ΑΓΓΛΙΑ

Νέες αποκαλύψεις για προπονητές που έπαιρναν μίζα από μεταγραφές

Νέες αποκαλύψεις για προπονητές που έπαιρναν μίζα από μεταγραφές

Ακόμα οκτώ προπονητές εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τις μίζες στο βρετανικό ποδόσφαιρο με τις αποκαλύψεις να διαδέχονται η μία την άλλη.

Η υπόθεση του Σαμ Άλαρνταϊς φαίνεται πως ήταν μόνο η αρχή ενός μεγάλου σκανδάλου που αναμένεται να φέρει μεγάλους τριγμούς όχι μόνο στο Αγγλικό ποδόσφαιρο, αλλά γενικότερα. Μπορεί ο "Big Sam" να έχασε τη δουλειά του στον πάγκο της Εθνικής Αγγλίας, ωστόσο αυτό φαίνεται πως είναι το λιγότερο.

Σύμφωνα με τις νέες αποκαλύψεις της "Daily Telegraph" τουλάχιστον οκτώ προπονητές από την Premier League και άλλοι δύο από την Championship έχουν βιντεοσκοπηθεί να δέχονται μίζες για μεταγραφές και όχι μόνο.

Η έρευνα που έκαναν δημοσιογράφοι οι οποίοι υποδύονταν επενδυτές φέρνει στο φως της δημοσιότητας μαρτυρίες με τους προπονητές να παραδέχονται εν αγνοία τους "on camera" ότι "όλα γίνονται κάτω από το τραπέζι". Ένα από τα πρόσωπα "κλειδιά" στις αποκαλύψεις είναι ο Πίνο Παγκλιάρα (φωτογραφία). Πρόκειται για Ιταλό μάνατζερ του οποίου του έχει αφαιρεθεί η άδεια, ενώ έχει τιμωρηθεί και με πέντε χρόνια λόγω της εμπλοκής του σε στήσιμο αγώνων.

Ο Παγκλιάρα μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι υπήρχε προπονητής που πάντοτε ρωτούσε εάν υπήρχε κανένας "μικρός καφές" για εκείνον όποτε του προτεινόταν κάποιος παίκτης, εννοώντας προφανώς εάν υπήρχε κάποια μίζα. "Ένα μάνατζερ τον ξέραμε καλά. Κάναμε μία μεταγραφή για την τάδε ομάδα (σ.σ. δεν αποκαλύπτεται το όνομα της) και ο προπονητής μας είπε ότι ήθελε τον παίκτη και στη συνέχεια με ρώτησε εάν υπήρχε ένας μικρός καφές για εκείνον" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, έδωσε στους δημοσιογράφους της "Daily Telegraph" ακόμα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που γίνονταν οι συναλλαγές μέσα από τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία, ενώ αποκάλυψε ότι υπήρξε προπονητής ο οποίος πιάστηκε στα πράσα από τους ανθρώπους της ομάδας του και απολύθηκε.

"Νόμιζα ότι οι Ιταλοί είναι διεφθαρμένοι, εδώ είναι ακόμα χειρότερα" είπε μεταξύ άλλων στους δημοσιογράφους.

Στο φως της δημοσιότητας όνομα βοηθού που πήρε μίζα

Η αμέσως επόμενη αποκάλυψη η οποία θα γίνει από την εφημερίδα αφορά όνομα βοηθού προπονητή μιας εκ των κορυφαίων ομάδων στο Νησί ο οποίος έχει πιαστεί στην κάμερα να παίρνει χρήματα.

Συγκεκριμένα, οι δημοσιογράφοι υποδύθηκαν τους εκπροσώπους υποψήφιων επενδυτών από χώρα της Ασίας και συναντήθηκαν μαζί του. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο βοηθός προπονητής πήρε σε ένα φάκελο 5.000 λίρες ως αμοιβή για τις πληροφορίες που τους έδωσε.

Το όνομα του θα δημοσιευτεί τις αμέσως επόμενες ημέρες σύμφωνα με όσα προαναγγέλλονται στο ρεπορτάζ.

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ