ΑΓΓΛΙΑ

Στο τιμόνι της Άστον Βίλα ο Ντι Ματέο

Στο τιμόνι της Άστον Βίλα ο Ντι Ματέο

Η Άστον Βίλα ανακοίνωσε την πρόσληψη του Ρομπέρτο Ντι Ματέο στην τεχνική ηγεσία της, με τον Ιταλό να αναλαμβάνει τη δύσκολη αποστολή να επαναφέρει τους "χωριάτες" στην Premier League μετά τον υποβιβασμό τους.

Η σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν οδυνηρή για τους φίλους της Άστον Βίλα, με την ομάδα από το Μπέρμιγχαμ να παρουσιάζει μία αποκαρδιωτική εικόνα στη συντριπτική πλειονότητα των αγώνων της και να παίρνει έτσι το δρόμο για την Championship για πρώτη φορά μετά το 1987.

Όπως γίνεται αντιληπτό η νέα σεζόν θα είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους "χωριάτες" αφού θα έχουν ως στόχο την επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια και για το λόγο αυτό η διοίκηση προχώρησε στην πρόσληψη ενός προπονητή με εμπειρία τόσο από τη δεύτερη όσο και από την κορυφαία κατηγορία.

Αυτός είναι ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο, με τον 46χρονο να ανακοινώνεται επίσημα την Παρασκευή από την Άστον Βίλα και να τονίζει στις πρώτες του δηλώσεις: "Είναι μεγάλη τιμή για μένα να γίνομαι προπονητής αυτού του σπουδαίου ποδοσφαιρικού συλλόγου και ανυπομονώ να αναλάβω την πρόκληση του να φέρω την Άστον Βίλα στη θέση που της αρμόζει".

Στο τιμόνι της Άστον Βίλα ο Ντι Ματέο

Η προηγούμενη ομάδα του Ιταλού τεχνικού ήταν η Σάλκε, στον πάγκο της οποίας έκατσε μέσα στη σεζόν 2014-15 (ανέλαβε στις 7 Οκτωβρίου 2014 και παραιτήθηκε στις 26 Μαΐου 2015), ενώ μετράει ήδη δύο επιτυχίες στο Νησί.

Αρχικά με την Γουέστ Μπρομ, την οποία οδήγησε το 2010 στην Premier League (αντίστοιχη αποστολή με αυτή που αναλαμβάνει τώρα) ενώ το 2012 οδήγησε την Τσέλσι στην κατάκτηση του μοναδικού Champions League στην ιστορία της αλλά και στην κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας.

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ