ΑΓΓΛΙΑ

"Ήξεραν για τις καταγγελίες και δεν έκαναν τίποτα"

"Ήξεραν για τις καταγγελίες και δεν έκαναν τίποτα"

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας η αγγλική Ομοσπονδία ποδοσφαίρου ήταν ενήμερη για τις καταγγελίες εις βάρος προπονητών ωστόσο δεν έκανε απολύτως τίποτα.

Ολοένα και μεγαλώνει το σκάνδαλο με τους παιδεραστές προπονητές στην Αγγλία με τα δεδομένα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας να προκαλούν σοκ. Πέρα από τις ομάδες οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις δωροδοκούσαν παίκτες για να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό και η Ομοσπονδία της Αγγλίας φέρεται να γνώριζε το τι συμβαίνει και να μην έκανε απολύτως τίποτα.

Αυτό αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια εκπομπής του BBC στην οποία μίλησε ένα από τους ποδοσφαιριστές που έχουν παραδεχτεί ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον προπονητή του.

Ο Ίαν Άκλεϊ υποστήριξε ότι ο πατέρας του είχε επικοινωνήσει με την ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας όμως δεν βρήκε καμία ανταπόκριση. Την ίδια ώρα και μία οργάνωση είχε αποκαλύψει ότι η FA αντιδρούσε αργά σε όλες τις καταγγελίες που έφταναν σε αυτή.

Ο Άκλεϊ τόνισε πως ο πατέρας του είχε στείλει πολλές επιστολές τόσο στους αρμόδιους φορείς της Κυβέρνησης όσο και στην ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στις οποίες ζητούσε καλύτερη προστασία και μεγαλύτερο έλεγχο στους προπονητές. Το 1997 το Channel 4 με αφορμή αυτές τις επιστολές είχε κάνει έρευνα σχετικά με τις υποθέσεις που αφορούσαν προπονητές στην Μάντσεστερ Σίτι, την Κρου και την Σαουθάμπτον.

"Αυτά έγινε στην εποχή που δεν υπήρχε το Internet και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όλα έχουν γραφτεί στο χέρι και ο πατέρας μου έγραψε επίμονα σε όλους όσους ήταν σε θέση να επηρεάσουν καταστάσεις ώστε να μεγαλώσουν οι πιθανότητες για να συμβεί κάτι. Αυτός ήταν ο βασικός του στόχος. Οι απαντήσεις που έλαβε ήταν το καλύτερο απορριπτικές. Πάντοτε του απαντούσαν ότι ήταν πρόβλημα κάποιου άλλου και όχι δικό τους.

Όχι μόνο επηρεάστηκα όταν έπεσα θύμα κακοποίησης, αλλά στη συνέχεια εγώ, ο πατέρας, αλλά και το ρεπορτάζ που έκανε το Channel 4 για να κρούσουμε τον κώδωνα δυνατά μας αγνόησαν για δεύτερη φορά" τόνισε μεταξύ άλλων ο Άκλεϊ στο BBC.

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ