ΑΓΓΛΙΑ

Γιαγιά Τουρέ κατά δημοσιογράφων

Γιαγιά Τουρέ κατά δημοσιογράφων

Με τους δημοσιογράφους στην Αγγλία τα έβαλε ο Γιαγιά Τουρέ επισημαίνοντας ότι τα όσα κάνει στον αγωνιστικό χώρο δεν αναγνωρίζονται όσο θα έπρεπε.

Στη "L' Equipe" μίλησε ο Γιαγιά Τουρέ και ξεσπάθωσε κατά των δημοσιογράφων στην Αγγλία. Ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι φαίνεται ότι τα "μάζευε" εδώ και καιρό και με την ευκαιρία της συνέντευξης που έδωσε τα έβγαλε προς τα έξω.

"Τις τελευταίες εβδομάδες οι δημοσιογράφοι κάνουν λόγο για ένα νέο ξεκίνημα για μένα. Αλλά για ποιο νέο ξεκίνημα μιλάνε; Έρχομαι από μια σεζόν όπου η Σίτι ήταν δεύτερη στο πιο δύσκολο πρωτάθλημα του κόσμου.

Πέτυχα 12 γκολ κι έπρεπε να αφήσω την ομάδα για να παίξω στο Κόπα Άφρικα. Έχασα σχεδόν δύο μήνες γι’ αυτό και μετά με κατέκριναν γιατί δεν πέτυχα τόσα γκολ όσα πέρσι. Καταλαβαίνετε πως νιώθω αηδιασμένος. Εδώ, όταν τα πράγματα πάνε άσχημα, οι Άγγλοι δημοσιογράφοι εστιάζουν στα λάθη, ενώ όταν πάνε καλά δεν λένε τίποτα" ήταν το πρώτο του σχόλιο και συνέχισε: "Πάντα χρησιμοποιούσαν διάφορους τρόπους για να με αποπροσανατολίσουν. Συχνά νιώθω δυστυχισμένος. Τα πράγματα δεν είναι όπως θα έπρεπε. Δεν θα έπρεπε να μας ενδιαφέρουν περισσότερο τα θετικά από τα αρνητικά; Εμείς οι Αφρικανοί θέλουμε όταν κάνουμε κάτι καλό να μας επιβραβεύουν, γιατί όταν συμβαίνει αυτό μπορείς να προοδεύσεις".

Φυσικά, αναφέρθηκε και στα σχόλια που είχαν ακουστεί όταν υπέγραψε: "Όταν ήρθα στη Σίτι το 2010, άκουσα κόσμο να λέει ότι θα σκότωνα το ποδόσφαιρο. Είχα έρθει από την Μπαρτσελόνα σαν παίκτης που δεν έπαιζα πολύ τους προηγούμενους μήνες και δεν το καταλάβαιναν. Ο Τύπος μιλούσε για το συμβόλαιό μου, λέγοντας πως είναι ντροπή. Όμως εγώ είχα έρθει στην ομάδα για να τη βοηθήσω να προοδεύσει και να πάρει τίτλους.

Πολλοί, κάποια τέρατα, είχαν γελάσει όταν το είχα πει αυτό. Αναρωτιόντουσαν τι θα μπορούσα να κάνω εγώ για να αλλάξει η Σίτι. Και είδατε μετά τι έγινε. Κερδίσαμε σχεδόν τα πάντα. Τα καταφέραμε, αλλά κανένας δεν είπε τίποτα. Είναι αηδιαστικό. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι πολύ έξυπνοι. Δεν συνηθίζω να δίνω συνεντεύξεις για να προκαλέσω, απλώς λέω ό,τι σκέφτομαι. Υπέφερα για χρόνια και τώρα αποφάσισα να μιλήσω".

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ