PREMIER LEAGUE

Τα εισιτήρια της Premier League και οι συγκρίσεις

Τα εισιτήρια της Premier League και οι συγκρίσεις
© BPI / PAUL GREENWOOD

Με αφορμή τη διαμαρτυρία των οπαδών της Λίβερπουλ για τις τιμές των εισιτηρίων, παραθέτουμε ΠΙΝΑΚΕΣ για το κόστος που έχει ένας φίλαθλος στην Premier League για να παρακολουθεί τα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας του.

Στο παιχνίδι της Λίβερπουλ με τη Σάντερλαντ στο Anfield, πάρα πολλοί θεατές αποχώρησαν από τις θέσεις τους στο 77ο λεπτό, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κόστος των εισιτηρίων! Οι τιμές θεωρούνται εξαιρετικά υψηλές και ένας φίλαθλος για να παρίσταται σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια, χρειάζεται να ξοδεύει πολλά χρήματα!

Εξυπακούεται πως το φαινόμενο δεν αφορά αποκλειστικά τη Λίβερπουλ και το Anfield. Παρόμοια δεδομένα ισχύουν στη Μάντσεστερ Σίτι, στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την Άρσεναλ και την Τσέλσι. Η δημοφιλία της Premier League, σε συνδυασμό με την αύξηση των εσόδων των clubs από τα τηλεοπτικά και τα εμπορικά δικαιώματα, προκάλεσε την άνοδο των τιμών των εισιτηρίων.

Δεν είναι υπερβολή να γραφτεί ότι κάποιος πρέπει να είναι πλούσιος για να παρακολουθήσει όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της Άρσεναλ, αφού η πιο φτηνή θέση στο Emirates κοστίζει 1.014 λίρες (1.301 ευρώ), κόστος πιο ακριβό από τα ακριβά εισιτήρια των άλλων ομάδων!

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα:

Τα εισιτήρια της Premier League και οι συγκρίσεις

Η αύξηση των τιμών των εισιτηρίων την τελευταία 20ετία στην Premier League προκαλεί σοκ... Η Άρσεναλ κατέχει εκ νέου την πρώτη θέση της λίστας, αφού από τις 11,5 λίρες (14,76 ευρώ) που κόστιζε το πιο φτηνό εισιτήριο τη σεζόν 1995-1996, φέτος τιμάται προς 64 λίρες (82.15 ευρώ)... Δηλαδή, 5,5 φορές πιο υψηλό... Συγκριτικά, τη μικρότερη αύξηση παρουσίασε η Τότεναμ, που το εισιτήριο της κόστιζε το 1995-1996 προς 21 λίρες (26,96 ευρώ) - το πιο ακριβό τότε - και το αύξησε μόνο κατά 2,7 φορές, ήτοι 54 λίρες (69,32 ευρώ).

Δείτε τον συγκριτικό πίνακα:

Τα εισιτήρια της Premier League και οι συγκρίσεις

Φυσικά, σε σύγκριση με τα εισιτήρια ομάδων άλλων χωρών, η σύγκριση καταδεικνύει τις διαφορές και πόσο έχει ξεφύγει η Premier League. Για παράδειγμα, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπαρτσελόνα διαθέτει το πιο φτηνό εισιτήριο στις 17 λίρες (21,82 ευρώ) και η νταμπλούχος Γερμανίας, Μπάγερν στις 11 λίρες (14,12 ευρώ), ενώ το αντίστοιχο της Premier League αγγίζει τις 31 λίρες!

Δείτε τον σχετικό πίνακα:

Τα εισιτήρια της Premier League και οι συγκρίσεις

Την ίδια στιγμή, το κατά μέσο όρο φτηνότερο εισιτήριο διαρκείας στο Camp Nou κοστίζει 74 λίρες (94,99 ευρώ), στο Parc de Princes της Παρί Σεν Ζερμέν 313 λίρες (401,78 ευρώ) και στην Premier League, 489 λίρες (627,70 ευρώ)!

Δείτε τον συγκριτικό πίνακα:

Τα εισιτήρια της Premier League και οι συγκρίσεις

Για να γίνουν αντιληπτές οι διαφορές με τη Superleague, στον Ολυμπιακό το εισιτήριο διαρκείας κοστίζει 150 ευρώ το φθηνότερο (100 έως 150 τα συνδεσμιακά), στην ΑΕΚ το πιο φτηνό διαρκείας κοστίζει 250 ευρώ (150 τα συνδεσμιακά), στον ΠΑΟΚ το πιο φτηνό εισιτήριο διαρκείας κοστίζει 250 ευρώ (140 ευρώ το συνδεσμιακό) και στον Παναθηναϊκό το φθηνότερο εισιτήριο διαρκείας τιμάται προς 150 ευρώ (100 ευρώ τα συνδεσμιακα).

*** Σημείωση: Η 1 λίρας Αγγλίας αντιστοιχεί σε 1,28 ευρώ.

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ