ΑΓΓΛΙΑ

Αllardyce: 66 ημέρες, 23 ώρες και 50 λεπτά

Αllardyce: 66 ημέρες, 23 ώρες και 50 λεπτά

Ο Sam Allardyce κράτησε μόλις 67 ημέρες τη θέση του, ως προπονητής της Αγγλίας. Ήταν 66 ημέρες, 23 ώρες και 50 λεπτά περισσότερες από τον κάτοχο του ρεκόρ για την πιο σύντομη θητεία όλων των εποχών. Spoiler: η λίστα περιλαμβάνει και μέλος ελληνικής ομάδας.

Η Daily Telegraph περιόρισε τη θητεία του Sam Allardyce, ως ομοσπονδιακού προπονητή της Αγγλίας, στις 67 ημέρες. Ο τρόπος ήταν απλός: αποκάλυψε αυτό που πέρασε στην ιστορία ως σκάνδαλο , με ντοκουμέντα να αποδεικνύουν -πέρα πάσης αμφιβολίας- πως ήταν πρόθυμος να διευκολύνει επιχειρηματίες για επενδύσεις από Κίνα και Σιγκαπούρη, έδινε συμβουλές για το πώς μπορούν να παρακαμφθούν οι "ηλίθιοι" όπως είπε, κανονισμοί της FA για τις μεταγραφές και μιλούσε υποτιμητικά για συνεργάτες του στην εθνική.

Η ομοσπονδία τον "τελείωσε" με συνοπτικές διαδικασίες και οι Βρετανοί έκαναν το αυτονόητο. Έψαξαν τους ανταγωνιστές του. Η λίστα δεν περιλαμβάνει την τελευταία δική μας περίπτωση. Ποια; Αυτή του Victor Sanchez , ο οποίος ανέλαβε τον Ολυμπιακό στις 23/6 και απομακρύνθηκε στις 5/8. Κάνε την πρόσθεση και θα δεις ότι πρόκειται για 44 ημέρες. Αυτός ο αριθμός είναι ρεκόρ. Από πού προκύπτει αυτό; Από τη λίστα του ESPN με τις μικρότερες θητείες, που θέλει τις 44 ημέρες του Brian Clough στη Leeds να είναι στο Νο6! Eίχε πληρώσει με αυτόν τον τρόπο, τη "σκληρή αγάπη" που είχε δείξει στους παίκτες του -τους οποίους έβριζε επί σειρά ετών, πριν γίνει προπονητής τους.

Για να κάνουν τέτοιο χαμό οι Άγγλοι, επί του αριθμού των ημερών που είχε τη δουλειά ο Allardyce θα σκέφτηκες ότι δεν έχουν συνηθίσει οι άνθρωποι σε καταστάσεις σαν και αυτές που ζούμε εδώ ή σε χώρες σαν την Ελλάδα. Γράψε λάθος και έλα να δεις... τις καλύτερες επιδόσεις τους.

Αllardyce: 66 ημέρες, 23 ώρες και 50 λεπτά

Το ρεκόρ που δύσκολα θα καταφέρουμε να "σπάσουμε" και εμείς (είπαμε είμαστε καλοί, αλλά όχι ΤΟΣΟ καλοί) το έχει ο Leroy Rosenior, ο οποίος επέστρεψε το 2007 στην Torquay United FC (μέλος της National League), ομάδα που είχε αναλάβει για 3 1/2 χρόνια πριν φύγει το 2006. Προγραμματίστηκε συνέντευξη Τύπου, στην οποία έγινε η ανακοίνωση, αλλά πριν προλάβει να φύγει από την αίθουσα, είχε πουληθεί ο σύλλογος και το νέο αφεντικό δεν τον ήθελε! Άρα μια που είπε "γεια" και μια που είπε "αντίο".

Ο Bielsa των δύο ημερών

Ο Marcelo Bielsa ήταν ο προπονητής που επέλεξε η Lazio στις 6 Ιουλίου του 2016. Ο Αργεντινός συμφώνησε με την πρόταση που του απηύθυναν. Δυο ημέρες αργότερα αναθεώρησε. Γιατί; "Μια από τις βασικές προϋποθέσεις που είχα θέσει για να αναλάβω, ήταν να κάνουμε τουλάχιστον τέσσερις μεταγραφές έως τις 5/7, για να είναι μαζί μας στην προετοιμασία. Δεν κάναμε έστω μία. Βάσει της μεθόδου μου, χρειαζόμουν ό,τι είχα ζητήσει για να λειτουργήσει το πρόγραμμα μου. Ήθελα να "κλειστούν" εγκαίρως οι παίκτες". Αυτό δεν έγινε και εκείνος χαιρέτησε. Η Lazio του έκανε μήνυση και ζητούσε αποζημίωση 50 εκατ. ευρώ.

Ο Gian Piero Gasperini των τριών παιχνιδιών

Στις 24/6 του 2011 ανακοινώθηκε πως θα καλύψει το κενό του Leonardo, στον πάγκο. Το όνομα του Gian Piero Gasperini που προκάλεσε μια κάποια έκπληξη, δεδομένου και ότι είχε απολυθεί από τη Genoa το Νοέμβριο του 2010/ Γενικά όμως, δεν θα έλεγες ότι είχε κάνει θραύση. Ανέλαβε, εφήρμοσε το αγαπημένο του 3-4-3, με παίκτες που δεν ένιωθαν και πολύ άνετα σε αυτό, έχασε το Supercoppa από τη Milan, το πρώτο παιχνίδι του Champions League (ήταν εντός έδρας), από την Trabzonspor και το πρώτο ματς της Serie A από τη νεοφώτιστη Novara. Ακολούθως, έχασε και τη δουλειά του.

Αυτό είναι το ΤΟΡ3. Δες τι άλλο υπάρχει στην ιστορία.

Όνομα Ομάδα Έτος Θητεία
Βill Lambton Scunthorpe 1959 3 ημέρες
Dave Bassett Crystal Palace 1984 4 ημέρες
Βilly McKinlay Watford 2014 8 ημέρες
Tommy Docherty QPR 1968 4 ματς
Jose Antonio Camacho Real Madrid 1998 23 ημέρες
Steve Coppell Manchester City 1996 33 ημέρες

Τι έχει κρατήσει περισσότερο από τη θητεία του Allardyce

Η Guardian επιχείρησε να βρει τι έχει διαρκέσει περισσότερο από τις 67 ημέρες του Allardyce στη "δουλειά των ονείρων" του. Κατέληξε στα εξής:

#1 Το σερί σκοραρίσματος του Jamie Vardy

Ο επιθετικός της Leicester παραβίασε αντίπαλες εστίες σε 11 διαδοχικά ματς της περυσινής Premier League, σε διάστημα 92 ημερών. Κάπως έτσι, διέλυσε το ρεκόρ του Ruud van Nistelrooy, στην αγγλική λίγκα. Ο Ολλανδός είχε χρειαστεί το διάστημα από τον Μάρτιο έως τον Αύγουστο του 2003 για να σκοράρει σε 10 συναπτά παιχνίδια. Ο Vardy έκανε ό,τι έκανε, από τις 29 Αυγούστου έως τις 28 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους.

#2 Η υποψηφιότητα του Owen Smith για την ηγεσία στο κόμμα των Εργατικών

Ο τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός παραγωγός του BBC ήταν ο μοναδικός αντίπαλος του Jeremy Corbin, με τους συναδέλφους του να ενημερώνουν πως ανήκει στην "ελαφρά αριστερά" του κόμματος. Διεκδικούσε το χρίσμα επί 74 ημέρες. Αποσύρθηκε όταν κατάλαβε πως δεν υπάρχει περίπτωση να νικήσει.

#3 Ο γάμος της Kim Kardashian με τον Kris Humphries

Η παγκοσμίου φήμης celebrity είχε παντρευτεί το 2011 τον τότε NBAer, Kris Humphries. Χώρισαν 72 ημέρες αργότερα. Ο λεγάμενος έμαθε τα μαντάτα, λίγες ώρες πριν τα μάθει όλος ο κόσμος. Ο λόγος του διαζυγίου ήταν "αδιάλλακτες διαφορές". Εκείνη είχε πει πως "το σκέφτηκα πολύ σοβαρά πριν πάρω την απόφαση". Πότε πρόλαβε; Μόνο εκείνη ξέρει. Το ζευγάρι είχε "βγάλει" 16 εκατ. ευρώ από το γάμο -μέσω των συμφωνιών με media και χορηγούς. Δηλαδή, κάθε μέρα του γάμου τους γίνονταν πλουσιότεροι κατά 223.000 ευρώ.

#4 Η μεγαλύτερη παρτίδα Monopoly

Το συγκεκριμένο επιτραπέζιο παιχνίδι υπάρχει στην αγορά τα τελευταία 81 χρόνια. Ο "κύριος Monopoly" θεωρείται ο "πατέρας" των σύγχρονων επιτραπέζιων. Το 1974 είχε σημειωθεί το πρώτο ρεκόρ και ήταν 67 διαδοχικές ώρες. Άνηκε σε φοιτητές του University of Michigan. Το 1983 κατεγράφη στα βιβλία το παιχνίδι 350 δυτών που έπαιξαν υποβρύχια για 1080 ώρες. Τη νέα χιλιετία, Αμερικανοί φοιτητές το τερμάτισαν, παίζοντας για 70 διαδοχικές ημέρες (1680 ώρες). Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει η παραγωγός εταιρία.

#5 Ο εγκλωβισμός 33 Χιλιανών ανθρακωρύχων

Στις 13/10 του 2010 ολοκληρώθηκε η διάσωση των 33 ανθρακωρύχων που είχαν παγιδευτεί μισό μίλι κάτω από τη γη, όταν κατέρρευσε το ορυχείο χαλκού στο οποίο εργάζονταν, στη Βόρεια Χιλή. Η περιπέτεια τους είχε ξεκινήσει στις 5/8 του 2010. Οι συνέπειες του εγκλωβισμού τους για 69 ημέρες ήταν τεράστιες. Οι περισσότεροι δεν κατάφεραν να διαχειριστούν το ψυχολογικό τραύμα και κατέφυγαν σε καταχρήσεις.

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ