ΑΓΓΛΙΑ

Νέος αρχηγός της Αγγλίας ο Ρούνεϊ

Νέος αρχηγός της Αγγλίας ο Ρούνεϊ
© AFP/GETTY IMAGES

Ο Γουέιν Ρούνεϊ θα είναι ο νέος αρχηγός της εθνικής ομάδας της Αγγλίας, όπως ανακοίνωσε επίσημα ο Ρόι Χόντσον. Ποια η αποστολή για τα ματς με Νορβηγία-Ελβετία.

Το κενό... εξουσίας που προέκυψε στην εθνική Αγγλίας μετά την απόφαση του Στίβεν Τζέραρντ και του Φρανκ Λάμπαρντ να σταματήσουν την καριέρα τους σε εθνικό επίπεδο δεν υφίσταται πλέον.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ρόι Χόντσον έκανε γνωστό πως ο Γουέιν Ρούνεϊ θα φοράει από εδώ και πέρα το περιβραχιόνιο του αρχηγού στα "τρία λιοντάρια", παραλαμβάνοντας τό ουσιαστικά από τον Τζέραρντ που είχε αυτό το ρόλο στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

"Ο Γουέιν είναι η προφανής επιλογή αφού έχει φορέσει το περιβραχιόνιο της εθνικής ομάδας στο παρελθόν. Είχα μία μεγάλη συζήτηση μαζί του και είναι προετοιμασμένος να αποδεχτεί την πίεση που φέρνει αυτό.

Αυτό είναι το πιο σημαντικό", δήλωσε ο Άγγλος εκλέκτορας, με τον 28χρονο σέντερ φορ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να έχει φορέσει για πρώτη φορά το περιβραχιόνιο στο Αγγλία-Σαν Μαρίνο τον Οκτώβριο του 2012, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

"Το να γίνομαι αρχηγός στην Εθνική Αγγλίας είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα τόσο για μένα όσο και για την οικογένειά μου. Είναι κάτι που με γεμίζει με υπερηφάνεια", δήλωσε ο άσος της Γιουνάιτεντ.

Εν των μεταξύ, ο Ρόι Χόντσον ανακοίνωσε και την αποστολή της Εθνικής Αγγλίας για τους αγώνες του Σεπτεμβρίου κόντρα σε Νορβηγία και Ελβετία. Οι εκλεκτοί του είναι οι ακόλουθοι:

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ