ΑΓΓΛΙΑ

Αλλάζουν οι κανονισμοί από του χρόνου στην Premier League

Chelsea's Eden Hazard, centre, competes for the ball with Watford's goalkeeper Heurelho Gomes, below, during the English Premier League soccer match between Chelsea and Watford at Stamford Bridge stadium in London, Monday, May 15, 2017. (AP Photo/Tim Ireland)
Chelsea's Eden Hazard, centre, competes for the ball with Watford's goalkeeper Heurelho Gomes, below, during the English Premier League soccer match between Chelsea and Watford at Stamford Bridge stadium in London, Monday, May 15, 2017. (AP Photo/Tim Ireland) AP

Η FA αυστηροποιεί τους κανονισμούς για την εξάλειψη του "θεάτρου" από το αγγλικό ποδόσφαιρο, τιμωρώντας τους παραβάτες ακόμα και μετά από το τέλος των αγώνων.

Δράση αναλαμβάνει η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας (FA) ώστε να εξαλείψει το φαινόμενο του "θεάτρου" κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικών αγώνων στη χώρα.

Στην ιστοσελίδα της FA ανακοινώθηκαν οι νέοι πειθαρχικοί κανονισμοί, οι οποίοι αφορούν τη σεζόν 2017-2018 και οι οποίοι προσθέτουν στους ήδη υπάρχοντες την παράβαση της "επιτυχούς εξαπάτησης διαιτητή".

Σύμφωνα με τον νέο κανονισμό, όταν υπάρχει ξεκάθαρη περίπτωση παραπλάνησης ενός διαιτητή από "θέατρο", το οποίο προκάλεσε συνέπειες όπως πέναλτι ή αποβολή αντιπάλου, η FA θα παρεμβαίνει και θα λαμβάνει αποφάσεις με αναδρομική ισχύ.

Οι φάσεις οι οποίες ξεφεύγουν από τους αρμοδίους κατά τη διάρκεια των αγώνων θα εξετάζονται από μία επιτροπή τριών πρώην διαιτητών, οι οποίοι θα έχουν την αρωγή τηλεοπτικών πλάνων, που θα εξετάζουν ο καθένας ξεχωριστά.

Σε περίπτωση που ένας ποδοσφαιριστής κριθεί ένοχος για "θέατρο", τότε θα τιμωρηθεί με δύο αγωνιστικές, όπως προβλέπει ο νέος πειθαρχικός κώδικας της ομοσπονδίας.

Τα τελευταία τρία χρόνια 67 ποδοσφαιριστές της Premier League έχουν τιμωρηθεί με κίτρινη κάρτα για "θέατρο" από τον διαιτητή.

Photo credits: AP Photo/Tim Ireland

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ