ΑΓΓΛΙΑ

Η σκοτεινή πλευρά του Πολ Γκασκόιν

Η σκοτεινή πλευρά του Πολ Γκασκόιν
Γκασκόιν

Ο Πολ Γκασκόιν κατέρρευσε γι ακόμα μία φορά στους δρόμους της Αγγλίας λόγω του αλκοόλ και η ζωή του κρέμεται από μία κλωστή. Το Sport24.gr θυμάται ιστορίες από την "παρανοϊκή" πλευρά της ιδιοφυΐας του.

Ο αλκοολισμός, ο τζόγος και άλλες εξαρτήσεις θεωρούνται από διάφορους επιστήμονες ως αρρώστιες, αφού οι ασθενείς έχουν προδιάθεση από μικρή ηλικία και σιγά-σιγά, μεγαλώνοντας, βγαίνουν στην επιφάνεια στην πρώτη ευκαιρία που θα παρουσιαστεί.

Πάνω-κάτω τα ίδια ισχύουν και για τον Γκάζα. Στα 47 του χρόνια έχει καταστρέψει το συκώτι του και μοιάζει περισσότερο με ηλικιωμένο παρά για άνθρωπο που βρίσκεται λίγο πριν τα 50. Η αλήθεια βέβαια είναι πως προσπάθησε πολλές φορές να αντιμετωπίσει τον εφιάλτη του αλκοολισμού δίχως αποτέλεσμα.

Μετά από λίγο διάστημα νοσηλείας τα παρατάει και κυλάει εκ νέου στον βούρκο των καταχρήσεων. Τελευταίο κρούσμα πριν λίγες ημέρες. Τον βρήκαν αναίσθητο έξω από το σπίτι του παρέα με ένα μπουκάλι Τζιν, λίγους μήνες αφού βγήκε από κλινική αποτοξίνωσης. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και ζήτησε τη βοήθεια των δικών του ανθρώπων με σκοπό να ξεπεράσει επιτέλους το πρόβλημα του.

Πρώτο βήμα η παραδοχή

Το 1998 ο Πολ Γκασκόιν παραδέχθηκε ανοιχτά το πρόβλημα του και ξεκίνησε συστηματική θεραπεία για να αντιμετωπίσει τον αλκοολισμό. Αφορμή στάθηκε το γεγονός πως ήπιε 32 σφηνάκια από ουίσκι με αποτέλεσμα να τον βρουν... κόκκαλο.

Δυστυχώς το ποδόσφαιρο λειτούργησε αρνητικά για τον Γκάζα, αφού βγήκε με δική του απόφαση από το πρόγραμμα και συνέχισε να παίζει μπάλα στην Αγγλία (Μίντλεσμπρο). Φυσικά στην κατάσταση που ήταν δεν γινόταν να αποδώσει.

Έτσι από το 2000 μέχρι και το 2002 μπαινόβγαινε σε κλινικές της Αγγλίας και της Αμερικής για να λύσει μία και καλή το πρόβλημα. Σε κάποια φάση της ζωής του τα κατάφερε, όμως όταν το 2004 έκοψε τη μπάλα, άρχισε η κατρακύλα.

Κατέστρεψε το σώμα του

Σε αυτά τα δέκα τελευταία χρόνια ο Γκάζα έχει πιει έναν ωκεανό. Αποτέλεσμα; Κατεστραμμένο συκώτι, βίαιη συμπεριφορά, ψυχολογικά προβλήματα και κατάθλιψη.

Η σκοτεινή πλευρά του Πολ Γκασκόιν
Γκασκόιν

Το χειρότερο επεισόδιο που είχε πάντως ο πρώην μέσος συνέβη το 2008 σε ένα ξενοδοχείο στο Νιούκαστλ, όταν και συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να δώσει τέλος στη ζωή του, πιθανότητα χωρίς να το έχει καταλάβει λόγω του αλκοόλ.

This is the end(;)

Που βρίσκεται σήμερα ο 47άχρονος Γκάζα; Στη χειρότερη φάση της ζωής του. Οι γιατροί του έδωσαν μία από τις τελευταίες προειδοποιήσεις, τονίζοντας του πως αν δεν αποφασίσει να περάσει ένα μεγάλο μέρος του χρόνου του σε ειδική κλινική για το αλκοόλ, σύντομα ο οργανισμός του θα καταρρεύσει.

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ