ΑΓΓΛΙΑ

Ξέσπασαν με τον θάνατο της Θάτσερ

British Prime Minister Margaret Thatcher before stands in  front of a hangar door painted over with a Union Jack (British national flag) at Hovercraft plant on the last day of the Conservative Party campaign in the Isle of Wight, 1983.  (Photo by Peter Jordan//Time Life Pictures/Getty Images)
British Prime Minister Margaret Thatcher before stands in front of a hangar door painted over with a Union Jack (British national flag) at Hovercraft plant on the last day of the Conservative Party campaign in the Isle of Wight, 1983. (Photo by Peter Jordan//Time Life Pictures/Getty Images) TIME & LIFE PICTURES/GETTY IMAGE

Ο θάνατος της Μάργκαρετ Θάτσερ ήταν η αφορμή για μία σειρά από tweets οπαδών της Λίβερπουλ, οι οποίοι στράφηκαν για μία ακόμη φορά κατά της. Διαβάστε τι γράφουν και δείτε το σχόλιο και το Τζόι Μπάρτον.

Η είδηση του θανάτου της Μάργκαρετ Θάτσερ είναι ένα από τα πρώτα θέματα σε όλα τα ειδησιογραφικά πρακτορεία, ενώ έχει ξεσηκώσει ποικίλες αντιδράσεις.

Η σιδερά κυρία, άλλωστε, αγαπήθηκε πολύ από κάποιους και μισήθηκε από άλλους λόγω της πολιτικής που αποφάσισε να ασκήσει, την οποία υπερασπιζόταν μέχρι τέλους.

Επομένως, δεν υπήρχαν μόνο εκείνοι που λυπήθηκαν βαθύτατα, αλλά και εκείνοι που βρήκαν αφορμή για να ξεσπάσουν. Ανάμεσά τους και οπαδοί της Λίβερπουλ, οι οποίοι είδαν τη Θάτσερ να μην επιρρίπτει ποτέ ευθύνες στην αστυνομία για την τραγωδία του "Χίλσμπορο" και να συναινεί με τη γενικότερη τάση της εποχής που έριχνε τις ευθύνες στους οπαδούς των "κόκκινων".

Στο Twitter οι αντιδράσεις δίνουν και παίρνουν και το Sport24.gr (με τη βοήθεια και των ιστοσελίδων 101greatgoals.com, liverpoolecho.co.uk) συγκέντρωσε και παρουσιάζει μερικά από τα tweets, πολλά εκ των οποίων κάνουν αναφορά στην τραγωδία του "Χίλσμπορο", η οποία έγινε στις 15 Απριλίου του 1989.

Αρκετοί στέκονται στα 96 θύματα του "Χίλσμπορο", κάποιοι στο γεγονός πως πρόσφατα βγήκε στη δημοσιότητα πως δεν είχαν καμία ευθύνη οι οπαδοί της Λίβερπουλ για ό,τι συνέβη, ενώ άλλοι έχουν ανεβάσει κι ένα σύνθημα που τραγουδούσαν οι "κόκκινοι" (" Were gonna have a party when Maggie Thatcher dies", δηλαδή θα κάνουμε πάρτι όταν πεθάνει η Μάγκι Θάτσερ).

Ο Τζόι Μπάρτον, από την πλευρά του, παίκτης της Μαρσέιγ, ασχολήθηκε εκτενώς με το θέμα γράφοντας αρχικά πως δε θα έπρεπε να γίνει η κηδεία της δημοσία δαπάνη λόγω της αντιπάθειας που έτρεφαν πολλοί στον Βορρά για την εκλιπούσα.

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ