ΑΓΓΛΙΑ

Όταν ο Ρούνεϊ άνοιγε λογαριασμό

Everton's Wayne Rooney (top) celebrates scoring the winning goal against visitors Arsenal, at end of game with Kevin Campbell, during their FA Barclaycard premiership match at Goodison Park, Saturday October 19, 2002. PA Photo: Nick Potts
THIS PICTURE CAN ONLY BE USED WITHIN THE CONTEXT OF AN EDITORIAL FEATURE. NO WEBSITE/INTERNET USE UNLESS SITE IS REGISTERED WITH FOOTBALL ASSOCIATION PREMIER LEAGUE.
Ρούνεϊ PA

Δέκα χρόνια συμπληρώθηκαν από το πρώτο γκολ του Γουέιν Ρούνεϊ στην Πρέμιερ Λιγκ. Δείτε ποιο ήταν εκείνο, ποιο ρεκόρ του Μάικλ Όουεν κατέρριπτε ο τότε επιθετικός της Έβερτον και τα 20 καλύτερα γκολ του στο αγγλικό πρωτάθλημα (vds).

Είναι πλέον ένας από τους πιο γνωστούς και πιο ποιοτικούς επιθετικούς του κόσμου.

Πόσοι, όμως, τον γνώριζαν μέχρι τις 19 Οκτωβρίου του 2002, όταν συστήθηκε στους φιλάθλους του ποδοσφαίρου με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο;

Ο λόγος για τον Γουέιν Ρούνεϊ, ο οποίος έχει τους δικούς του λόγους να θυμάται αυτή την ημέρα. Ο Άγγλος, ο οποίος συμπεριλαμβανόταν όλο και περισσότερο στα πλάνα του Ντέιβιντ Μόγιες, σκόραρε ένα εντυπωσιακό τέρμα με τη συμπλήρωση των 90 λεπτών και έδωσε τη νίκη στην Έβερτον.

Ταυτόχρονα υποχρέωσε την Άρσεναλ στην πρώτη της ήττα μετά από 30 παιχνίδια, ενώ έγινε και ο πιο νεαρός ποδοσφαιριστής που σκόραρε στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ σε ηλικία 16 χρόνων και 360 ημερών. Ωστόσο, στη συνέχεια το ρεκόρ του έσπασαν οι Τζέιμς Βάγκαν και Τζέιμς Μίλνερ.

"Το πρώτο μου γκολ κόντρα στην Άρσεναλ... ήταν ένα φοβερό συναίσθημα το να σκοράρω για λογαριασμό της ομάδας που μεγάλωσα και υποστήριζα. Ήταν επίσης και ένα φοβερό γκολ, επομένως, το συναίσθημα ήταν απίστευτο" είπε πρόσφατα ο ίδιος για το πρώτο του γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμα και σήμερα αυτό το γκολ κόντρα στην Άρσεναλ θεωρείται ένα από τα καλύτερά του. Σε αφιέρωμα, μάλιστα, που είχε κάνει το Sky Sports πριν λίγα χρόνια το συγκεκριμένο γκολ είχε αναδειχτεί δεύτερο, χωρίς βέβαια να έχει πετύχει ως τότε ο Ρούνεϊ το τέρμα κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι, το οποίο ψηφίστηκε ως το καλύτερο γκολ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ.

Τα 20 καλύτερα γκολ του

Το κορυφαίο γκολ της Πρέμιερ Λιγκ

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ