PREMIER LEAGUE

Τα εισιτήρια διαρκείας κοστίζουν λιγότερο από τη συνδρομητική στην Αγγλία

Arsenal's Olivier Giroud, left, blows a kiss to a television camera as he celebrates with teammate Calum Chambers after scoring during the English Premier League soccer match between Liverpool and Arsenal at Anfield Stadium, Liverpool, England, Sunday Dec. 21, 2014. (AP Photo/Jon Super)
Arsenal's Olivier Giroud, left, blows a kiss to a television camera as he celebrates with teammate Calum Chambers after scoring during the English Premier League soccer match between Liverpool and Arsenal at Anfield Stadium, Liverpool, England, Sunday Dec. 21, 2014. (AP Photo/Jon Super) AP

Τα εισιτήρια διαρκείας μπορεί να είναι και τρεις φορές πιο φθηνά σε σχέση με τις συνδρομητικές πλατφόρμες και συμφέρουν οικονομικά τον φίλαθλο, όπως αποδεικνύει έρευνα.

Οι τιμές των εισιτηρίων στην Αγγλία αυξάνονται διαρκώς, με τους φιλάθλους να φτάνουν σε σημείο έντονων διαμαρτυριών, ωστόσο ακόμα πιο ακριβή μοιάζει η παρακολούθηση ενός αγώνα από την τηλεόραση.

Όπως προκύπτει από τη σύγκριση των εισιτηρίων διαρκείας με το κόστος της συνδρομής στις δύο πλατφόρμες που έχουν εξασφαλίσει τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων της Premier League, "BT Sport" και "Sky Sports", η πιο συμφέρουσα επιλογή είναι η παρακολούθηση των αγώνων από τις κερκίδες των γηπέδων.

Η μηνιαία συνδρομή στο "Sky Sports" κοστίζει 57 ευρώ και εάν προστεθεί στο πακέτο το "BT Sports", απαιτούνται ακόμη 26 ευρώ. Συνολικά, ένας φίλαθλος για να τρέχει στο σπίτι του και τις δύο πλατφόρμες, θα χρειαστεί τον χρόνο 996 ευρώ.

Έρευνα της " Freesat", όμως, αναφέρει ότι 19 από τους 20 συλλόγους της Premier League φέτος είχαν φθηνότερο εισιτήριο διαρκείας σε σχέση με αυτό το ποσό. Μοναδική εξαίρεση η Άρσεναλ, η οποία παραδοσιακά έχει τις υψηλότερες τιμές στα εισιτήριά της και φέτος κοστολογούσε ένα διαρκείας στα 1.162 ευρώ.

Αντιθέτως, η Γουέστ Χαμ που διέθετε το φθηνότερο εισιτήριο και μάλιστα στο ολοκαίνουργιο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, αξίωνε μόλις 331 ευρώ για ένα εισιτήριο διαρκείας. Η Μάντσεστερ Σίτι ζητούσε από τους φιλάθλους της μόλις 343 ευρώ, ενώ το κόστος για τη Στόουκ ανερχόταν στα 337 ευρώ.

Με δεδομένο ότι οι αγώνες των μικρομεσαίων συλλόγων δεν μεταδίδονται πάντοτε ζωντανά, το πραγματικό κόστος ανά αγώνα για κάθε τηλεθεατή αυξάνεται ραγδαία. Κάθε φίλαθλος της Στόουκ που πλήρωσε 337 ευρώ για ένα εισιτήριο διαρκείας, παρακολούθησε και τους 19 εντός έδρας αγώνες της ομάδας. Κάθε φίλαθλος της Στόουκ που πλήρωσε τα 996 ευρώ της διπλής συνδρομής, είδε μόλις οκτώ αγώνες ζωντανά.

Κατά συνέπεια, ο τηλεθεατής πλήρωσε 124,5 ευρώ ανά αγώνα, ενώ ο θεατής μόλις 17,7 και του έμειναν και 659 ευρώ, είτε για να τα ξοδέψει στο γήπεδο είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο.

Μάλιστα, προηγούμενες έρευνες έδειξαν ότι το 24% των όσων θεατών πληρώνουν για αθλητικά κανάλια παραδέχονται ότι βλέπουν το πολύ μία ώρα αθλητικού περιεχομένου την εβδομάδα.

"Η ποδοσφαιρική κάλυψη είναι συχνά το μεγαλύτερο δέλεαρ για τον κόσμο, όσον αφορά τις συνδρομές σε αθλητικά κανάλια, όμως εκτός εάν είσαι φίλαθλος μιας από τις πιο δημοφιλείς ομάδες της Premier League, υπάρχει περίπτωση να δεις λιγότερα παιχνίδια της ομάδας σου", δηλώνει η εκπρόσωπος της "Freesat", Τζένιφερ Έλγουορθι.

"Το γεγονός ότι αυτοί οι πελάτες θα μπορούσαν να πληρώσουν για ένα εισιτήριο διαρκείας και να τους μείνουν εκατοντάδες λίρες, υποδεικνύει ότι οι συνδρομές σε αθλητικά κανάλια με μεγάλες πλατφόρμες δεν είναι πάντα η σωστή επιλογή για όλους".

Photo credits: AP Photo/Jon Super

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ