ΑΓΓΛΙΑ

Στα ημιτελικά του FA Cup η Άρσεναλ!

Στα ημιτελικά του FA Cup η Άρσεναλ!
© IAN HODGSON

Η Άρσεναλ με τα γκολ των Μονρεάλ και Γουέλμπεκ, νίκησε με 2-1 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που ισοφάρισε προσωρινά με τον Ρούνεϊ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του FA Cup. (VIDEOS)

Ο Ντάνι Γουέλμπεκ πλήγωσε την πρώην του ομάδα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κι έδωσε την πρόκριση στη νυν, Άρσεναλ, στα ημιτελικά του FA Cup.

Ο Μονρεάλ άνοιξε το σκορ για την Άρσεναλ, ο Ρούνεϊ ισοφάρισε προσωρινά, γιατί στο δεύτερο ημίχρονο, ο Γουέλμπεκ έδωσε ξανά το προβάδισμα στους "Gunners".

Τα πράγματα έγιναν χειρότερα για τη γηπεδούχο ομάδα, που έμεινε με αριθμητικό μειονέκτημα μετά την αποβολή του Άνχελ ντι Μαρία.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την Άρσεναλ να απειλεί πρώτη, με τον Σάντσες να επιχειρεί εις διπλούν στο τρίτο λεπτό να νικήσει τον Ντε Χέα, αλλά να μην τα καταφέρνει.

Στο 20ο λεπτό, ο Ντι Μαρία γέμισε, ο Φελαϊνί κατέβασε και έστρωσε στον Γιανγκ, ο οποίος δεν έκανε καλό τελείωμα. Πέντε λεπτά αργότερα η Άρσεναλ άνοιξε το σκορ, με τον Μονρεάλ μετά από ασίστ του Όξλεϊντ-Τσέιμπερλεν.

Η απάντηση της Γιουνάιτεντ ήταν άμεση, καθώς τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ντι Μαρία έκανε τη σέντρα και Ρούνεϊ ισοφάρισε με κεφαλιά - ψαράκι, φτάνοντας τα οκτώ γκολ στα τελευταία εννιά ματς για το Κύπελλο.

Ο Λουίς Φαν Χάαλ έκανε δύο αλλαγές, με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Άρσεναλ απείλησε πρώτη με το σουτ του Σάντσες να καταλήγει στην αγκαλιά του Ντε Χέα.

Η φιλοξενούμενη ομάδα πήρε εκ νέου προβάδισμα στο 61ο λεπτό, όταν ο Βαλένσια γύρισε στον Ντε Χέα, ο Γουέλμπεκ πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, την τσίμπησε και πλάσαρε ιδανικά.

Ήταν στραβό το κλίμα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το έφαγε και η κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη) που αντίκρισε ο Άνχελ ντι Μαρία στο 76ο λεπτό, επειδή "βούτηξε" στη μεγάλη περιοχή μετά από μαρκάρισμα του Ράμσεϊ.

MANUTD: Ντε Χέα, Βαλένσια, Σμόλινγκ, Ρόχο (73' Γιανουζάι), Σο (46' Τζόουνς), Μπλιντ, Αντέρ Ερέρα (46' Κάρικ), Φελαϊνί, Ντι Μαρία, Άσλεϊ Γιάνγκ, Ρούνεϊ.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Στσέσνι, Μπεγιερίν (66' Τσέιμπερς), Μέρτεζακερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Κοκελέν, Καθόρλα, Μεσούτ Εζίλ, Όξλεϊντ-Τσέιμπερλεν (51' Ράμσεϊ), Αλέξις Σάντσες, Γουέλμπεκ (74' Ζιρού).

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών:

Σάββατο

Μπράντφορντ - Ρέντινγκ 0-0

Άστον Βίλα - Γουέστ Μπρομ 2-0 (51' Ντελφ, 85' Σκοτ Σινκλέρ)

Κυριακή

Λίβερπουλ - Μπλάκμπερν 0-0

Δευτέρα

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Άρσεναλ 1-2 (29' Ρούνεϊ - 25' Μονρεάλ, 61' Γουέλμπεκ)

Λίβερπουλ - Μπλάκμπερν 0-0

Άστον Βίλα - Γουέστ Μπρομ 2-0

Μπράντφορντ - Ρέντινγκ 0-0

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Άρσεναλ 0-1

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Άρσεναλ 1-1

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Άρσεναλ 1-2

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ