ΑΓΓΛΙΑ

Ο Χάσελμπαϊνκ και ο ιδιοκτήτης της Λιντς στην "τσιμπίδα" της "Telegraph"

Ο Χάσελμπαϊνκ και ο ιδιοκτήτης της Λιντς στην "τσιμπίδα" της "Telegraph"
Χάσελμπαϊνκ

Ο τεχνικός της ΚΠΡ, Τζίμι Φλόιντ Χάσελμπαϊνκ, ο ιδιοκτήτης της Λιντς, Μάσιμο Τσελίνο, και ο βοηθός προπονητή της Μπάρνσλεϊ, Τόμι Ράιτ, είναι τα επόμενα θύματα της έρευνας της "Telegraph" για τη διαφθορά στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Διαβάστε τι έκαναν και τα ποσά που ζήτησαν.

Ακόμα τρεις άνθρωποι του ποδοσφαίρου βιντεοσκοπήθηκαν από δημοσιογράφους της εφημερίδας " Daily Telegraph" να κάνουν διαπραγματεύσεις ή και να δέχονται μίζες από ψεύτικη εταιρία της Άπω Ανατολής που φερόταν να επιζητά κέρδη από τις μεταγραφές στην Αγγλία.

Σε συνέχεια της 10μηνης έρευνας των δημοσιογράφων της εφημερίδας που ήδη κόστισε τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού της εθνικής Αγγλίας στον Σαμ Άλαρνταϊς, επόμενο θύμα της ήταν ο τεχνικός της ΚΠΡ και πρώην διεθνής Ολλανδός επιθετικός με θητεία σε Τσέλσι, Ατλέτικο Μαδρίτης και Λιντς, Τζίμι Φλόιντ Χάσελμπαϊνκ.

Ο 44χρονος προπονητής της ομάδας του Λονδίνου που αγωνίζεται στην Championship κάθισε στο ίδιο τραπέζι με δημοσιογράφους που παρίσταναν τους ατζέντηδες ποδοσφαίρου που λειτουργούσαν για λογαριασμό ψεύτικης εταιρίας. Ο Χάσελμπαϊνκ ζήτησε το ποσό των 64.000 ευρώ για κάθε ταξίδι που θα πραγματοποιούσε στην έδρα της εταιρίας στη Σιγκαπούρη, ώστε να συμβουλεύει τους επενδυτές για μεταγραφικά θέματα.

Μάλιστα, εμφανίστηκε ανοιχτός στην ιδέα να αποκτήσει παίκτες για τον σύλλογο που ανήκουν στην εταιρία και μάλιστα είπε στους φερόμενους ως επενδυτές: "Δώστε μου έναν γα%$#νο παίκτη. Έναν καλό παίκτη". Ο ίδιος ο Χάσελμπαϊνκ, πάντως, αρνείται ότι διέπραξε κάποιο αδίκημα.

Ο Χάσελμπαϊνκ και ο ιδιοκτήτης της Λιντς στην "τσιμπίδα" της "Telegraph"

Τα ποσοστά του Τσελίνο

Οι δημοσιογράφοι συνέχισαν να παριστάνουν τους επενδυτές, αυτήν τη φορά σε συνάντηση με τον εκκεντρικό ιδιοκτήτη της Λιντς, Μάσιμο Τσελίνο. Ο Ιταλός επιχειρηματίας, ο οποίος είχε καταδικαστεί στην πατρίδα του για απάτες, συζητούσε με τους ανθρώπους της εταιρίας από την Άπω Ανατολή για το πώς θα παρακάμψει τους κανονισμούς της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας σχετικά με την παράνομη κτήση ποσοστού από τα δικαιώματα ποδοσφαιριστών από εταιρίες (third party ownership).

Ο Τσελίνο πρότεινε μέχρι και την πώληση ποσόστου 20% των "παγωνιών" στους επενδυτές, ώστε αυτοί να επωφεληθούν κατά το ίδιο ποσοστό από μερίσματα ως μέτοχοι, από τα μελλοντικά κέρδη που προέκυπταν από τις πωλήσεις παικτών του συλλόγου και με αυτόν τον τρόπο να μην χρειάζεται να κατέχουν ποσοστά ποδοσφαιριστών για να κερδίζουν χρήματα.

"Σας λέω, δαπάνησα εννέα εκατομμύρια φέτος σε καινούργιους παίκτες. Θέλετε να το χρηματοδοτήσετε αυτό; Θέλετε το 20% από αυτό; Παίρνετε το 20% των παικτών. Είναι ο μόνος τρόπος. Ως μέτοχος μπορείς να χρηματοδοτείς έναν σύλλογο, ζητώντας ό,τι θες σε ποσοστά. Επιτρέπεται να το κάνεις στην Αγγλία", φέρεται να λέει στο βίντεο που τράβηξαν οι δημοσιογράφοι.

Η Λιντς εξέδωσε ανακοίνωση υποστηρίζοντας ότι από το οπτικοακουστικό υλικό δεν προκύπτει κάποια "είδηση" και ότι ο Τσελίνο "έκανε μία απολύτως σωστή πρόταση, η οποία είναι παντελώς συμβατή με τις επιταγές της FA".

Ο Χάσελμπαϊνκ και ο ιδιοκτήτης της Λιντς στην "τσιμπίδα" της "Telegraph"

Η μίζα του Ράιτ

Η πιο τρανταχτή περίπτωση είναι αυτή του βοηθού προπονητή της Μπάρνσλεϊ, Τόμι Ράιτ, ο οποίος δέχθηκε μίζα 5.800 ευρώ, μετά από προτάσεις ποδοσφαιριστών που έκανε σε τρεις μυστικές συναντήσεις με τους μυστικούς ρεπόρτερ, ώστε να πιέσει τον σύλλογό του να αγοράσει ποδοσφαιριστές των οποίων η ψεύτικη εταιρία φέρεται να κατέχει ποσοστά.

"Μπορώ απλά να προτείνω παίκτες που έχω πάει και έχω δει σε εσάς και εσείς πρέπει να κάνετε τις περίεργες διαπραγματεύσεις σας ή ό,τι κάνετε", είπε ο Ράιτ στη συνάντηση, προσθέτοντας "ξέρετε που μένω" όταν αναφέρθηκε το ζήτημα της αμοιβής.

Ο Χάσελμπαϊνκ και ο ιδιοκτήτης της Λιντς στην "τσιμπίδα" της "Telegraph"

Για τις υπηρεσίες του, οι δύο δημοσιογράφοι έδωσαν το ποσό αυτό σε χαρτονομίσματα που ήταν τοποθετημένα σε έναν φάκελο στον Ράιτ, ο οποίος μάλιστα ζήτησε να τα αφήσουν στην κενή θέση δίπλα του και τα πήρε όταν αποχώρησε από τον χώρο της συνάντησης, παραβιάζοντας τους σχετικούς κανονισμούς της FA.

Παρότι η συνάντηση και η συναλλαγή καταγράφηκε από κρυφή κάμερα, εκπρόσωπος του Ράιτ αρνείται ότι ο βοηθός προπονητή προέβη σε κάτι παράνομο. Ο σύλλογος της Championship, πάντως, έθεσε σε διαθεσιμότητα τον Ράιτ, μέχρι να γίνει έρευνα για το ζήτημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σκάνδαλο στην Αγγλία με Αλαρντάις
Τέλος ο Άλαρνταϊς από την εθνική Αγγλίας μετά από 67 ημέρες
Άλαρνταϊς: Πήρε λεφτά με ουρά για να... νικήσει τη Σλοβακία!
Νέες αποκαλύψεις για προπονητές που έπαιρναν μίζα από μεταγραφές
TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ