ΑΓΓΛΙΑ

Ο "νονός" του χουλιγκανισμού

Ο "νονός" του χουλιγκανισμού

Ο Γκίλροϊ Σο εδώ και 30 χρόνια παίρνει μέρος σε... ποδοσφαιρικά επεισόδια, είναι οπαδός της Γουλβς, αποκαλείται "νονός" του χουλιγκανισμού και τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από τα γήπεδα για τα επόμενα πέντε χρόνια

Ο "νονός" του χουλιγκανισμού τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από όλα τα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Αγγλίας για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Πρόκειται για τον 47άχρονο οπαδό της Γουλβς, Γκίλροϊ Σο, ο οποίος παίρνει μέρος σε σοβαρά επεισόδια εδώ και 30 χρόνια.

Η αστυνομία είχε φυσικά έναν... χοντρό φάκελο για αυτόν και έτσι το δικαστήριο του Μπέρμιγχαμ πήρε την απόφαση για τον 5ετή αποκλεισμό.

Ο επιθεωρητής της αστυνομίας, Νικ Ρο, τόνισε για τον Σο πως πολύ γνωστό πρόσωπο σε εντός και εκτός έδρας αναμετρήσεις της Γουλβς και πάντα είναι στο κέντρο της έντασης, προκαλώντας τους αντίπαλους οπαδούς, απειλώντας με βία και παίρνοντας μέρος σε μεγάλες συρράξεις.

Είπε χαρακτηριστικά πως ήταν ο Νο1 στόχος της αστυνομίας για αρκετό καιρό και εκτιμά πως η τιμωρία του είναι ένα σημαντικό μήνυμα.

Η πρώτη τιμωρία του Σο ήταν το 1988, επίσης με αποκλεισμό πέντε ετών και το 1995 πήγε στην φυλακή για 9 μήνες για επεισόδια με αστυνομικούς σε ματς με την Στόουκ.

Το 2001 ήταν ξανά σε δικαστική αίθουσα μετά από ματς με την Πόρτσμουθ, το 2007 τιμωρήθηκε για επεισόδια με οπαδούς της Γουέστ Μπρομ με αποκλεισμό 3 ετών, ενώ η τελευταία σύλληψή του ήταν τον Μάιο του 2013 για... ξύλο με οπαδούς της Μπράιτον έξω από μια παμπ.

Στα Δυτικά Μίντλαντς (West Midlands / κεντρική Αγγλία) είναι 166 τα άτομα που η αστυνομία έχει τιμωρήσει με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα.

Ο Γκίλροϊ Σο...

Ο "νονός" του χουλιγκανισμού
TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ