερπουλ θα παίξει στον τελικό του League Cup, καθώς νίκησε με 6-5 την Στόουκ στην διαδικασία των πέναλτι.

Η ομάδα του Μαρκ Χιουζ επικράτησε με 1-0 στο "Άνφιλντ", χάρη σε γκολ του Μάρκο Αρναούτοβιτς, το οποίο όμως δεν έπρεπε να μετρήσει, καθώς ήταν οφ-σάιντ όταν τον τροφοδότησε το Μπόγιαν Κρκιτς.

Με 1-0 είχε νικήσει και η Λίβερπουλ στο "Μπριτάνια" με γκολ του Τζόρντον Άιμπ, έτσι ακολούθησε παράταση και πέναλτι, όπου η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ επικράτησε χάρη στον Στεφάν Μινιολέ.

Ο Βέλγος πορτιέρε απέκρουσε τις εκτελέσεις των Κράουτς και Μουνιέσα, ενώ ο Εμρέ Τζαν έχασε πέναλτι για τους "κόκκινους" (δοκάρι).

Η Λίβερπουλ έχει τις περισσότερες συμμετοχές σε τελικούς League Cup. Θα φτάσει τις 12, ενώ ακολουθούν με 8 συμμετοχές οι Άστον Βίλα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ. Η Λίβερπουλ έχει και τις περισσότερες κατακτήσεις, καθώς έχει 8 τρόπαια και ακολουθούν με 5 οι Άστον Βίλα και Τσέλσι.

Αντίπαλος των "κόκκινων" στον τελικό του "Γουέμπλεϊ" την 28η Φεβρουαρίου θα είναι η Έβερτον ή Μάντσεστερ Σίτι. Τετάρτη βράδυ είναι η ρεβάνς στο "Σίτι οφ Μάντσεστερ", με τα "ζαχαρωτά" να έχουν νικήσει με 2-1 στο πρώτο ματς του "Γκούντισον Παρκ".

Η διαδικασία των πέναλτι

Στόουκ: Γουόλτερς... ΓΚΟΛ

Λίβερπουλ: Λαλάνα... ΓΚΟΛ

Στόουκ: Κράουτς... ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΜΙΝΙΟΛΕ!!!

Λίβερπουλ: Εμρέ Τζαν... ΔΟΚΑΡΙ!!!

Στόουκ: Γουίλαν... ΓΚΟΛ

Λίβερπουλ: Μπεντεκέ... ΓΚΟΛ

Στόουκ: Αφελάι... ΓΚΟΛ

Λίβερπουλ: Φιρμίνο... ΓΚΟΛ

Στόουκ: Σατσίρι... ΓΚΟΛ

Λίβερπουλ: Μίλνερ... ΓΚΟΛ

Στόουκ: Φαν Χίνκελ... ΓΚΟΛ

Λίβερπουλ: Λούκας Λέιβα... ΓΚΟΛ

Στόουκ: Μουνιέσα... ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΜΙΝΙΟΛΕ!!!!!!

Λίβερπουλ: Τζο Άλεν... ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ!!!!!!!!!!

Στον τελικό του League Cup η Λίβερπουλ
© REUTERS

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Μινιολέ, Φλάναγκαν (106' Άιμπ), Κολό Τουρέ (58' Τζο Άλεν), Σακό, Αλμπέρτο Μορένο, Λούκας Λέιβα, Χέντερσον (58' Μπεντεκέ), Εμρέ Τζαν, Μίλνερ, Λαλάνα, Ρομπέρτο Φιρμίνο.

ΣΤΟΟΥΚ: Μπάτλαντ, Γκλεν Τζόνσον, Βόλσχαϊντ, Μουνιέσα, Πίτερς, Γουίλαν, Αφελάι, Μπόγιαν (71' Τσάρλι Άνταμ) (98' Φαν Χίνκελ), Γουόλτερς, Αρναούτοβιτς (77' Σατσίρι), Κράουτς.

Στον τελικό του League Cup η Λίβερπουλ

Οι ρεβάνς των ημιτελικών:

Τρίτη

Λίβερπουλ - Στόουκ 0-1 [6-5 πέν.] (45'+1 Αρναούτοβιτς) [ 1-0]

Τετάρτη

Μάντσεστερ Σίτι - 'Εβερτον (21:45) [ 1-2]

*ο τελικός διεξάγεται στις 28 Φεβρουαρίου στο "Γουέμπλεϊ"

Λίβερπουλ - Στόουκ 0-1 [6-5 πέν.]

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ