PREMIER LEAGUE

Χειμερινή διακοπή στην Premier League τον Φεβρουάριο

Chelsea's Willian, right, challenges for the ball with Manchester United's Paul Pogba during the English Premier League soccer match between Manchester United and Chelsea at the Old Trafford stadium in Manchester, England, Sunday, Feb. 25, 2018. (AP Photo/Rui Vieira)
Chelsea's Willian, right, challenges for the ball with Manchester United's Paul Pogba during the English Premier League soccer match between Manchester United and Chelsea at the Old Trafford stadium in Manchester, England, Sunday, Feb. 25, 2018. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ των "Times", η Αγγλική Ομοσπονδία σε συνεργασία με τις Premier League και Football League, προχώρησαν σε μία απόφαση-σταθμό, αφού απ' τη σεζόν 2019-20 θα υπάρχει χειμερινή διακοπή στα πρωταθλήματα διάρκειας δύο εβδομάδων!

Η χειμερινή διακοπή των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων τείνει να γίνει συνήθεια. Μία απ' τις λίγκες που, μέχρι πρότινος, εμφανίζονταν αρνητικές σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ήταν η αγγλική. Ωστόσο, το βεβαρημένο αγωνιστικό πρόγραμμα, σε συνδυασμό με τις αποτυχίες των ομάδων στο Champions League τα τελευταία χρόνια, "ανάγκασαν" την Αγγλική Ομοσπονδία, την Premier League και τη Football League, να προχωρήσουν σε μία απόφαση-σταθμό.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το αποκλειστικό ρεπορτάζ των " Times", οι διοικούντες το αγγλικό ποδόσφαιρο έδωσαν τα χέρια προκειμένου να υπάρξει "winter break" (σ.σ. χειμερινή διακοπή), διάρκειας δύο εβδομάδων κάθε Φεβρουάριο! Για να πραγματοποιηθεί αυτή η σημαντική αλλαγή, θα πρέπει τα παιχνίδια του 5ου γύρου του FA Cup να μετατεθούν μεσοβδόμαδα αντί για Σαββατοκύριακο, αλλά και να μην υπάρχουν ρεβάνς σε περίπτωση ισοπαλίας. Αυτό σημαίνει πως η Ομοσπονδία θα κληθεί να πληρώσει ένα πρόστιμο στα τηλεοπτικά δίκτυα που έχουν τα δικαιώματα λόγω αθέτησης της αρχικής συμφωνίας.

Στόχος, μέσω αυτής της κίνησης, είναι κάθε ομάδα και κατ' επέκταση κάθε ποδοσφαιριστής να έχει τουλάχιστον 13 ημέρες ξεκούρασης, ενώ ωφελημένη θα βγει κι η εθνική Αγγλίας που εκείνο το διάστημα θα έχει αγώνες για την προκριματική φάση είτε του Euro είτε του Παγκοσμίου Κυπέλλου κι άρα θα έχει ξεκούραστους τους παίκτες.

Η νέα μορφή πρωταθλήματος να τεθεί σε ισχύ απ' τη σεζόν 2019-20, με τα μισά παιχνίδια της αγωνιστικής να διεξάγονται τη μία εβδομάδα και τα υπόλοιπα την άλλη εκείνη την περίοδο. Θυμίζουμε πως winter break υπάρχει ήδη σε Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία.

Δείτε το δημοσίευμα:

Χειμερινή διακοπή στην Premier League τον Φεβρουάριο

Photo Credits: AP Photo/Rui Vieira

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ