ΑΓΓΛΙΑ

"Καλοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου οι νέοι ιδιοκτήτες της Νότιγχαμ"

ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ 44ου ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ 44ου ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ετοιμάζεται να αναλάβει τη Νότιγχαμ και ο προπονητής του συλλόγου, Μαρκ Γουόρμπαρτον, μίλησε για τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός και το τι θα κάνει στον αγγλικό σύλλογο.

Ο τεχνικός της Νότιγχαμ, Μαρκ Γουόρμπαρτον, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον -εκτός απροόπτου- νέο ιδιοκτήτη του συλλόγου, Βαγγέλη Μαρινάκη, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για "αποδεδειγμένα ποδοσφαιράνθρωπο".

Ο 54χρονος προπονητής έδωσε δύο συνεντεύξεις για το θέμα και στην πρώτη εξ αυτών δήλωσε για την επικείμενη ανάληψη του συλλόγου από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός και από τον Σωκράτη Κομινάκη.

"Άνθρωποι ανώτεροι από μένα ασχολούνται με αυτές τις περίπλοκες διεργασίες. Αλλά γνωρίζω ότι έχει γίνει μεγάλη πρόοδος. Περνάμε από διαδικασίες αυτήν τη στιγμή που χρειάζεται κάθε τέτοια διαδικασία. Ας ελπίσουμε ότι θα φτάσουμε σε θετική κατάληξη πολύ σύντομα".

Σε ερώτηση για το εάν έλαβε διαβεβαιώσεις για τον ίδιο και την ομάδα, τόνισε: "Έπρεπε να το κάνουμε, έπρεπε να ρωτήσουμε. Η καθυστέρηση, από μέρους μας, μας οδήγησε στο να απαιτήσουμε τις εγγυήσεις και τη διασφάλιση που χρειαζόμασταν. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που τις λάβαμε. Δεν έχω αμφιβολία ότι εάν όλα πάνε καλά, τότε οι στόχοι για την πρόοδο του συλλόγου θα είναι επιθετικοί. Οι φιλοδοξίες των ιδιοκτητών θα γίνουν πολύ ξεκάθαρες. Είναι αποδεδειγμένα ποδοσφαιράνθρωποι και ελπίζουμε ότι το πράγμα θα έχει θετική κατάληξη".

Όσο για το εάν υπάρχει στόχος τερματισμού στην πρώτη εξάδα που δίνει ελπίδες ανόδου, σημείωσε: "Οι στόχοι που θα μας θέσουν θα παραμείνουν ιδιωτικοί, αλλά γνωρίζουν το υπόβαθρο του συλλόγου και είναι καλοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου. Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν οι φίλαθλοι είναι ότι πρώτον, θα χτίσουν σταθερά θεμέλια και δεύτερον, όπως κάθε ιδιοκτήτης, θα πρέπει να εργαστούν υπό τους κανονισμούς του Financial Fair Play. Πρέπει να τους υπακούσουμε αυτούς τους κανονισμούς για να διασφαλίσουμε ότι ο σύλλογος βρίσκεται σε υγιή κατάσταση και προχωράει μπροστά. Αυτό δεν μπορεί να είναι βραχυπρόθεσμο".

Ο Άγγλος τεχνικός υπογράμμισε στο " BBC Nottingham" ότι θα υπάρξουν "4-5 ποιοτικές προσθήκες", ωστόσο το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς δεν θα έχει λυμένα χέρια λόγω του Financial Fair Play που ισχύει στην Championship και τους περιορισμούς που επιβάλει.

"Έχω επαφή με τα γεγονότα, αλλά πάντα έλεγα ότι οι πιο πάνω από μένα κάνουν τη σκληρή δουλειά. Οι διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα πρέπει να να ολοκληρωθούν και ελπίζω πολύ ότι θα φτάσουμε σε κατάληξη πολύ σύντομα. Έχουμε σχέδια να βάλουμε μπροστά και είμαι εντυπωσιασμένος από αυτά που έχω ακούσει. Είναι σημαντικό να γνωρίζω, για τους φιλάθλους, ότι οι νέοι ιδιοκτήτες που έρχονται, θα είναι περιορισμένοι από το FFP. Αυτό θα επηρεάσει κάθε σύλλογο. Είναι σημαντικό ότι αυτός ο σύλλογος θα προχωρήσει τώρα, με γερά θεμέλια".

"Παρ' όλα αυτά, νομίζω ότι οι οι φιλοδοξίες που θα έχουν για τον σύλλογο θα είναι επιθετικές. Γνωρίζουν που πρέπει να βρίσκεται ο σύλλογος. Γνωρίζουν την ιστορία του συλλόγου και γνωρίζουν τι θέλουν να επιτύχουν. Ελπίζω τα πράγματα να προχωρήσουν".

"Δεν βλέπω ένα καλοκαίρι όπου θα ρίξουμε χρήματα στην αγορά, γιατί υπάρχει το FFP. Οι φίλαθλοι είναι φυσιολογικό να ενθουσιάζονται αυτήν τη χρονική περίοδο. Ξεχνούν το ιδιοκτησιακό και πάνω απ' αυτό είναι η νέα σεζόν και ποιον θα αγοράσουμε. Το γεγονός είναι ότι το FFP είναι σε εφαρμογή για πολλούς λόγους. Πρέπει να υπακούσουμε αυτούς τους κανονισμούς. Πρέπει να χτίσουμε τον σύλλογο και να τον πάμε μπροστά σε γερά θεμέλια. Αυτό είναι πολύ σημαντικό".

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ