PREMIER LEAGUE

Τρίποντο-βάλσαμο για Τσέλσι, γκολ ο Πέδρο

Τρίποντο-βάλσαμο για Τσέλσι, γκολ ο Πέδρο

Η Τσέλσι, αν και τα χρειάστηκε, πήρε την πρώτη φετινή της νίκη στην Premier League, επικρατώντας με 3-2 της Γουέστ Μπρομ εκτός έδρας, παίζοντας με δέκα παίκτες από το 55'. Γκολ ο Πέδρο, έχασαν πέναλτι στο 0-0 οι γηπεδούχοι (VIDEOS).

Έπρεπε να έρθει η... τρίτη και φαρμακερή για να πάρει το πρώτο φετινό της τρίποντο στην Premier League η Τσέλσι. Μάλιστα, έβαλε και τρία γκολ η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο, που πέρασε με 3-2 από την έδρα της Γουέστ Μπρομ και έκανε σεφτέ.

Μάλιστα, το διπλό ήρθε με μεγάλη δυσκολία για τους περσινούς πρωταθλητές, διότι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 55' λόγω αποβολής με κόκκινη κάρτα του Τζον Τέρι. Παρ' όλα αυτά, άντεξαν και χαμογέλασαν για παρθενική φορά την τρέχουσα σεζόν.

Στα αξιοσημείωτα για τους γηπεδούχους το γεγονός πως ο Πέδρο άνοιξε λογαριασμό μόλις στην πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα της Τσέλσι, ανοίγοντας μάλιστα το σκορ στο 20ο λεπτό για τους Λονδρέζους. Πιο ονειρεμένο ντεμπούτο δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο Ισπανός μεσοεπιθετικός, ο οποίος αποκτήθηκε πριν λίγες ημέρες από την Μπαρτσελόνα και έβαλε την... υπογραφή του από το πρώτο κιόλας παιχνίδι του στην Premier League.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Έξι λεπτά νωρίτερα, ο Τιμπό Κουρτουά έπιασε πέναλτι του Μόρισον, αποκρούοντας με τα πόδια, ενώ στο 30' οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ με τον Ντιέγκο Κόστα, σε μια φάση που συμμετείχε ο Πέδρο, κάνοντας διαγώνιο, προτού στείλει εν συνεχεία την μπάλα στα δίχτυα ο Ισπανοβραζιλιάνος επιθετικός με προβολή. Ο Μόρισον πήρε το αίμα του πίσω, μειώνοντας στο 36', αλλά ο Αθπιλικουέλτα στο 43' έδωσε εκ νέου αέρα δυο τερμάτων στην Τσέλσι. Το 3-1 ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους...

Στην επανάληψη, ο Τέρι έκανε δύσκολα τα πράγματα για την ομάδα του, αφήνοντάς την με δέκα παίκτες από το 55', οι γηπεδούχοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ με τον Μόρισον τέσσερα λεπτά μετά, μετέπειτα πίεσαν πολύ τους Λονδρέζους για την ισοφάριση, έχασαν ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν τουλάχιστον τον ένα βαθμό. Τρίποντο-βάλσαμο για την Τσέλσι που δεν ήθελε με τίποτα να χάσει και άλλο έδαφος τόσο νωρίς στην κούρσα του τίτλου.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Γ. ΜΠΡΟΜ: Μάιχιλ, Ντόουσον, ΜακΌλεϊ, Όλσον, Μπραντ, Γιάκομπ, Μόρισον (88' Γκάρντνερ), Φλέτσερ, ΜακΜάναμαν (78' Γκνάμπρι), Μακλίν (60' Λάμπερτ), Ροντόν.

ΤΣΕΛΣΙ: Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Ζουμά, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Φάμπρεγκας, Μάτιτς, Πέδρο (84' Μίκελ), Αζάρ, Γουίλιαν (56' Κέιχιλ), Κόστα (78' Φαλκάο).

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής:

Σάββατο (22/8)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Νιούκαστλ 0-0

Κρίσταλ Πάλας - Άστον Βίλα 2-1 (88' Σακό, 71' Νταν - 77' αυτ. Σουαρέ)

Λέστερ - Τότεναμ 1-1 (83' Μαχρέζ - 81' Άλι)

Νόριτς - Στόουκ 1-1 (28' Μάρτιν - 11' Ντιούφ)

Σάντερλαντ - Σουόνσι 1-1 (62' Ντεφόου - 45+2' Γκομίς)

Γουέστ Χαμ - Μπόρνμουθ 3-4 (48' πεν. Νομπλ, 53' Κουγιατέ, 83' Μαϊγκά - 11', 28' & 79' πεν. Γουίλσον, 66' Πιού)

Κυριακή (23/8)

Γουέστ Μπρομ - Τσέλσι 2-3 (36', 59' Μόρισον / 20' Πέδρο, 30' Κόστα, 55' Αθπιλικουέλτα)

(18:00) Έβερτον - Μάντσεστερ Σίτι

(18:00) Γουότφορντ - Σαουθάμπτον

Δευτέρα (24/8)

(22:00) Άρσεναλ - Λίβερπουλ

Τα πέντε γκολ, το πέναλτι που έπιασε ο Κουρτουά και η κόκκινη του Τέρι:













TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ