ΑΓΓΛΙΑ

Όλοι οι άνθρωποι του Μαρινάκη στη Νότιγχαμ

Όλοι οι άνθρωποι του Μαρινάκη στη Νότιγχαμ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα πλαισιωθεί από ένα επιτελείο Ελλήνων και Άγγλων συνεργατών στη Νότιγχαμ, από τους οποίους ξεχωρίζουν τα ονόματα του Σωκράτη Κομινάκη και του Γιάννη Βρέντζου.

Η ανάληψη της Νότιγχαμ από τον Βαγγέλη Μαρινάκη φέρνει αναδιατάξεις και στη διοίκηση του αγγλικού συλλόγου, ο οποίος θα πορευτεί από εδώ και πέρα με ένα μείγμα Άγγλων και Ελλήνων που θα αναλάβουν το "τιμόνι".

Επικεφαλής του πρότζεκτ θα είναι ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού, ο οποίος μαζί με τον Σωκράτη Κομινάκη ηγούνται της εταιρίας "NF Football Investments Ltd" που ιδρύθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία εξαγόρασε το 100% των μετοχών του Φαουάζ αλ Χασαουί για άγνωστο μέχρι στιγμής ποσό.

Όλοι οι άνθρωποι του Μαρινάκη στη Νότιγχαμ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Σωκράτης Κομινάκης, προσωπικός φίλος και συνεργάτης για χρόνια του Βαγγέλη Μαρινάκη, διετέλεσε α' αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός για ένα μικρό διάστημα, ωστόσο είχε αποχωρήσει οικειοθελώς, μένοντας, πάντως, δίπλα στον ηγέτη των "ερυθρολεύκων". Στη Νότιγχαμ θα λειτουργεί ως μέτοχος, ωστόσο τα ρεπορτάζ από Αγγλία δεν του αποδίδουν κάποιον συγκεκριμένο ρόλο στο διοικητικό συμβούλιο.

Όλοι οι άνθρωποι του Μαρινάκη στη Νότιγχαμ
WWW.CLICKCLICKCLICK.NET

Πρόεδρος της Νότιγχαμ θα τοποθετηθεί ο δικηγόρος Νίκολας Ράνταλ, ο οποίος ειδικεύεται σε υποθέσεις αθλητισμού, εργασίας και συντάξεων, έχοντας κατά καιρούς προσφέρει νομικές υπηρεσίες στην Premier League, στον Κέβιν Κίγκαν, στον σερ Μπόμπι Ρόμπσον, στον Ρόι Κιν, στον Γουέιν Ρούνεϊ και στον Ντέιβιντ Ο' Λίρι, ενώ βρίσκεται συχνά σε διάφορες επιτροπές της Premier League.

Όλοι οι άνθρωποι του Μαρινάκη στη Νότιγχαμ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιάννης Βρέντζος αναμένεται να αναλάβει τον πιο σημαντικό ρόλο στη διοίκηση του συλλόγου, αυτόν του διευθύνοντος συμβούλου, τίτλο τον οποίο κατέχει και στην ΠΑΕ Ολυμπιακός μέχρι αυτήν τη στιγμή. Ο στενός συνεργάτης του Βαγγέλη Μαρινάκη είχε γνώση των εξελίξεων από νωρίς και είχε διαρρεύσει εδώ και καιρό ότι επρόκειτο να έχει σημαντικό πόστο στον αγγλικό σύλλογο.

Ο Ντέιβιντ Κουκ θα αναλάβει καθήκοντα επικεφαλής του εμπορικού τμήματος, προερχόμενος από το εμπορικό τμήμα της αεροπορικής εταιρίας "Etihad Airways" (από το 2012) κι ενώ έχει εργαστεί σε Σέλτικ (2010-2012) και Έβερτον (2007-2009) μεταξύ άλλων. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, με master στη διοίκηση επιχειρήσεων στην ποδοσφαιρική βιομηχανία.

Όλοι οι άνθρωποι του Μαρινάκη στη Νότιγχαμ

Επικεφαλής του οικονομικού τμήματος του συλλόγου θα παραμείνει η Σαμάνθα Γκόρντον, η οποία προσελήφθη τον Ιανουάριο του 2017. Κατείχε τον ίδιο τίτλο για περίπου μία επταετία στη Νόριτς, προτού αποχωρήσει τον Νοέμβριο του 2014 και αναλάβει μη εκτελεστική διευθύντρια της ομοσπονδίας μπάσκετ της Μεγάλης Βρετανίας. Παράλληλα, διαθέτει μία συμβουλευτική εταιρία, η οποία στο παρελθόν είχε συμμετάσχει στην αγοραπωλησία ενός αγγλικού συλλόγου.

Διευθυντής ποδοσφαίρου του συλλόγου παραμένει ο Φρανκ Μακπάρλαντ, ο οποίος προσελήφθη τον Μάρτιο του 2017, μαζί με τον προπονητή, Μαρκ Γουόρμπαρτον. Ο 57χρονος παράγοντας έχει μεγάλη προϋπηρεσία στο αγγλικό ποδόσφαιρο και αντικατέστησε τον Πέδρο Περέιρα, ο οποίος αποχώρησε τον Οκτώβριο του 2016. Διετέλεσε διευθυντής ακαδημιών της Λίβερπουλ (κι ενώ έχει γεννηθεί στην πόλη), υπήρξε αρχισκάουτ της Γουότφορντ, γενικός διευθυντής της Μπόλτον, αθλητικός διευθυντής σε Μπρέντφορντ και Μπέρνλι, ενώ τελευταία δουλειά του πριν από τη Φόρεστ ήταν ο επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ στη Ρέιντζερς.

Όλοι οι άνθρωποι του Μαρινάκη στη Νότιγχαμ

Προπονητής της ομάδας παραμένει ο Μαρκ Γουόρμπαρτον, όπως είχε επιβεβαιώσει και ο ίδιος ο 54χρονος τεχνικός, ο οποίος είχε λάβει διαβεβαιώσεις από τους νέους επικεφαλής του συλλόγου για το μέλλον του. Ο Λονδρέζος προπονητής, μετά από μία σύντομη καριέρα ως ποδοσφαιριστής σε ερασιτεχνικό επίπεδο μεταξύ 1981 και 1988 που ολοκληρώθηκε λόγω ρήξης χιαστών, άρχισε την προπονητική καριέρα του στην ακαδημία της Γουότφορντ, αποκτώντας παράλληλα προπονητικά πτυχία. Αποχώρησε τον Φεβρουάριο του 2010 και τον Φεβρουάριο του 2011 ανέλαβε ρόλο στο προπονητικό επιτελείο της Μπρέντφορντ που αγωνιζόταν στη League One, φτάνοντας μέχρι το πόστο του βοηθού προπονητή.

Το καλοκαίρι του 2011 ανέλαβε αθλητικός διευθυντής, παρότι ζήτησε τη θέση του πρώτου προπονητή, την οποία εν τέλει πήρε τον Δεκέμβριο του 2013. Το τέλος της σεζόν τον βρήκε να προβιβάζεται στην Championship, στην οποία πραγματοποίησε πολύ καλή εκκίνηση. Παρ' όλα αυτά, οι διαφωνίες της... συμμαχίας που σχημάτισε με τον βοηθό του, Ντέιβιντ Γουίαρ, και τον Μακπάρλαντ κατά του ιδιοκτήτη Μάθιου Μπένχαμ, ήθελαν την τριπλέτα να αποχωρεί μεσούσης της σεζόν. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, ωστόσο η φόρμα της ομάδας χάθηκε και μαζί το όνειρο της συμμετοχής στα πλέι οφ ανόδου.

Τον Ιούνιο του 2015 προσελήφθη από τη Ρέιντζερς στην Championship της Σκοτίας, υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο. Κατέλαβε την πρώτη θέση, επαναφέροντας την ομάδα με τα περισσότερα πρωταθλήματα της χώρας στα "μεγάλα σαλόνια", ενώ στα γημιτελικά του κυπέλλου απέκλεισε τη Σέλτικ, χάνοντας στον τελικό από τη Χιμπέρνιαν. Τον Ιούλιο του 2016 επέκτεινε το συμβόλαιό του κατά έναν χρόνο, ωστόσο η κακή εκκίνηση στη σεζόν και κάποια επεισόδια με τον Τζόι Μπάρτον, χάλασαν την εικόνα του. Τόσο ο Γουόρμπαρτον, όσο και οι Γουίαρ και Μακπάρλαντ που τον ακολούθησαν στη Γλασκόβη, παραιτήθηκαν στις 10 Φεβρουαρίου 2017 και τον Μάρτιο του 2017 ανέλαβαν πόστα στη Νότιγχαμ, καταφέρνοντας να διατηρήσουν τον σύλλογο στην Championship.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ