ΑΓΓΛΙΑ

Στο 1.000.000 ευρώ ο εκβιασμός για τα email του Μπέκαμ

Στο 1.000.000 ευρώ ο εκβιασμός για τα email του Μπέκαμ

Ένα εκατομμύριο ζήτησαν οι εκβιαστές για να μην διαρρεύσουν τα... άπλυτα του Ντέιβιντ Μπέκαμ. Τι λένε στους διαλόγους με την εταιρία του Άγγλου σούπερ σταρ.

Το ποσό του 1.000.000 ευρώ ζήτησαν οι εκβιαστές από την πλευρά του Ντέιβιντ Μπέκαμ, για να μην διαρρεύσουν τα email που εμφάνιζαν "σκιές" για τον Άγγλο σούπερ σταρ, σχετικά με τον δισταγμό του να βοηθήσει το φιλανθρωπικό έργο της UNICEF της οποίας είναι πρεσβευτής.

Τα email που ήρθαν στη δημοσιότητα την Κυριακή από τη γαλλική ιστοσελίδα " Mediapart.fr" τον εμφανίζουν να εξοργίζεται όταν έγινε σαφές ότι δεν επελέγη για να χριστεί ιππότης του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ για μία δράση της UNICEF εμφανίστηκε να λέει: "Να δώσω αυτό το εκατομμύριο σε αυτόν τον οργανισμό είναι σαν να δίνω τα δικά μου χρήματα. Αν δεν υπήρχε αυτό το ίδρυμα (σ.σ. εννοεί το ίδρυμα το με το όνομά του) τότε τα χρήματα θα ήταν δικά μου. Αυτά τα γ@@@@@α λεφτά είναι δικά μου".

Οι χάκερς φέρονται να υπέκλεψαν τα στοιχεία χρησιμοποιώντας ρωσικούς servers. Στα χέρια του ήρθαν εκατομμύρια μηνύματα και αρχεία από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της αθλητικής εταιρίας μάνατζερ που λειτουργεί υπό την καθοδήγηση του επικεφαλής δημοσίων σχέσεων του βετεράνου ποδοσφαιριστή, Σάιμον Ολιβέιρα.

Η εταιρία αρνήθηκε να καταβάλει τα χρήματα και μέρος των στοιχείων ήρθε στη δημοσιότητα μέσω του δικτύου "Football Leaks".

Στις αρχές του 2016, οι χάκερς προσέγγισαν πρώτα την επενδυτική φίρμα "Doyen Sports", μέρος της "Doyen Global" του Ολιβέιρα. Η πλευρά Μπέκαμ αρνήθηκε να υποκύψει στον εκβιασμό και κάλεσε την αστυνομία, σύμφωνα με τη " Mirror".

"Προσέγγισαν μέσω email και επιχείρησαν να συναντηθούν μέσω τρίτων. Είπαν ότι 'έχουμε όλες αυτές τις πληροφορίες και πρέπει να πληρώσετε'. Ήταν ξεκάθαρος εκβιασμός", τόνισε πηγή προσκείμενη στην εταιρία.

"Η έρευνα συνεχιζόταν στο παρασκήνιο για αρκετό καιρό και περιελάμβανε αρκετές γνωστές εταιρίες. Το χάκινγκ δεν είχε στόχο τον Μπέκαμ. Ήταν περισσότερο ένα 'ψάρεμα', αλλά ο Ντέιβντ βρέθηκε μεταξύ των... πυρών".

Ο εκβιαστής, ο οποίος υπέγραφε ως Άρτεμ Λοβούζοβ, είπε στον εκτελεστικό διευθυντή της "Doyen Sports", Νέλιο Λούκας: "Η διαρροή είναι πολύ μεγαλύτερη από όσο μπορείς να φανταστείς. Μία γενναία δωρεά και να είσαι σίγουρος ότι όλες οι πληροφορίες που έχω στα χέρια μου θα καταστραφούν".

Όταν ρωτήθηκε να προσδιορίσει το "γενναία", απάντησε "νομίζω μεταξύ 500.000 ευρώ και 1.000.000 ευρώ θα είναι μία καλή δωρεά γι' αυτό το υλικό, αλλά θα ήθελα να δω τη δική σου πρόταση".

Όταν δεν υπήρξε απάντηση, ο εκβιαστής έγραψε : "Δύο ημέρες πέρασαν ήδη και ο δικηγόρος μου μού λέει ότι δεν ήρθε σε επαφή με σένα ή με τον δικηγόρο σου. Όπως σου είπα, είμαι άνθρωπος του λόγου μου και εκτός από το σταμάτημα της δημοσίευσης, αποφάσισα να διαγράψω και όλα τα έγγραφα από το σάιτ, για να αποτρέψω κάθε είδους φημολογία. Σου δίνω μέχρι τις 16:00 της Τρίτης για να επικοινωνήσεις με τον δικηγόρο μου, με σκοπό να βγούμε από αυτό το αδιέξοδο".

Η πορτογαλική αστυνομία έλαβε έναν φάκελο με τα στοιχεία και ερευνά την υπόθεση για δώδεκα μήνες. Οι δράστες φέρονται να έχουν στο στόχαστρό τους μία σειρά από εταιρίες συνδεδεμένες με τον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Μετά από την αποτυχημένη απόπειρα εκβιασμού, μία σειρά εγγράφων δημοσιεύτηκαν από το δίκτυο του "Football Leaks", που όμως αρνείται οποιονδήποτε εκβιασμό εις βάρος της "Doyen Sports".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τρομερές αποκαλύψεις για τον "σκοτεινό" ρόλο του Μπέκαμ στη Unicef!
TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ