PREMIER LEAGUE

Στο κλαμπ των "εκλεκτών" ο Ρανιέρι

Στο κλαμπ των "εκλεκτών" ο Ρανιέρι

Ο Κλάουντιο Ρανιέρι κατέκτησε το πρωτάθλημα με την Λέστερ και μπήκε σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ προπονητών, μαζί με τους Μουρίνιο, Αντσελότι και Μπενίτεθ. Διαβάστε αναλυτικά.

Το Λέστερσαϊρ γιορτάζει από το βράδυ της Δευτέρας για το πρώτο πρωτάθλημα της Λέστερ στα 132 χρόνια ιστορίας της και ο Κλάουντιο Ρανιέρι έχει κάθε λόγο να είναι υπερήφανος, από τη στιγμή που στα 64 του χρόνια πανηγυρίζει τον πρώτο του πρωταθληματικό τίτλο.

Πέρα όμως από αυτό το ιδιαίτερο γεγονός, ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας μπορεί να καμαρώνει για το ότι βρίσκεται πλέον σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ προπονητών, με τα άλλα τρία μέλη αυτού του "κλαμπ" να είναι οι Ζοζέ Μουρίνιο, Ράφα Μπενίτεθ και Κάρλο Αντσελότι.

Αυτό που ενώνει τους τέσσερις αυτούς τεχνικούς είναι πως είναι οι μοναδικοί που έχουν κατακτήσει τίτλοι σε Αγγλία, Ισπανία και Ιταλία, με τον Ρανιέρι να έχει κατακτήσει εκτός από το πρωτάθλημα με την Λέστερ, Κύπελλο Ισπανίας με την Βαλένθια το 1999 και Κύπελλο Ιταλίας με την Φιορεντίνα το 1996.

Στο κλαμπ των "εκλεκτών" ο Ρανιέρι

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο "Tinkerman" έγινε μόλις ο τρίτος Ιταλός προπονητής που κατακτάει την Premier League, μετά τους Κάρλο Αντσελότι (2010 με Τσέλσι) και Ρομπέρτο Μαντσίνι (2012 με Μάντσεστερ Σίτι).

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ