ΑΓΓΛΙΑ

Έγραψε ιστορία ο Ιχεανάτσο

AFC Bournemouth's Lewis Cook, left, and Leicester City's Kelechi Iheanacho battle for the ball during the English Premier League soccer match between AFC Bournemouth and Leicester City at the Vitality Stadium, Bournemouth, England. Saturday, Sept, 30, 2017. (Simon Cooper/PA via AP)
AFC Bournemouth's Lewis Cook, left, and Leicester City's Kelechi Iheanacho battle for the ball during the English Premier League soccer match between AFC Bournemouth and Leicester City at the Vitality Stadium, Bournemouth, England. Saturday, Sept, 30, 2017. (Simon Cooper/PA via AP) AP

Το γκολ που πέτυχε ο Ιχεανάτσο κόντρα στη Φλίτγουντ, ήταν το πρώτο στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου που κατακυρώθηκε μέσω του VAR. (video)

Με δύο γκολ του Κελέτσι Ιχεανάτσο, η Λέστερ κέρδισε στο "King Power" με σκορ 2-0 την Φλίτγουντ και πήρε το εισιτήριο για την φάση των "16" του FA Cup.

Το δεύτερο τέρμα του Νιγηριανού επιθετικού ήρθε στο 77ο λεπτό από ασίστ του Ριγιάντ Μαχρέζ και έγραψε ιστορία, καθώς ήταν το πρώτο στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου που κατακυρώθηκε μέσω του VAR.

Ο Μαχρέζ πάσαρε στον Ιχεανάτσο ανάμεσα σε τρεις αντιπάλους και ο Νιγηριανός έσκαψε τον αντίπαλο γκολκίπερ για το 2-0, ωστόσο το τέρμα του αρχικά ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ο επόπτης Λι Μπετς σήκωσε το σημαιάκι του στη φάση και ο ρέφερι Τζον Μος υπέδειξε παράβαση.

Ωστόσο η φωνή του Μάικ Τζόουνς στο ακουστικό στάθηκε αρκετή για να αλλάξει η απόφαση, αφού ενημέρωσε τον διαιτητή πως το VAR δείχνει ότι το τέρμα πρέπει να μετρήσει κανονικά, αφού ο Ιχεανάτσο καλυπτόταν.

"Έχω παρακολουθήσει τη λειτουργία του στη Γερμανία και εκεί δεν είναι πολύ θετικοί στη χρήση του VAR. Πολλές φορές δεν είναι 100% ξεκάθαρο και εμποδίζει το παιχνίδι.

Γενικά, ας μην μπερδεύουμε πολύ το ποδόσφαιρο. Το παιχνίδι είναι όμορφο, αφήστε το να είναι αγνό και φτιαγμένο μέσα και από τα ανθρώπινα λάθη των διαιτητών", ήταν η επισήμανση του Ούβερ Ρόσλερ, τεχνικού της Φλίτγουντ, μετά το τέλος του αγώνα.

Simon Cooper/PA via AP



TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ