ΑΓΓΛΙΑ

Σταματά το ποδόσφαιρο ο Τζέραρντ!

Σταματά το ποδόσφαιρο ο Τζέραρντ!

Ο εμβληματικός αρχηγός της Λίβερπουλ, Στίβεν Τζέραρντ, ανακοίνωσε ότι σταματά το ποδόσφαιρο σε ηλικία 36 ετών, λίγες ημέρες μετά την αποχώρησή του από τους LA Galaxy.

Η καριέρα ενός "θρύλου" της Λίβερπουλ, του Στίβεν Τζέραρντ, έφθασε στο τέλος της. Σε ηλικία 36 ετών ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τη δράση, λίγες ημέρες μετά το "διαζύγιό" του με τους LA Galaxy.

"Μετά τις υποθέσεις των media για το μέλλον μου, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι αποσύρομαι από τη δράση. Είχα μια απίστευτη καριέρα κι ευχαριστώ για κάθε στιγμή αυτής, τις Λίβερπουλ, εθνική Αγγλίας και LA Galaxy", αναφέρει αρχικά στην αποχαιρετιστήρια ανακοίνωσή του. Και συνεχίζει:

"Ως έφηβος εκπλήρωσα το παιδικό μου όνειρο να φορέσω τη διάσημη κόκκινη φανέλα της Λίβερπουλ κι όταν πραγματοποίησα το ντεμπούτο μου, απέναντι στην Μπλάκμπερν το Νοέμβρη του 1998, δεν θα μπορούσα να φανταστώ τι θα ακολουθούσε τα επόμενα 18 χρόνια.

Νιώθω τυχερός που έζησα τόσες πολλές σημαντικές στιγμές κατά τη διάρκεια της καριέρας μου. Είμαι υπερήφανος που έπαιξα πάνω από 700 ματς για τη Λίβερπουλ, πολλά εξ' αυτών ως αρχηγός, και που βοήθησα την ομάδα ώστε να έρθουν ξανά τιμές στο "Anfield", καμία μεγαλύτερη από αυτή τη διάσημη νύχτα στην Κωνσταντινούπολη.

Σε διεθνές επίπεδο, νιώθω προνομιούχος που είχα 114 συμμετοχές με την εθνική Αγγλίας και που είχα την τιμή να φορέσω το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Πάντα θυμάμαι με μεγάλη υπερηφάνεια κάθε φορά που φόρεσα τη φανέλα της εθνικής Αγγλίας.

Νιώθω πολύ τυχερός που είχα αυτή την καριέρα, αλλά τίποτα δεν θα ήταν δυνατό χωρίς τη στήριξη τόσων πολλών ανθρώπων.

Πρώτα, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους στη Λίβερπουλ, είμαι υπερήφανος που έπαιξα και ηγήθηκα της Λίβερπουλ για τόσα πολλά χρόνια και που κατάφερα ο,τι καταφέραμε κατά τη διάρκεια της παρουσίας μου στο κλαμπ.

Ήμουν τυχερός που έπαιξα δίπλα σε μερικούς μεγάλους παίκτες και υπό την καθοδήγηση μερικών φανταστικών προπονητών κατά τη διάρκεια της παρουσίας μου στο Anfield και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον καθένα ξεχωριστά, όπως επίσης το προσωπικό των αποδυτηρίων για όλη τη στήριξη που μου έδωσε σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου.

Θα ήθελα να πω ένα ξεχωριστό ευχαριστώ σε εσάς Steve Heighway, Dave Shannon και Hugh McAuley γιατί με πιστέψατε όταν ξεκινούσα στη Λίβερπουλ και γιατί μου δώσατε την πλατφόρμα να συνεχίσω και να εκπληρώσω τα όνειρά μου.

Ευχαριστώ του εκπληκτικούς φίλους των Λίβερπουλ, εθνικής Αγγλίας και LA Galaxy για την απίστευτη υποστήριξη που μου έδωσαν σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου. Η πίστη και η στήριξή σας, σήμαιναν όλον τον κόσμο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Struan Marshall, τον ατζέντη μου σε όλη την καριέρα μου και την ομάδα του Wasserman για όλη τη στήριξη, στη διάρκεια των τελευταίων 18 χρόνων.

Εκτός του ποδοσφαίρου, αισθάνομαι τυχερός που είχα ένα τόσο κλειστό γκρουπ φίλων, ώστε πάντα να ήμουν ικανός να το μετρήσω και να το εμπιστευτώ σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου. Σας ευχαριστώ για όλα.

Τέλος, το πιο σημαντικό ευχαριστώ: στην οικογένειά μου. Η ασυνήθιστη στήριξη της μητέρας μου, του πατέρα μου και του αδερφού μου, Πολ, σήμαινε τα πάντα για μένα. Στη γυναίκα μου, Alex, και στα παιδιά μου, Lily, Lexie και Lourdes. Σας ευχαριστώ για τη συνεχή αγάπη και στήριξη που μου δείξατε. Βρεθήκατε εκεί τόσο στις καλές όσο και στις άσχημες στιγμές, χωρίς εσάς δεν θα ήταν τίποτα δυνατό. Σας ευχαριστώ για όλα.

Με συναρπάζει το μέλλον και νιώθω ότι έχω πολλά να προσφέρω στο παιχνίδι, από οποιοδήποτε πόστο μπορεί να είναι αυτό. Παίρνω το χρόνο μου για να σκεφτώ μερικές επιλογές και θα προβώ σε ανακοινώσεις σχετικά με το επόμενο βήμα της καριέρας μου σύντομα".

Οι τίτλοι του Τζέραρντ με τη Λίβερπουλ:

FA Cup: 2000–01, 2005–06

League Cup: 2000–01, 2002–03, 2011–12

Community Shield: 2006

UEFA Champions League: 2004–05

Κύπελλο UEFA: 2000–01

Ευρωπαϊκό Super Cup: 2001

Over and Out. #gerrard #respect

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης SPORT 24 (@sport24) στις

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ