ΑΓΓΛΙΑ

Baby City - "Μπέμπηδες" 9-0

Baby City - "Μπέμπηδες" 9-0

Η Σίτι συνέτριψε με 9-0 τη Γιουνάιτεντ στο ντέρμπι του Μάντσεστερ για το πρωτάθλημα U14. Στις μικρές ομάδες των "πολιτών" αγωνίζονται γιοι ποδοσφαιριστών που φόρεσαν επί χρόνια τη φανέλα της Γιουνάιτεντ.

Μπορεί να είναι για το πρωτάθλημα U14 αλλά η αντιπαλότητα μεταξύ των ομάδων της ίδιας πόλης, αλλά και η έκταση του σκορ αποκτά τη δική της σημειολογία. Η Μάντσεστερ Σίτι συνέτριψε με 9-0 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Πολλοί στο Νησί μιλούν τη next generation των "πολιτών", πρωταθλητών στην κατηγορία U13 την περασμένη σεζόν. Το ίδιο περίφημα τα καταφέρουν και οι υπόλοιπες μικρές ομάδες. Η U15 της Σίτι συνέτριψε με 6-0 την αντίστοιχη της Λίβερπουλ, η U18 έχει ξεκινήσει με πέντε νίκες.

Αλλά στο Μάντσεστερ και στην Αγγλία γενικότερα, λειτουργούν με τρόπο διαφορετικό. Πολλοί ποδοσφαιριστές που έχουν ταυτιστεί με την πρώτη ομάδα ενός συγκεκριμένου κλαμπ, δεν διστάζουν να στείλουν τα παιδιά τους στις ακαδημίες της "μισητής" αντιπάλου.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των Φιλ Νέβιλ, Ρόμπιν φαν Πέρσι και Ντάρεν Φλέτσερ που έχουν στείλει του γιους τους στις ακαδημίες της Μάντσεστερ Σίτι. Κάτι αδιανόητο, τουλάχιστον για τα ελληνικά δεδομένα.

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ