PREMIER LEAGUE

Τουρέ: "Ήμουν σε μεγάλες ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και η Μπαρτσελόνα"

Manchester City's Yaya Toure celebrates scoring against West Bromwich Albion during the English Premier League soccer match at the Etihad Stadium, Manchester, England, Tuesday May 16, 2017. (Martin Rickett/PA via AP)
Manchester City's Yaya Toure celebrates scoring against West Bromwich Albion during the English Premier League soccer match at the Etihad Stadium, Manchester, England, Tuesday May 16, 2017. (Martin Rickett/PA via AP) MARTIN RICKETT/PA VIA AP

Ο Γιαγιά Τουρέ θα αποχαιρετήσει τη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά θα συνεχίσει να παίζει στην Αγγλία, ενώ τόνισε πως πριν πάει στους "πολίτες" αγωνίστηκε σε μεγάλους συλλόγους όπως ο Ολυμπιακός, η Μονακό και η Μπαρτσελόνα

Απόψε (Τετάρτη 9/5) οι οπαδοί της Μάντσεστερ Σίτι θα αποχαιρετήσουν τον Γιαγιά Τουρέ. Ο σπουδαίος Ιβοριανός μέσος, τέσσερις μέρες πριν κλείσει τα 35 του χρόνια, θα αγωνιστεί για τελευταία φορά με τη φανέλα των "πολιτών" στο "City of Manchester".

Στο ματς με την Μπράιτον (21:45) θα είναι για πρώτη φορά φέτος στην 11άδα, ο Πεπ Γκουαρδιόλα ουσιαστικά τον είχε στο περιθώριο και μάλιστα ζήτησε και συγγνώμη, όμως έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα δεν μπορούν να τον κατηγορήσουν.

Για να τον τιμήσει, η διοίκηση τους συλλόγου έδωσε το όνομά του σε ένα από τα γήπεδα στο προπονητικό της κέντρο, ενώ τις τελευταίες ημέρες ο Αφρικανός έχει δώσει αρκετές συνεντεύξεις.

Μιλώντας λοιπόν στο BBC, ο Γιαγιά Τουρέ ήταν ξεκάθαρος για το μέλλον του: "Θα μείνω σίγουρα στην Αγγλία. Λατρεύω την πρόκληση και την δυσκολία της Premier League. Με ρωτούν αν θα σταματήσω το ποδόσφαιρο και τους απαντώ πως νομίζω μπορώ να παίξω για δύο ακόμη χρόνια σε υψηλό επίπεδο". Οι φήμες αναφέρουν πως ήδη ενδιαφέρονται οι Έβερτον, Μπέρνλι και Γουλβς.

Το 2010 ο Γιαγιά Τουρέ πήγε απ' την Μπαρτσελόνα στη Μάντσεστερ Σίτι έναντι 30.000.000 ευρώ. Πολλοί είχαν ξαφνιαστεί ενώ και η σύζυγός του δεν ήταν σίγουρη τότε πως ήταν η σωστή κίνηση.

"Η σύζυγός μου μου είπε πως ήταν ένα μεγάλο ρίσκο. Θα άφηνα την Μπαρτσελόνα που ήταν στο υψηλότερο επίπεδο για μία ομάδα που ήταν πολύ χαμηλά", αναφέρει ο Τουρέ και συνεχίζεται αναφερόμενος και στον Ολυμπιακό: "Θυμάμαι πως τότε η Σίτι προσπαθούσε να πάρει και άλλους παίκτες, όπως ο Κακά, αλλά κανείς δεν ήθελε να πάει".

"Θα πήγαιναν στη Γιουνάιτεντ, αλλά όχι στη Σίτι. Εγώ ήμουν σε μεγάλες ομάδες. Ολυμπιακός, Μονακό, Μπαρτσελόνα. Όταν πηγαίνεις στα μουσεία τους μπορείς να δεις όλους τους παλιούς τους παίκτες. Ρώτησα αν η Σίτι έχει ένα τέτοιο μέρος. Πήγα και το είδα, αλλά δεν ήξερα κανέναν τους".

Βέβαια, τα λόγια του Τουρέ δεν άρεσαν ιδιαίτερα στους οπαδούς της Μάντσεστερ Σίτι, με αρκετά χιουμοριστικά σχόλια να κυκλοφορούν, όπως το: "ΟΚ, δεν χρειάζεται Γιαγιά να μας θυμίζεις πως δεν είχαμε ιστορία πριν έρθεις".

Οι "πολίτες" είχαν φυσικά ιστορία και πριν τον Τουρέ, με τον οποίο το 2011 πήραν το πρώτο τους τρόπαιο (FA Cup) μετά από 35 χρόνια (το 2012 πήραν το πρωτάθλημα), απλά ο Αφρικανός τόνισε πως ίδιος δεν ήξερε κανέναν απ' τους παλιότερους παίκτες τους.

Martin Rickett/PA via AP

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ