PREMIER LEAGUE

"Χολή" από Λίνεκερ για την Premier League

Gary Lineker poses for photographers upon arrival to the world premiere of the film The Hunger Games Mockingjay Part 1 in London, Monday, Nov. 10, 2014. (Photo by Joel Ryan/Invision/AP)
Gary Lineker poses for photographers upon arrival to the world premiere of the film The Hunger Games Mockingjay Part 1 in London, Monday, Nov. 10, 2014. (Photo by Joel Ryan/Invision/AP) JOEL RYAN/INVISION/AP

Ο Γκάρι Λίνεκερ, μία από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες της Αγγλίας, εκνευρίστηκε διότι εταιρία στατιστικών τον... ξέχασε σε μία ανάρτηση για τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ενοχλημένος εμφανίστηκε ο Γκάρι Λίνεκερ από την πιο διάσημη εταιρία παροχής και ανάλυσης στατιστικών "Opta", η οποία παρουσιάζει τα στοιχεία της σχεδόν αποκλειστικά υπό το πρίσμα της Premier League.

Η αναμόρφωση του αγγλικού πρωταθλήματος το 1992 άλλαξε σελίδα στο εγχώριο προϊόν, ωστόσο αρκετές φορές... απαλείφεται η ιστορία 100 ετών και άνω, ειδικά σε στατιστικά, όπου είναι πολύ δύσκολη έως αδύνατη η ικανοποιητική συλλογή τους από το 1888-1889, όταν διεξήχθη και το πρώτο πρωτάθλημα στη χώρα.

Με αφορμή, λοιπόν, την πιθανή αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο από τη Ρεάλ και την εξίσου πιθανή επιστροφή του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η "Opta" θύμισε ότι ο Πορτογάλος ήταν ο τελευταίος ποδοσφαιριστής που σκόραρε πάνω από 40 φορές για έναν σύλλογο της Premier League (42 το 2007-2008).

Ο Λίνεκερ φαίνεται πως δεν είδε με καλό μάτι αυτό το tweet, αφού και ο ίδιος το είχε καταφέρει αυτό, έστω κι αν το έκανε προ 1992 και δημιουργίας της Premier League.

"Έλα τώρα, όλοι το έχουμε κάνει αυτό... Ουπς, συγγνώμη, ξέχασα ότι το ποδόσφαιρο υπάρχει μόνο από τότε που γεννήθηκε η Premier League", ήταν το δηκτικό tweet του σπουδαίου Άγγλου βετεράνου.

Βέβαια, στην προκειμένη περίπτωση ο 56χρονος νυν παρουσιαστής του "BBC" και του "BT Sport" πιάστηκε κάπως... αδιάβαστος για τις προσωπικές επιδόσεις του, αφού παράτα 281 τέρματα που σημείωσε σε 567 επαγγελματικούς αγώνες, η καλύτερη συγκομιδή του ήρθε το 1985-1986, στη μοναδική χρονιά του στην Έβερτον, με 38 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις, ήτοι όχι πάνω από 40.

Photo credtis: Photo by Joel Ryan/Invision/AP

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ