ΑΓΓΛΙΑ

Ο Μάικι Δημητρίου έσωσε τη Νιούπορτ

Ο Μάικι Δημητρίου έσωσε τη Νιούπορτ

Η Νιούπορτ Τάουν με υπηρεσιακό προπονητή και ήρωα έναν Κύπριο που ήρθε απ'το πουθενά, έκανε 7 νίκες στις τελευταίες 12 αγωνιστικές και απέφυγε τον υποβιβασμό. Δείτε την τρομερή ιστορία απ'την Αγγλία (videos)

Στις αρχές Μαρτίου ο Γκρέιαμ Γουέσλεϊ απολύθηκε απ'την τεχνική ηγεσία της Νιούπορτ Τάουν, έπειτα απ'την εντός έδρας ήττα με 0-4 απ'την Λέιτον Όριεντ και κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό που θα ακολουθούσε.

Η League Two, η 4η κατηγορία της Αγγλίας δηλαδή, έχει 24 ομάδες και η Νιούπορτ Τάουν ήταν στην 24η θέση, με 26 βαθμούς, η Λέιτον Όριεντ στην 23η με 32 βαθμούς, η Νοτς Κάουντι στην 22η με 37 βαθμούς και οι Άκρινγκτον και Χάρτπουλ είχαν από 38.

Δύο ομάδες υποβιβάζονται, έτσι η αποφυγή του υποβιβασμού ήταν 11 βαθμούς μακριά, με 12 αγωνιστικές να απομένουν, ενώ ο 36άχρονος Ουαλός, Μάικλ Φλιν, ανέλαβε υπηρεσιακός τεχνικός.

Ο Μάικι Δημητρίου έσωσε τη Νιούπορτ

Σήμερα, Τρίτη 9 Μαΐου, ο σύλλογος ανακοίνωσε πως ο Μάικλ Φλιν αναλαμβάνει κανονικά την τεχνική ηγεσία, καθώς κατάφερε να σώσει την ομάδα και να κάνει όλη την Αγγλία να μιλά για αυτόν. The great escape ονομάστηκε αυτή η ιστορία, η μεγάλη απόδραση δηλαδή.

Ο Μάικι Δημητρίου έσωσε τη Νιούπορτ
Ο Μάικι Δημητρίου έσωσε τη Νιούπορτ

Το ξεκίνημα ήταν εξαιρετικό, με εκτός έδρας νίκες επί των Κρου Αλεξάντρα και Μόρκεμπ, στις τρεις επόμενες αγωνιστικές πήρε μόνο έναν βαθμό, αλλά ακολούθησαν τρεις σερί νίκες και συνολικά τον Απρίλιο η Νιούπορτ Τάουν πήρε 4 νίκες, όλες με 1-0.

Στις δύο από αυτές τις 4 νίκες ο σκόρερ ήταν ο Μάικι Δημητρίου, ο 27άχρονος αμυντικός με ρίζες από την Κύπρο, ο οποίος βραβεύτηκε ως ο κορυφαίος του μήνα στην κατηγορία.

Ο Μάικι Δημητρίου έσωσε τη Νιούπορτ

Και ήρθε απ'το πουθενά, καθώς απ'το καλοκαίρι που έφυγε απ'την Σριούσμπερι ήταν χωρίς ομάδα μέχρι τον Ιανουάριο. Όταν είχε ξεκινήσει την καριέρα του έπαιζε στην επίθεση, όμως πάντα σε Ίστμπουρν, Κίντερμίστερ, Σριούσμπερι και Κέμπριτζ έπαιζε στόπερ και αριστερό μπακ.

Το ίδιο και στη Νιούπορτ Τάουν, όπου όμως θυμήθηκε τα παιδικά του χρόνια και αν έπαιξε μισή χρονιά, έκανε την πιο παραγωγική της καριέρας του με 4 γκολ. Εκτός από το μοναδικό γκολ στις νίκες με Κράουλι Τάουν (1-0) και Γέοβιλ Τάουν (1-0), σκόραρε και στην ήττα από την Καρλάιλ (2-1), αν και είχε δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του. Αυτό το ματς ήταν 29 Απριλίου και αργότερα βραβεύτηκε ως παίκτης του μήνα.

Το 4ο γκολ του ήταν με πέναλτι στο τελευταίο ματς του πρωταθλήματος, η Νοτς Κάουντι ισοφάρισε με τον Γκραντ στο 61' και στο 89' ο Ο'Μπράιαν χάρισε τη νίκη με 2-1 στη Νιούπορτ Κάουντι, η οποία με αυτό το γκολ παρέμεινε στην κατηγορία.

Έφτασε τους 48 βαθμούς και η Χάρτπουλ τερμάτισε με 46, αλλά στην ισοβαθμία θα υπερτερούσε. Ισοβαθμία δεν προέκυψε χάρη στο γκολ του Ο'Μπράιαν στο 89' και οι οπαδοί της Νοτς Κάουντι με το σφύρισμα της λήξης μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο να πανηγυρίσουν αυτό το ιστορικό επίτευγμα...





TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ