ΑΓΓΛΙΑ

Ξεπέρασε τον Μπέκαμ και πάει για ρεκόρ ο Ρούνεϊ

Ξεπέρασε τον Μπέκαμ και πάει για ρεκόρ ο Ρούνεϊ
Ρούνεϊ

Ο Γουέιν Ρούνεϊ έφτασε τις 116 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της Αγγλίας απέναντι στην Σλοβακία και πλέον κυνηγά στην κορυφή τον Πίτερ Σίλτον που μετρά 125 εμφανίσεις.

Ιστορικό το παιχνίδι της Σλοβακίας με την Αγγλία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018. Ο Γουέιν Ρούνεϊ ξεκίνησε στο βασικό σχήμα των "λιονταριών" και συμπλήρωσε 116 συμμετοχές ξεπερνώντας τον Ντέιβιντ Μπέκαμ που βρισκόταν στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας.

Πλέον ο 30άχρονος άσος έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία, αφού οι 125 συμμετοχές του Πίτερ Σίλτον δεν είναι μακριά με τον Ρούνεϊ εξάλλου να δηλώνει πως θα αποσυρθεί μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ρωσία.

Θυμίζουμε πως ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε τη δυνατότητα να αγωνιστεί με τα χρώματα της Ιρλανδίας, όμως αρνήθηκε λέγοντας πως είναι Άγγλος μέχρι το... κόκκαλο!

Το ντεμπούτο του με τα "λιοντάρια" έκανε τον Φεβρουάριο του 2003 σε φιλική αναμέτρηση κόντρα στην Αυστραλία. Μάλιστα έγινε ο νεότερος, εκείνη την εποχή, που το πετυχαίνει σε ηλικία 17 ετών και 111 ημερών ( τον ξεπέρασε αργότερα ο Γουόλκοτ ).

Λίγους μήνες αργότερα ( 6 Σεπτεμβρίου του 2003 ) ο Ρούνεϊ έγινε και ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Αγγλίας, πετυχαίνοντας γκολ στο ματς απέναντι στα Σκόπια σε ηλικία 17 ετών και 317 ημερών.

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ