PREMIER LEAGUE

Τα 96 μπαλόνια για το Χίλσμπορο

Τα 96 μπαλόνια για το Χίλσμπορο

Οι Στίβεν Τζέραρντ και Νεμάνια Βίντιτς θα αφήσουν ελεύθερα 96 μπαλόνια πριν την εναρξη του Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο πλαίσιο του φόρου τιμής που θα αποδοθεί στα θύματα του Χίλσμπορο.

Οι οικογένειες των θυμάτων του Χίλσμπορο βρήκαν ηθική δικαίωση 23 χρόνια από την τεράστια αυτή ποδοσφαιρική τραγωδία, μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος για την μηδενική ευθύνη των φίλων της Λίβερπουλ και την παραποίηση στοιχείων από την πλευρά της Αστυνομίας, και το γεγονός αυτό δίνει ακόμα περισσότερη βαρύτητα στο επικείμενο ντέρμπι του "Άνφιλντ".

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συγκρούονται στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ, και όπως αποκάλυψε η επίσημη Λίβερπουλ θα αποδοθεί φόρος τιμής στα 96 θύματα της 15ης Απριλίου 1989, στο πρώτο ντέρμπι των δύο ομάδων μετά από την δημοσιοποίηση του επίμαχου πορίσματος.

Όπως έγινε γνωστό, θα κάνει την εμφάνισή του ένα "μωσαϊκό" στις τρεις από τις τέσσερις πλευρές του γηπέδου - την "Anfield Road End", την "Centenary Stand" και την περίφημη "Kop" (πέταλο των οργανωμένων) πριν από την έναρξη του αγώνα, όπου θα αναγράφονται οι λέξεις "96", "Justice" (Δικαιοσύνη) και "The Truth" (Η αλήθεια).

Επιπλέον, οι δύο αρχηγοί των ομάδων, Στίβεν Τζέραρντ και Νεμάνια Βίντιτς, θα αφήσουν ελεύθερα στον ουρανό 96 κόκκινα μπαλόνια, ως έναν ακόμα ελάχιστο φόρο τιμής προς τα θύματα του Χίλσμπορο.

Τα 96 μπαλόνια για το Χίλσμπορο

Να σημειωθεί ότι η συμπολίτισσα της Λίβερπουλ, Έβερτον, απέδωσε και εκείνη φόρο τιμής, μέσα από ένα συγκινητικό τελετουργικό που έλαβε χώρα στο "Γκούντισον Παρκ" πριν το ματς με τη Νιούκαστλ, ενώ από την πλευρά του ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον εξέφρασε την θέση του ότι η Γιουνάιτεντ στηρίζει απόλυτα τους "reds".

"Είναι ευκαιρία για όλους να δείξουν το σεβασμό τους. Ως σύλλογος, υποστηρίζουμε απόλυτα τη Λίβερπουλ.

Η Κυριακή θα είναι μία πολύ συγκινητική ημέρα και θα τους υποστηρίξουμε με κάθε τρόπο καθώς καταλαβαίνουμε τι αισθάνθηκαν όλες αυτές οι οικογένειες διαβάζοντας το πόρισμα".

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ