ΑΓΓΛΙΑ

Παραιτήθηκε ο μοναδικός κόουτς που ξεπερνούσε τον Βενγκέρ!

Arsenal team manager Arsene Wenger, right, celebrates his team's victory next to Chelsea team manager Antonio Conte, left, during the English FA Cup final soccer match between Arsenal and Chelsea at the Wembley stadium in London, Saturday, May 27, 2017. (AP Photo/Matt Dunham)
Arsenal team manager Arsene Wenger, right, celebrates his team's victory next to Chelsea team manager Antonio Conte, left, during the English FA Cup final soccer match between Arsenal and Chelsea at the Wembley stadium in London, Saturday, May 27, 2017. (AP Photo/Matt Dunham) AP

Ο Αρσέν Βενγκέρ είναι ο εν ενεργεία μακροβιότερος τεχνικός στις επτά πρώτες κατηγορίες της Αγγλίας, καθώς ο Γκόρντον Μπάρτλετ παραιτήθηκε από την τεχνική ηγεσία της Γουίντλστοουν έπειτα από 22 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας.

Σε αναζήτηση προπονητή για πρώτη φορά μετά το 1995 βρίσκεται η Γουίντλστοουν, καθώς ο 55χρονος Άγγλος τεχνικός, Γκόρντον Μπάρτλετ, παραιτήθηκε από την τεχνική ηγεσία της ομάδας του Δυτικού Λονδίνου, έπειτα από 22 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας του στον πάγκο της.

Ο δάσκαλος (στο κύριο επάγγελμά του) ανέλαβε χρέη προπονητή το 1995 όταν η αγγλική ομάδα συμμετείχε στην τρίτη κατηγορία της Ryman League (τοπική κατηγορία του Λονδίνου). Την οδήγησε στη National League (έκτη κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος) και ανακοίνωσε τη Δευτέρα (21/8) την παραίτησή του. Βέβαια, θα συνεχίσει στο χώρο του ποδοσφαίρου, καθώς θα αναλάβει υπεύθυνος του τμήματος υποδομών της ομάδας.

"Κοιτάζοντας προς τα πίσω, νιώθω υπερήφανος για την επιτυχία και την πρόοδο που σημειώθηκε από το 1995. Φεύγω με καλές αναμνήσεις και την αίσθηση ότι αφήνω το club σε καλύτερη μοίρα από πριν", υποστήριξε στην αποχαιρετιστήρια δήλωσή του.

Ο τεχνικός της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ, είναι πλέον ο εν ενεργεία μακροβιότερος προπονητής στις επτά πρώτες αγγλικές κατηγορίες. Ο Αλσατός ανέλαβε επίσημα την τεχνική ηγεσία των "gunners" την πρώτη ημέρα του Οκτώβρη του 1996.

Photo credits: AP Photo/Matt Dunham

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ