ΑΓΓΛΙΑ

Μπάρτον: "Οι μισοί ποδοσφαιριστές παίζουν στοίχημα"

Burnley's Joey Barton, left, talks with Middlesbrough goalkeeper Victor Valdes in the goalmouth during their English Premier League soccer match at the Riverside Stadium in Middlesbrough, England, Saturday April 8, 2017. (Richard Sellers/PA via AP)
Burnley's Joey Barton, left, talks with Middlesbrough goalkeeper Victor Valdes in the goalmouth during their English Premier League soccer match at the Riverside Stadium in Middlesbrough, England, Saturday April 8, 2017. (Richard Sellers/PA via AP) RICHARD SELLERS/PA VIA AP

Ο Τζόι Μπάρτον κατηγορεί την αγγλική ομοσπονδία για λάθος προσέγγιση όσον αφορά στο στοίχημα και τονίζει πως οι μισοί παίκτες της Premier League ποντάρουν σε ποδοσφαιρικά ματς, άρα θα έπρεπε να τιμωρηθούν!

Ο Τζόι Μπάρτον εκτίει ποινή αποκλεισμού 13 μηνών απ' το ποδόσφαιρο (παγκοσμίως), καθώς σε μία δεκαετία πόνταρε σε 1260 ματς.

Αυτό το διάστημα λοιπόν είναι σχολιαστής σε ένα ραδιοφωνικό σταθμό και αναμένεται να το κάνει αυτό μέχρι τον Ιούνιο που θα έχει ξανά δικαίωμα να αγωνιστεί.

Μιλώντας στο "BBC" ο 35άχρονος είπε την αλήθεια, όπως κάνει πάντα, τονίζοντας πως σύμφωνα με την εκτίμησή του οι μισοί παίκτες της Premier League ποντάρουν σε ποδοσφαιρικά ματς, άρα τώρα θα έπρεπε να είναι τιμωρημένοι.

"Νομίζω πως αν βρουν όλους αυτούς που ποντάρουν, τότε θα έχουμε το μισό πρωτάθλημα εκτός. Νομίζω πως το 50% των παικτών θα έπρεπε να είναι τιμωρημένο", τόνισε ο Μπάρτον και συνέχισε: "Πιστεύει η ομοσπονδία πως είμαι ο μόνος ποδοσφαιριστής που έχει ποντάρει; Έχω δει στοιχήματα τόσο ανοιχτά και διαφανή στο ποδόσφαιρο. Όλοι όσοι είναι στο ποδόσφαιρο ποντάρουν στο ποδόσφαιρο".

"Το έχω δει με τα μάτια μου. Αν ήξεραν αυτά που ξέρω... θα έβαζα στοιχήματα για άλλους παίκτες στο λογαριασμό μου. Με μία συντηρητική εκτίμηση.... θα είχατε το μισό πρωτάθλημα εκτός λόγω τιμωρίας".

"Το έχουμε πάρει όμως λάθος όλο αυτό, καθώς έχουμε μπλέξει τους κανόνες πονταρίσματος με τα στημένα ματς. Το να προκαθορίζεις ματς είναι λάθος και καταστρέφει το άθλημα, είναι το ίδιο με το να παίρνεις φάρμακα για να βελτιώσεις την απόδοσή σου".

"Η κουλτούρα του στοιχήματος είναι αποδεκτή. Δεν υπάρχει κάποιο λάθος με το να ποντάρεις, αν αυτό είναι υπό έλεγχο. Όταν χάνεται ο έλεγχος, οι άνθρωποι ποντάρουν πέρα απ' τις δυνατότητές τους".

"Αυτό που λέω για την ομοσπονδία είναι το εξής... Πως μπορούν να είναι τόσο αυστηροί όταν έχουν επίσημο χορηγό μια στοιχηματική εταιρία; Πίστευα πως κανείς τους δε νοιάζεται για τον στοιχηματισμό, αλλά για τα στημένα ματς".

"Είχα λογαριασμό στοιχηματισμού για 12 χρόνια. Έκανα πράγματα για εταιρίες στοιχήματος και με πλήρωναν χωρίς να ενημερώνουν την ομοσπονδία. Αν θέλει ένας ποδοσφαιριστής πολύ εύκολα μπορεί να ποντάρει χωρίς να ξέρει κανείς τα στοιχεία του".

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ