ΑΓΓΛΙΑ

Ποιος θα αντικαταστήσει τον Φέργκιουσον;

Ποιος θα αντικαταστήσει τον Φέργκιουσον;
Φέργκιουσον Σόλσκιερ Μουρινιο Μόγιες Αντσελότι

Ο Άλεξ Φέργκιουσον σκέφτεται την απόσυρση από τους πάγκους και ήδη τα πρώτα ονόματα αντικαταστατών του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν γεμίσει το διαδίκτυο. Δείτε δέκα υποψήφιους αντι-Φέργκιουσον

Το 2001-02 ήταν η πρώτη φορά που ο Άλεξ Φέργκιουσον σκέφτηκε σοβαρά την αποχώρηση του από τον πάγκο της Γιουνάιτεντ και το έκανε γνωστό στο ξεκίνημα της σεζόν.

Αυτή η απόφαση και κυρίως ο τρόπος που επέλεξε να το κάνει ήταν "καταστροφική", όπως περιέγραψε ο ίδιος σε δηλώσεις του αργότερα, όμως του έδωσε κίνητρο για να συνεχίσει.

Δώδεκα χρόνια μετά το πρώτο "παρολίγον αντίο", ο σερ Άλεξ στα 71 του χρόνια φαίνεται πως σκέφτεται πιο σοβαρά από ποτέ το ενδεχόμενο απόσυρσης από τον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας Daily Mail τονίζεται πως ο πολυνίκης τεχνικός θα γνωστοποιήσει την απόφαση του την Κυριακή στο ματς με την Σουόνσι, το οποίο θα έχει χαρακτήρα φιέστας καθώς οι "κόκκινοι διάβολοι" θα γιορτάσουν το 20ο πρωτάθλημα τους.

Μέχρι να πάρει θέση ο ίδιος πάντως καλό είναι να κρατάμε μικρό καλάθι. Στην Αγγλία πάντως οι στοιχηματικές εταιρείες προσφέρουν αποδόσεις για τους υποψήφιους αντικαταστάτες του. Ας δούμε μερικούς.

Οι δέκα αντι-Φέργκιουσον

Ζοσέ Μουρίνιο

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Έχει εξαιρετική σχέση με τον Άλεξ Φέργκιουσον και στο παρελθόν είχε δηλώσει πως θέλει να καθίσει στον πάγκο της Γιουνάιτεντ. Το θέμα είναι πως στα 50 του χρόνια ψάχνει νέες προκλήσεις και δύσκολα θα δεσμευτεί με πολυετές συμβόλαιο.

Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ

Ως ποδοσφαιριστής ήταν αυτό που λέμε "εγκεφαλικός". Σταμάτησε το ποδόσφαιρο λόγω κάποιων τραυματισμών και αμέσως ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στις μικρές ομάδες της Γιουνάιτεντ. Η συνέχεια ήταν ακόμα καλύτερη για τον Νορβηγό, καθώς στην πρώτη του παρουσία ως πρώτος προπονητής κατέκτησε δυο συνεχόμενους τίτλους με την Μόλντε (2011, 2012).

Γιούργκεν Κλοπ

Δικό του δημιούργημα αυτή η Μπορούσια Ντόρτμουντ που θαυμάζουμε τα τελευταία 3-4 χρόνια και κατάφερε να φτάσει στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι νέος, έχει δουλέψει στη φιλοσοφία "Φέργκιουσον" με προώθηση νέων παιδιών, οπότε αποτελεί εξαιρετική περίπτωση. Ο ίδιος πάντως δηλώνει πιστός στην γερμανική ομάδα.

Ντάβιντ Μόγιες

Το προπονητικό "παιδί" του σερ Άλεξ. Στην Αγγλία τον θεωρούν ως το απόλυτο φαβορί για να τον αντικαταστήσει, αφού με μικρά μπάτζετ (για επίπεδο πρέμιερ λιγκ) έχει κάνει θαύματα με την Έβερτον. Επίσης είναι προπονητής που δύσκολα αλλάζει εργασιακό περιβάλλον.

Γιουπ Χάινκες

Έμπειρος προπονητής (67 ετών) πάτησε πάνω στη φιλοσοφία του Φαν Χάαλ, έβαλε τις δικές του πινελιές και δημιούργησε την απίστευτη Μπάγερν των τελευταίων δυο ετών.

Μίκαελ Λάουντρουπ

"Νέος", αρκετά εξελίξιμος, με εμπειρία από την Αγγλία, καθώς είναι προπονητής της Σουόνσι. Είναι όμως ένα από τα αουτσάιντερ.

Φρανκ Ντε Μπουρ

Φαινόταν από τότε που έπαιζε ποδόσφαιρο πως θα γίνει σπουδαίος προπονητής και το αποδεικνύει περίτρανα με την πορεία του στον Άγιαξ. Από τα μέσα του 2010 στον Αίαντα και μετρά ήδη τρία πρωταθλήματα με όμορφο ποδόσφαιρο.

Αν συνεχίσει έτσι θα μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια.

Μάρτιν Γιολ

Ο προπονητής της Φούλαμ και του Γιώργου Καραγκούνη είναι έμπειρος τεχνικός, έχει αφήσει έργο όπου κι αν πήγε, όμως και αυτός είναι από τα αουτσάιντερ.

Μαρκ Χιούζ

Στην Αγγλία τον πιστεύουν πολύ (όχι όσο παλιά όμως) και τονίζουν πως θα κάνει μεγάλη καριέρα. Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ακόμα. Σε όσες ομάδες δούλεψε δεν έφυγε με καλό τρόπο με τους παίκτες να έχουν πολλά παράπονα για τις μεθόδους του.

Κάρλο Αντσελότι

Θεωρείται ένας από τους πιο έξυπνους προπονητές αυτή τη στιγμή στον κόσμο, αφού μπορεί και διαχειρίζεται άψογα ομάδες με βεντέτες και πολλά μεγάλα ονόματα. Στην Μίλαν κατέκτησε τα πάντα, ενώ στην Παρί τώρα φαίνεται πως καθαρίζει εύκολα την υπόθεση τίτλος. Στο Τσάμπιονς Λιγκ αποκλείστηκε από την Μπαρτσελόνα στις λεπτομέρειες. Το θέμα είναι αν θέλει και ο ίδιος.

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ