PREMIER LEAGUE

Σπόντες Μουρίνιο για την "προνομιούχα" Τσέλσι του Κόντε

Σπόντες Μουρίνιο για την "προνομιούχα" Τσέλσι του Κόντε

Στο πλεονέκτημα της απουσίας ευρωπαϊκών υποχρεώσεων στάθηκε ο Ζοζέ Μουρίνιο, μιλώντας για τους λόγους που η Τσέλσι προελαύνει στην Premier League. Τι είπε για την ομοιότητα μεταξύ της δικής του Τσέλσι και εκείνης του Αντόνιο Κόντε.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για την αναμέτρηση της Δευτέρας (13/03), ανάμεσα σε Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το FA Cup, ο Ζοζέ Μουρίνιο τόνισε τη σημασία της απουσίας των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων, φέρνοντας ως χαρακτηριστικά παραδείγματα τη φετινή ομάδα του Αντόνιο Κόντε και τη Λίβερπουλ του Μπρένταν Ρότζερς, εστιάζοντας ωστόσο στην πρώτη.

“Το πιο δύσκολο είναι να έχεις χρόνο για να δουλέψεις και εκείνοι έχουν χρόνο για να δουλέψουν (σ.σ. η Τσέλσι) . Ξέρω ότι (ο Κόντε) είπε πριν από μερικές εβδομάδες ότι δεν είναι λάθος του το ότι δεν βρίσκονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είναι λάθος μου και λάθος των παικτών. Αλλά στην πραγματικότητα έχει στα χέρια του μια κατάσταση στην οποία έχουν χρόνο για να δουλέψουν, χρόνο για να ξεκουραστούν, χρόνο για να χαλαρώσουν, χρόνο για να αποσυμπιεστούν.

Έχουν χρόνο για να ταξιδεύουν, χρόνο για να κάνουν διακοπές, χρόνο για να πάνε στην Αμερική και να το χαρούν για μερικές ημέρες. Έχουν χρόνο για όλα αυτά τα πράγματα. Οπότε είναι σε προνομιούχα θέση. Το ίδιο προνομιούχα με εκείνη που ήταν η Λίβερπουλ πριν από λίγα χρόνια, όταν παραλίγο να κερδίσουν την Premier League (σ.σ. 2013 - 2014) . Δεν θέλω να πω ότι δεν αξίζουν συγχαρητήρια γι' αυτό”, είπε αρχικά, για να αναφερθεί στη συνέχεια στην τακτική προσέγγιση του Ιταλού τεχνικού στους Λονδρέζους και στην ομοιότητα με τη δική του Τσέλσι:

“Διάλεξαν ένα συγκεκριμένο στιλ παιχνιδιού το οποίο νομίζω πως είναι πολύ προσαρμοσμένο στις δυνατότητες αυτών των παικτών. Αμύνονται πολύ και καλά, και αντεπιτίθενται και σκοτώνουν τους αντιπάλους, όπως η δική μου Τσέλσι. Η διαφορά είναι ότι παίζουν με πέντε πίσω και εγώ έπαιξα με τέσσερις, αλλά είναι η ίδια συμπεριφορά. Μία πολύ δυνατή ομάδα στην άμυνα, η οποία σκοτώνει στην αντεπίθεση. Τα πάνε πολύ, πολύ καλά και γι' αυτό πρόκειται να είναι οι πρωταθλητές εύκολα”.

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ