ΑΓΓΛΙΑ

Ένοχος για ρατσιστικό σχόλιο ο Γκασκόιν

Ένοχος για ρατσιστικό σχόλιο ο Γκασκόιν

Ο Πολ Γκασκόιν αντιμετωπίζει νέο πρόβλημα, αυτήν τη φορά όχι με το αλκοόλ, αλλά με την καταδίκη του για ρατσιστικό σχόλιο.

Ο Πολ Γκασκόιν κρίθηκε ένοχος για ρατσιστικό σχόλιο σε σόου και καλείται να πληρώσει πρόστιμο 1.000 λιρών και άλλο τόσο ως αποζημίωση στο θύμα και 500 λίρες ως δικαστικά έξοδα.

Ο "Γκάζα" συνεχίζει να προσθέτει επεισόδια στο πλούσιο εξωαγωνιστικό βιογραφικό, αυτήν τη φορά εξαιτίας του "An Evening With Gazza in Wolverhampton", μιας live παρουσίας του στις 30 Νοεμβρίου 2015 που προκάλεσε αντιδράσεις λόγω ρατσιστικής συμπεριφοράς.

Το αστείο αφορούσε έναν μαύρο υπάλληλο σεκιούριτι που βρισκόταν στην εκδήλωση. "Μπορείς να χαμογελάσεις ώστε να σε βλέπω", ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ο βετεράνος Άγγλος διεθνής ποδοσφαιριστής μπροστά σε κοινό τουλάχιστον 1.000 ατόμων.

Το θύμα είπε στο δικαστήριο ότι ο Γκασκόιν ήταν "ήρωάς" του και ότι το περιστατικό τον ανάγκασε να βιώσει ξανά ρατσιστικές συμπεριφορές του παρελθόντος.

Ο 49χρονος Γκασκόιν αρχικά είχε δηλώσει αθώος, ωστόσο άλλαξε την απόφασή του πριν από την κατάθεση του πρώτου μάρτυρα κατηγορίας. Ο δικαστής υποστήριξε ότι με αυτήν την κίνηση, ο Γκασκόιν παραδέχθηκε τον "διαχωρισμό" του θύματος, Έρολ Ρόου, με βάση το χρώμα του δέρματός του.

"Είναι ο υποβόσκον ρατσισμός χαμηλού επιπέδου που πρέπει να αντιμετωπίσει η κοινωνία. Ζούμε στον 21ο αιώνα. Ωρίμασε ή κράτα το στόμα σου κλειστό", εξήγησε ο δικαστής.

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ