ΑΓΓΛΙΑ

Κέιν: "Σπουδαίο να με συγκρίνουν με Μέσι και Ρονάλντο"

Tottenham Hotspur's Harry Kane, front, celebrates after scoring a penalty during the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Arsenal at White Hart Lane in London, Sunday, April 30, 2017. (AP Photo/Alastair Grant)
Tottenham Hotspur's Harry Kane, front, celebrates after scoring a penalty during the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Arsenal at White Hart Lane in London, Sunday, April 30, 2017. (AP Photo/Alastair Grant) AP

Ο Χάρι Κέιν πέτυχε περισσότερα γκολ μέσα στο 2017 από ότι οι Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο κι αν μη τι άλλο αισθάνεται υπερήφανος για αυτό.

Το 2017 θα το θυμάται για πολλούς λόγους ο Χάρι Κέιν αφού οι επιδόσεις του ήταν αν μη τι άλλο εντυπωσιακές κατακτώντας δύο πρωτιές. Ο επιθετικός της Τότεναμ κατάφερε να σπάσει ένα ρεκόρ που κρατούσε από το 1995 και παράλληλα να πετύχει τα περισσότερα γκολ από κάθε άλλων μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος.

Ο Χάρι Κέιν μετά το χατ τρικ που πέτυχε κόντρα στην Σαουθάμπτον έφτασε τα 56 τέρματα μέσα στους τελευταίους δώδεκα μήνες (σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο).

Με αυτόν τον τρόπο νίκησε στην άτυπη μάχη τον Λιονέλ Μέσι και αναδείχθηκε κορυφαίος σκόρερ στην Ευρώπη για το 2017. Παράλληλα, έφτασε στα 39 τέρματα στην Premier League επίδοση που αποτελεί νέο ρεκόρ με το προηγούμενο να ανήκει στον Άλαν Σίρερ από το μακρινό 1995 όταν και εκείνος αγωνιζόταν στην Μπλάκμπερν.

Σε ερώτηση που του έγινε για το γεγονός ότι κατάφερε να σπάσει το δίπολο των Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο δήλωσε: "Είμαι πολύ περήφανος. Ο Μέσι και ο Ρονάλντο έχουν κυριαρχήσει στο ποδόσφαιρο για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι δύο από τους σπουδαιότερους παίκτες όλων των εποχών. Ακόμη και το να συγκρίνεσαι μαζί τους, να έχεις ανάλογα στατιστικά, είναι ένα σπουδαίο συναίσθημα".

Σε ό,τι αφορά το εάν το σκεφτόταν κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Σαουθάμπτον είπε: "Ήταν δύσκολο να μην το σκέφτομαι. Ήθελα να νικήσουμε, αλλά σαν επιθετικός ήθελα φυσικά να σκοράρω"

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ