ΑΓΓΛΙΑ

Πρόκριση για Τσέλσι απέναντι στη Γιουνάιτεντ των 10 παικτών

Chelsea's N'Golo Kante, centre, is congratulated by teammates after scoring a goal during the English FA Cup quarterfinal soccer match between Chelsea and Manchester United at Stamford Bridge stadium in London, Monday, March 13, 2017 (AP Photo/Alastair Grant)
Chelsea's N'Golo Kante, centre, is congratulated by teammates after scoring a goal during the English FA Cup quarterfinal soccer match between Chelsea and Manchester United at Stamford Bridge stadium in London, Monday, March 13, 2017 (AP Photo/Alastair Grant) AP

Η Τσέλσι "πλήγωσε" για δεύτερη φορά τον Ζοζέ Μουρίνιο στο "Στάμφορντ Μπριτζ", φτάνοντας σε νίκη πρόκριση 1-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας.

Ο Ενγκολό Καντέ "χτύπησε" ξανά εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με το δεύτερο τέρμα του με τη φανέλα της Τσέλσι, έδωσε τη νίκη πρόκριση με 1-0 στους "μπλε" για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας.

Σε έναν αγώνα γεμάτο ένταση και δυνατά μαρκαρίσματα, ο Εντέν Αζάρ έμοιαζε να παίζει μόνος του με τον Νταβίδ ντε Χέα στην πρώτη μισή ώρα αγώνα. Ο Ισπανός βγήκε νικητής, αφού με ορισμένες πολύ καλές επεμβάσεις κράτησε το μηδέν, την ώρα που η... λειψή επιθετικά Γιουνάιτεντ (τραυματίες οι Γουέιν Ρούνεϊ, Αντονί Μαρσιάλ, τιμωρημένος ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς) δεν πέτυχε πολλά με τον Μάρκους Ράσφορντ στην κορυφή. Όταν, δε, ο αποβλήθηκε ο Άντερ Ερέρα με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 35', τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα.

Με τον Ζοζέ Μουρίνιο να μην σταματά να φωνάζει πότε στους διαιτητές (με τον Αντόνιο Κόντε να ακολουθεί) πότε στους φιλάθλους της Τσέλσι που τον έβριζαν, το παιχνίδι οδηγήθηκε στο 2ο ημίχρονο και στο γκολ του Καντέ με σουτ εκτός περιοχής. Ο Γάλλος μέσος είχε ανοίξει λογαριασμό με τους Λονδρέζους στο αντίστοιχο παιχνίδι του πρωταθλήματος και πέτυχε το δεύτερο τέρμα του απέναντι στον ίδιο αντίπαλο, στο 51ο λεπτό.

Το γκολ δεν άλλαξε τη ροή του αγώνα, αφού οι γηπεδούχοι παρέμειναν κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο, ειδικά από τη στιγμή που έπαιζαν με παίκτη παραπάνω και δεν κουράζονταν ιδιαίτερα. Οι ευκαιρίες της Τσέλσι ήταν περισσότερες, ο Ντε Χέα κράτησε και οι αλλαγές δεν έπαιξαν κανέναν ρόλο, με το 1-0 να μένει μέχρι τέλους και τους "μπλε" να συμπληρώνουν τα ημιτελικά μαζί με Άρσεναλ, Τότεναμ και Μάντσεστερ Σίτι.

ΤΣΕΛΣΙ: Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Λουίζ, Κέιχιλ, Μόουζες (89' Ζουμά), Καντέ, Μάτιτς, Αλόνσο, Γουίλιαν (81' Φάμπρεγας), Κόστα (90+4' Μπατσουαγί), Αζάρ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΙΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Τζόουνς, Σμόλινγκ, Ρόχο, Βαλένσια, Ερέρα, Πογκμπά, Νταρμιάν, Μεχιταριάν (37' Φελαϊνί), Ράσφορντ, Γιανγκ (81' Λίνγκαρντ)

*κόκκινη 35' Ερέρα

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών:

Σάββατο

Μίντλεσμπρο - Μάντσεστερ Σίτι 0-2 (3' Σίλβα, 67' Αγουέρο)

Άρσεναλ - Λίνκολν 5-0 (45+1' Γουόλκοτ, 53' Ζιρού, 58' αυτ. Γουότερφολ, 72' Σάντσες, 75' Ράμσεϊ)

Κυριακή

Τότεναμ - Μίλγουολ 6-0 (31' Έρικσεν, 41', 54' και 92' Σον Χέουνγκ-Μιν, 72' Άλι, 79' Φίνσεντ Γιάνσεν)

Δευτέρα

Τσέλσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0 (51' Καντέ)

Photo credits: AP Photo/Alastair Grant

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ