ΑΓΓΛΙΑ

Πέναλτι η Σίτι, παράταση η Άρσεναλ, κανονικά η Γιουνάιτεντ

Manchester City's Sergio Aguero rues a missed chance to score during the English League Cup soccer match between Manchester City and Wolverhampton Wanderers at the Etihad Stadium, Manchester, England, Tuesday, Oct. 24, 2017. (Tim Goode/PA via AP)
Manchester City's Sergio Aguero rues a missed chance to score during the English League Cup soccer match between Manchester City and Wolverhampton Wanderers at the Etihad Stadium, Manchester, England, Tuesday, Oct. 24, 2017. (Tim Goode/PA via AP) TIM GOODE/PA VIA AP

Η Γουλβς κράτησε στο μηδέν τη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά οι "πολίτες" πέρασαν μέσω πέναλτι, η Άρσεναλ έκανε την ανατροπή με έναν 18χρονο απέναντι στη Νόριτς, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε πιο εύκολα τη Σουόνσι στο League Cup.

Μάντσεστερ Σίτι και Σέρχιο Αγκουέρο κυνηγούσαν δύο ιστορικά ρεκόρ, απέτυχαν, ωστόσο έστω και μέσω της ψυχοφθόρου διαδικασίας των πέναλτι, πήραν τη νίκη με 4-1 και την πρόκριση από τη φάση των 16 έναντι της αξιόμαχης Νόριτς.

Οι "πολίτες" έψαχναν τη 12η σερί νίκη σε όλες τις διοργανώσεις, κάτι που δεν είχαν κάτι ποτέ στο παρελθόν, ενώ ο Αργεντινός το υπ' αριθμόν 178ο τέρμα του με τη φανέλα του συλλόγου, που θα τον έφερνε στην πρώτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών. Παρότι χάθηκαν κάποιες ευκαιρίες, το γκολ δεν ήρθε, ενώ δεν έλειψαν οι φορές που η ομάδα της Championship απείλησε με... πάγωμα το "Ετιχάντ". Το 0-0 έμεινε τόσο στο 90λεπτο όσο και στην παράταση, με συνέπεια στα πέναλτι να μιλήσει η ικανότητα του Κλάουντιο Μπράβο στη διαδικασία, αποκρούοντας δύο σερί πέναλτι και δίνοντας την πρόκριση στην ομάδα του.

Ο Αρσέν Βενγκέρ πόνταρε στον 18χρονο Άγγλο επιθετικό Έντουαρντ Ενκιετιά κι αυτός στο ντεμπούτο του τον "λύτρωσε", αφού με δύο γκολ έκανε την ανατροπή για την Άρσεναλ απέναντι στη Νόριτς και της έδωσε τη νίκη με 2-1 στο Λονδίνο. Τα "καναρίνια" είχαν πάρει προβάδισμα με τον Τζος Μέρφι απέναντι στους Λονδρέζους που παρατάχθηκαν με τους αναπληρωματικούς, έχασαν ευκαιρίες για το 2-0 και το "πλήρωσαν". Ο Ενκετιά ισοφάρισε στο 85', μόλις 15'' μετά από την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, οδήγησε το ματς στην παράταση και στο 96' έκανε το 2-1.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ... έσβησε τις μηχανές, όμως παρά τις αλλαγές του Ζοζέ Μουρίνιο και την απουσία από το βασικό σχήμα του Ρομελού Λουκακού, κατάφερε να φύγει με νίκη 2-0 από το Σουόνσι και συνεχίζει την υπεράσπιση των περσινών σκήπτρων στον θεσμό. Ο Τζέσε Λίνγκαρντ σημείωσε τα δύο γκολ των "κόκκινων διαβόλων", που ήλεγχαν τον αγώνα και εξώθηκαν τους Ουαλούς σε πέμπτη εντός έδρας ήττα σε έξι παιχνίδια φέτος.

Η σύνθεση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ...

Ρομέρο, Νταρμιάν, Σμόλινγκ, Λίντελεφ, Μπλιντ, Τουανζέμπ, Ερέρα (67' Μάτιτς), Μακτομινέι, Λίνγκαρντ, Μαρσιάλ (87' Σο), Ράσφορντ (67' Λουκακού)

Η σύνθεση της Μάντσεστερ Σίτι...

Μπράβο, Ντανίλο, Μανγκαλά, Ανταραμπιογιό (90' Στόουνς), Ζίντσενκο, Μπερνάρντο (95' Σανέ), Τουρέ, Στέρλινγκ, Γκιουντογκάν, Αγκουέρο, Ζεζούς (82' Ντε Μπράινε)

Η σύνθεση της Άρσεναλ...

Μέισι, Χόλντινγκ, Ελνενί, Ντμπισί, Μέιτλαντ Νάιλς (70' Άκπομ), Γουίλσιερ (111' Γουίλοκ), Κοκλέν, Νέλσον (85' Ενκετιά), Ιγουόμπι (105' Ντασίλβα), Γουόλκοτ, Ζιρού

Τα αποτελέσματα της φάσης των 16

Τρίτη

Σουόνσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2 (21', 59' Λίνγκαρντ)

Μάντσεστερ Σίτι - Γουλβς 4-1 πέν., 0-0 κ.α.

Άρσεναλ - Νόριτς 2-1 (85', 96' Ενκετιά / 34' Μέρφι)

Λέστερ - Λιντς 3-1 (30' Ιχεανάτσο, 71' Σλιμανί, 88' Μαχρέζ / 26' Ερνάντεθ)

Μπόρνμουθ - Μίντλεσμπρο 3-1 (49' Σίμπσον, 75' πέν. Γουίλσον, 83' Αφόμπ / 56' Ταβενιέρ)

Μπρίστολ Σίτι - Κρίσταλ Πάλας 4-1 (34' Τέιλορ, 39' Τζούριτς, 60' Μπράιαν, 66' Ο' Ντόουντα / 21' Μπ. Σακό)

Τετάρτη

Τσέλσι - Έβερτον (21:45)

Τότεναμ - Γουέστ Χαμ (22:00)

Photo credits: Tim Goode/PA via AP

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ